Головна » 2014 » Квітень » 26

Рідній армії – підтримка і повага

Рідній армії – підтримка і повага

Армія з народом. Це гасло ще раз підтвердили теперішні та колишні військовослужбовці  військової частини А3723, розташованої у селі Лютіж Вишгородського району. 21 лютого до військової частини завітали ті, кому не байдужа доля власної країни та її Збройних сил. 
 
Військовослужбовці запасу  на чолі з полковником запасу, а нині почесним президентом всеукраїнської асоціації «Кадетська співдружність» Віктором Яциною оперативно відреагували на запити військовослужбовців і презентували військовій частині побутову техніку,   приладдя та відповідні послуги для потреб військовослужбовці ... Читати далі »

Свято радості й надії

Свято радості й надії

Світле свято за будь-якої погоди залишається величним і радісним. Так було і цього року у переддень Великодня – на Всеношну літургію у храмі ікони Казанської Божої Матері, що у Старих Петрівцях, незважаючи на прохолодну дощову погоду, зібрались не тільки прихожани храму, а й чимало мешканців навколишніх сіл.
 
Велично звучать дзвони, дорослі і діти поспішають до храму з великодніми кошиками, а у самому храмі розмірено і святково проходить служба. Чимало парафіян цього дня прийшли до сповіді, щоб перед Великоднем очистити свою душу. Перед іконами – море свічок, бо кожен, хто завітав цієї ночі до церкви, поставив її, ... Читати далі »

Розглянуто нагальні питання

Розглянуто нагальні питання

24 квітня 2014 року відбулася 36 сесія Вишгородської районної ради VI скликання. У сесійній залі зареєструвалося 33 депутати із 60, тобто необхідний кворум для проведення засідання. У роботі сесії взяли участь керівники установ, організацій, представники районних громадських організацій та засобів масової інформації.
 
На порядок денний було винесено наступні питання. 
 
Першим розглянуто питання про внесення змін до рішення райради від 23 січня 2014 року №443-33-VI «Про рай ... Читати далі »

Вшануємо героїв, які врятували Землю

Вшануємо героїв, які врятували Землю

Чудовими краєвидами, щедро врожайними садами, прекрасними лiсами славилась древня поліська земля. Та тiльки до жахливої позначки, до радiацiйної межi, проораної квiтневої ночi 1986-го. Вiдтодi ця благодатна земля, колиска нашої України, стала називатись зоною – скалiченою, непридатною для життя мiсциною. 
 
О 1 годині 24 хвилині 26 квітня 1986 року у приміщенні четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС при проведенні випробувань турбогенератора стався вибух, була зруйнована покрівля четвертого блоку і машинного залу.  Виникла пожежа, що перекинулася на дах третього енергоблоку. З руїни реактора вирвався у небо стовп зловіщого вогню. Першими відчули поштовх вибуху та побачили велетенське полум’я у вигляді ядерного гриба мешканці Прип’яті та навколишніх сіл. Відр ... Читати далі »

Легальні доходи – основа стабільного майбутнього

Легальні доходи – основа стабільного майбутнього

Слова «Пенсійний фонд» відразу асоціюються з людьми похилого віку та виплатою пенсій. Дійсно, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі виконує важливу соціальну функцію – забезпечує своєчасну виплату пенсій та допомог  майже 23,4 тис. громадян Вишгородщини.
 
Робота органів Пенсійного фонду   спрямована на збільшення надходжень до бюджету Фонду, а забезпечити це можливо за умови легальної зайнятості населення та підвищення заробітної плати.
 
Хочемо нагадати, що за нормами закону України «Про загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування» розмір пенсії безпосередньо залежить як від розміру заробітку, так і від страхового стажу працівника. У свою чергу, на величину страхового стажу впливає сво ... Читати далі »

Учень і майбутня професія

Учень і майбутня професія

Як допомогти учню визначитися з майбутньою професією? На це важливе питання спробували дати відповідь учасники семінару-практикуму «Сучасні підходи до організації та проведення профорієнтаційної роботи в навчальному закладі», який відбувся 26 березня у міжшкільному навчально-виробничому комбінаті. 
 
Директор МНВК М. Федірко з колегами вперше зустрічали у своєму навчальному закладі заступників директора з виховної роботи та педагогів-організаторів, координаторів профорієнтаційної роботи.
 

