Головна » Архів матеріалів

У швидкоплинному житті дороговказом – рідне «Слово»!

У швидкоплинному житті дороговказом – рідне «Слово»!

Цілих 45 років газета була потужним джерелом інформації. Демократичні чесноти, служіння землякам, прагнення змінити життя на краще  – завжди були домінуючими орієнтирами для нашого колективу. 
Особливу подяку за розуміння та підтримку у нашій діяльності колектив «Слова» висловлює голові райдержадміністрації Вячеславу Савенку та голові районної ради Ростиславу Кириченку, депутатам усіх рівнів, державним установам та органам місцевого самоврядування.  
Щира вдячність усім нашим передплатникам, які, незважаючи на фінансову скруту, й надалі залишаються з нами. У кожне подвір’я у будь-яку погоду «свіжу» газету несуть листоноші. Саме завдяки їм жителі Вишгородщини отримують черговий номер «Слова». Дякуємо їм за це.  Щира вдячн ... Читати далі »

Позитивні зміни – неминучі

Позитивні зміни – неминучі

За вікном пролетів перший сніг, а мешканці Вишгородського району отримали перші платіжки за тепло. Головне запитання: «Як платити менше?» редакція газети «Слово» і поставила керівнику Вишгородського районного КП «Вишгородтепломережа» Олександру Тарану. Дорогі читачі, у цьому інтерв’ю ви маєте змогу знайти фахові відповіді на найболючіші запитання. 
– Олександре Володимировичу, скажіть для початку декілька слів про підприємство «Вишгородтепломережа».

– Перш за все варто зазначити, що Вишгородське районне комунальне підприємство «Вишгородтепломережа» – це власність громади району, що дуже важливо, адже комунальні послуги у нашій державі можуть надаватися і приватними фірмами. Сьогодні ... Читати далі »

Джерела мудрості й знання

Джерела мудрості й знання

Типове зауваження від старшого покоління: сучасні діти нічого не читають! Неправда. Читають. До того ж, ще більше, ніж старше покоління свого часу. Питання в іншому: що діти читають? Більшість читає коментарі в соцмережах, цікаві пости на сторінці Інстаграму, повідомлення у вайбері. Дехто читає твори української чи зарубіжної літератури під час підготовки до уроків. І лише одиниці мають улюблених авторів, читають додаткову художню літературу, бо їм хочеться її читати. 
Неможливо змусити полюбити читання тільки творами Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ольги Кобилянської. Для сучасних дітей дійсність, описана названими письменниками, далека, а тому часто не цікава. Сучасній українській літературі є чим похвалитися, треба тільки віднайти книгу, яка зачепить. Нині літературний процес ... Читати далі »

Дорога ціна перемоги

Дорога ціна перемоги

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» 30 жовтня  відбувся круглий стіл, присвячений 75-річчю з дня визволення Києва від нацистських загарбників. Учасників зустрічі привітав директор музею, заслужений працівник культури України Іван Вікован, який підкреслив, що ми не можемо забувати, що саме завдяки Україні здобута перемога над нацизмом.
У роботі круглого столу взяли участь відомі науковці із Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського: із доповіддю «Київська стратегічна наступальна операція військ Воронезького ( Першого Українського фронту) 11 жовтня-24 грудня 1943 року» виступив Валерій Грицюк, кандидат історичних наук, доцент, провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії (проблем воєнної іс ... Читати далі »

Чудова, мелодійна, багата і єдина

Чудова, мелодійна, багата і єдина

Уже двадцять один рік 9 листопада українці відзначають День української писемності та мови. Дата вибрана не випадково. За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця. Саме з-під пера цього письменника-агіографа на початку ХІІ століття вийшла перша редакція «Повісті минулих літ». 
Сьогодні перед українцями постало гостре мовне питання. Ним маніпулюють політики, а мовознавці та журналісти дискутують, збирають круглі столи для його вирішення. Науковий співробітник Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкіна свого часу в інтерв’ю виданню «Новое время» зазначила: «Українці стали більше розмовляти державною мовою. 1992-го українською говорили 37% громадян, 2016 року – 42%. Але з ... Читати далі »

