Головна » 2018 » Грудень » 13 » У Литву – за досвідом реформ
18:52
У Литву – за досвідом реформ

Із метою налагодження міжнародних зв’язків та обміну діловими контактами, для більш повного розкриття економічного, науково-технічного та культурного потенціалу України та Литви 7 грудня  у місті Варена (Литва) голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко та Варенський міський голова Алгіс Кашета підписали протокол про співробітництво та дружні взаємовідносини муніципалітету Варенського та Вишгородського районів.
Варенський район – муніципальне утворення в Алітуському повіті в південній частині Литви. Найбільший за площею і найбільший лісовий район у цій прибалтійській країні. Площа 2218 кв.км – з них 67% займають ліси, 22,6% – сільськогосподарські угіддя, 2,4% – промислові підприємства та дороги, 2,2% – водойми, 1,2% – міста та населені пункти, 5,9% – об’єкти іншого призначення. Населення – майже 27000.
Голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко зазначив, що це історичний момент, коли Вишгородський район та Варенський край започатковують спів­працю та дружні відносини в усіх сферах соціально-економічного розвитку. Вишгородський район є надзвичайно цікавим для співробітництва з Варенським, адже це перша міжрегіональна угода, яка розрахована на здійснення проектів у економічній, соціально-гуманітарній, науковій та культурній сферах і може слугувати прикладом для багатьох інших регіонів.
У рамках візиту делегація від Вишгородської районної ради зустрілась з представниками місцевого самоврядування міст та сіл Варенського району та поспілкувалась на тему децентралізації, комунального обслуговування населення. Литовські колеги поділились досвідом впровадження реформи децентралізації, яка визнана однією з найвдаліших у Європі. У ході дискусії представники литовської сторони поділилися досвідом реалізації адміністративної реформи і застерегли українських колег від певних помилок у процесі створення об’єднаних територіальних громад.

Інф. Вишгородської районної ради

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 394 | Додав: slovo
comments powered by Disqus