Дорогі наші дороги

Дорогі наші дороги

Відповідно до положення про Державну автомобільну інспекцію, затверд­женого постановою Кабінету міністрів України від 01.04.1997 року за №341 та у відповідності зі ст. 52 Закону України «Про дорожній рух», Державтоінспекцією здійснюється контроль у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.
 
Нагляд Державтоінспекції за станом доріг – це особливий вид правоохоронної діяльності підрозділів ДАІ МВС України, який полягає у систематичному та безпосередньому спостереженні за дотриманням державними органами, проектними організаціями, підприємствами, установами та організаціями різних форм влас ... Читати далі »

Збережемо урожай і захистимо себе

Збережемо урожай і захистимо себе

Сільськогосподарським  культурам та продукції рослинництва шкодять понад 400  видів шкідників, 200 збудників хвороб, 300 видів бур’янів. За підрахунком науковців,  втрати від регульованих шкідливих організмів обчислюються в розмірі 33-48% потенційного врожаю.
 
Тому застосування хімічних речовин (пестицидів) для захисту рослин – актуальне питання дня. І якщо раніше доступ до хімічних засобів захисту рослин був досить обмежений (їх застосовували більше в колективних господарствах спеціально навчені люди під керівництвом агрономів та агрономів по захисту рослин), то тепер кожний дачник ... Читати далі »

Ліс – не тільки краса, а й тяжка праця

Ліс – не тільки краса, а й тяжка праця

Ліс – найкраще багатство Землі. Він виробляє один із найважливіших компонентів, без якого неможливе життя, – кисень. І чим бережливіше, по-господарськи ми будемо опікуватись ним, тим більшу користь він принесе нам і майбутнім поколінням. На жаль, є багато суб’єктивних причин, внаслідок яких пошкоджуються і гинуть лісові насадження. Це антропогенні фактори, шкідники і хвороби лісу, але найбільшої шкоди «зеленим легеням» завдають пожежі. 
 
Нині лісівники  державного підприємства «Димерське лісове господарство» роблять багато для того , щоб ліс жив і набирав си ... Читати далі »

Конкурсно-фестивальне попурі

Конкурсно-фестивальне попурі

Вихованці ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» постійно приймають активну участь у районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних оглядах, конкурсах, турнірах і фестивалях. Про участь у декількох з них наша розповідь.
 
Уже не вперше турніри інтелектуалів проходять у «Дивосвіті», але цей був дійсно першим, адже учасниками інтелект-шоу «Ігри розуму» вперше були зовсім юні ерудити – учні 5 класів. Дебютна гра наших юніорів була напруженою, емоційною і цікавою.
 

Великдень у «Веселці»

Великдень у «Веселці»

Великдень. Це чисте, гарне свято в Україні люди святкують з давніх давен, і пов’язане воно з Воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву – Великий День або Великдень. А ще свято  має назву «Пасха». Пасху українці завжди святкували радісно, піднесено. Готувалися до свята заздалегідь. Протягом  тижня наводили лад у господарстві: прибирали, мазали хати, розмальовували стіни. Прикрашали подвір’я, хату, вивішували найкращі рушники, пекли паски, фарбували крашанки. Напередодні великого християнського свята Великодня у Гаврилівському ДНЗ(ЯС)КТ «Веселка» відбулося свято, приурочене цій події.
 

Свято воскресіння й доброти

Свято воскресіння й доброти

У цвітінні й пахощах садів завітав до нас Великдень. 
 
У ДНЗЦРД «Орлятко» цього свята чекали з нетерпінням: діти вивчали вірші, гаївки, хороводи, ігри. Звуком дзвонів розпочалось великоднє дійство. Сама природа пробудилася і ожила – яскраві квіти з’єдналися в таночку з барвистими метеликами. Діти середньої групи підготували Великодню казочку, порадували своїми виступами і діти молодшої групи. 
 
На завершення свята діти старших груп виконали композиці ... Читати далі »

Плекаймо калиновий сад!

Плекаймо калиновий сад!

Старт у доросле життя мої вихованці, випускники 2013-2014 років Вишгородської ЗОШ 1-3 ст. №1, вирішили розпочати з посадки дерев у шкільному саду, якому вже майже 48 років!
 
Підтримали ідею оновлення саду й батьки одинадцятикласників, які активно залучилися до роботи. Особ­лива подяка Юрію Івановичу Думі, батьку випускника Богдана Думи, який замовив, привіз та допоміг посадити саджанці. Це сортові дерева яблук, груш, слив, абрикосів і, звичайно, кущ калини – символ України.