До Вишгорода завітали гості з Латвії

До Вишгорода завітали гості з Латвії

В Україні перебуває делегація державного агентства соціального страхування Латвійської Республіки. В рамках робочого візиту члени делегації ознайомилися і з діяльністю Вишгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.
Діяльність Пенсійного фонду України, а заодно і безпосередню діяльність Вишгородського управління, гостям представляли директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Олена  Охріменко,  начальник головуправління ПФУ у Київській області Василь Фатхутдінов та начальник Вишгородського об’єднаного управління  ПФУ Оксана Тарасенко. Делегація прибула в Україну, щоб узгодити робочі моменти співпраці, а заодно і ознайомитися з роботою українських колег. Сьогодні наші країни мають чимало угод, що слугують правовою базою ... Читати далі »

Нове футбольне поле у Лебедівці

Нове футбольне поле у Лебедівці

Двадцять дев’ятого жовтня у Лебедівці відбулося урочисте відкриття майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям. Цей проект став можливим завдяки фінансуванню в рамках чинної державної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» та з районного бюджету (50 на 50). Стадіон побудовано на території Лебедівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тож усіх гостинно зустрічала директор школи Світлана Андріанова.
Участь у церемонії відкриття цього важливого для громади спортивного об’єкта взяли голова  райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ростислав Кириченко, начальник управління фізичної культури та спорту Київської облдержадміністрації Сергій Тимофєєв, Лебедівський сільський голова Олександр Тишковець та інші поваж ... Читати далі »

Люди свободи і гаранти незалежності

Люди свободи і гаранти незалежності

Вишгородський історико-культурний заповідник презентував для відвідувачів  нову виставку «Люди свободи. Гаранти незалежності».  Залучившись підтримкою Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, провівши чимало часу в архівах Служби безпеки України, працюючи разом із загальнонаціональним українським суспільним каналом UA:Перший, музейники підготували виставку і розповіли про тих, хто, маючи  високу громадянську позицію у ХХ столітті, наближав  незалежність України.
«Виставка складається з 26 плакатів, частина з яких представлена в Історичному музеї (вул. Шкільна, 58), а інша – в адміністрації заповідника за адресою: вул. Грушевського, 1. Експозицію умовно можна поділити на блоки – це політичні ... Читати далі »

Люди, які допомагають ЖИТИ

Люди, які допомагають ЖИТИ

 День працівника соціальної сфери – це свято численної когорти людей, котрі щодня приходять в оселі одиноких немічних мешканців Вишгородщини, допомагають їм, огортають увагою, дарують  тепло, організовують цікаве дозвілля.
Головна спрямованість діяльності Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у тому, щоб підтримати одиноких людей поважного віку, допомогти їм, вселити надію на добро і щодень це добро творити. У терцентрі працює 83 штатних працівники – це включаючи апарат, працівників відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, відділення денного перебування, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги та соціальних робітників відділення соц ... Читати далі »

Внесено конструктивні зміни у програми

Внесено конструктивні зміни у програми

Минулого четверга у приміщенні адмінбудинку відбулося пленарне засідання чергової 32 сесії Вишгородської районної ради VII скликання. На сесії були присутні 29 депутатів. Провів сесію голова районної ради Ростислав Кириченко. У засіданні взяв участь голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок. 
Після внесених змін та доповнень до порядку денного депутати заслухали перше питання «Про внесення змін до регламенту Вишгородської районної ради VII скликання, затвердженого рішенням районної ради від 17.12.2015 року №16-02-VII (зі змінами)» та підтримали його.
Сесія затвердила звіт Вишгородської райдержадміністрації про здійснення делегованих Вишгородською районною радою VІІ скликання повноважень за 2017 рік. Про виконання звіту доповів голова Вишгородської РДА Вячесла ... Читати далі »

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 241 242 »