Головна » 2018 » Грудень » 27 » На щастя, на долю, на добро
18:07
На щастя, на долю, на добро

У Катюжанському вищому професійному училищі 22 грудня відбулося урочисте відкриття навчально-практичного центру з підготовки робітників за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».
На урочистій церемонії відкриття центру були присутні почесні гості – заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, заступник голови Київської облдержадміністрації В’ячеслав Кучер, директор департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки Микола Кучинський, директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Віра Рогова, перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Данчин, Катюжанський сільський голова Лідія Заводська.
У вступному слові директор Катюжанського вищого професійного училища Руслан Недашківський подякував гостям та всім, хто брав безпосередню участь у cтворенні центру, та підкреслив: «Відкриття центру означає подальший розвиток професійної освіти, що має випереджальний характер. Повне технічне оснащення центру дає можливість підготувати висококваліфікованого тракториста-машиніста, який потім зможе працювати продуктивно та отримувати гідну оплату своєї праці».
Заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей наголосив, що модернізація та розвиток системи професійно-технічної освіти є одним з пріоритетних завдань уряду в контексті забезпечення економічного зростання країни, та побажав молоді не боятися ставити перед собою великих завдань та досягати їх.
Директор департаменту освіти і науки КОДА Віра Рогова відзначила потенціал професійної освіти Київщини та побажала учням і педагогам здійснення мрій, а закладу – процвітання і нових здобутків на ниві проф-техосвіти. 
Іван Шкаврон, представник ТОВ «Фемілі Гарден», соціального партнера училища, висловив сподівання, що сучасна сільськогосподарська техніка центру дозволить підготувати конкурентоспроможних на ринку праці кваліфікованих фахівців.
Створення центру на базі державного навчального закладу «Катюжанське вище професійне училище» стало можливим завдяки підтримці держави та керівництва Київської області – з державного бюджету у 2018 році виділено кошти в сумі 10 550,00 тис грн. Закуплено новітню сільськогосподарську техніку – комбайн зерно-збиральний із зерновою жаткою, трактори, культиватор, плуг оборотний, сівалку, каток зубчасто-кільчастий гідрофікований тощо, завдяки чому учні закладу отримали можливість опановувати професію на найсучаснішій техніці і на найвищому рівні. Також за кошти обласного бюджету придбано навчально-тренінговий клас.
 На щастя, на долю, на добро напередодні нового 2019 року відкрилися двері навчально-практичного центру. Бажаємо педагогам і майбутнім слухачам центру креативу, творчості, розуміння, лояльності, вміння переконувати та бути компромісними, зважати на всі вимоги сьогодення, будувати своє майбутнє і нашої рідної України.

Інф. Катюжанського вищого професійного училища
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 371 | Додав: slovo
comments powered by Disqus