Головна » 2014 » Квітень » 26 » Дорогі наші дороги
10:35
Дорогі наші дороги
Відповідно до положення про Державну автомобільну інспекцію, затверд­женого постановою Кабінету міністрів України від 01.04.1997 року за №341 та у відповідності зі ст. 52 Закону України «Про дорожній рух», Державтоінспекцією здійснюється контроль у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.
 
Нагляд Державтоінспекції за станом доріг – це особливий вид правоохоронної діяльності підрозділів ДАІ МВС України, який полягає у систематичному та безпосередньому спостереженні за дотриманням державними органами, проектними організаціями, підприємствами, установами та організаціями різних форм власності, посадовими особами, громадянами чинного законодавства України про дорожній рух, вимог державних стандартів і будівельних норм під час проектування, будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх та інженерних споруд, об’єктів пришляхового сервісу, малих архітектурних форм, реклами, засобів регулювання дорожнього руху та реагуванні у межах наданих законодавством повноважень на факти їх порушень для забезпечення безпеки дорожнього руху.
 
При цьому відповідно до ст. 6, ст. 9 та ст. Закону України «Про дорожній рух», проектування, будівництво та утримання у безпечному для дорожнього руху стані доріг, вулиць та залізничних переїздів, забезпечення безпечних, економічних та комфортних умов дорожнього руху належать до компетенції власників автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів та селищних, сільських Рад народних депутатів.
 
Незважаючи на роботу, яку проводить Державтоінспекція району, стан справ щодо поліпшення безпеки дорожнього руху на вулично-шляховій мережі району не покращується. Інформації постійно направляються до місцевих органів виконавчої влади. Та Державтоінспекція, як правило, отримує відповіді з посиланнями на відсутність коштів у місцевому бюджеті.
 
Державтоінспекція району вкрай стурбована станом незадовільного утримання вулично-шляхової мережі та вважає за доцільне звернути увагу компетентних органів на вказані проблеми, враховуючи необхідність належного фінансування, що створить умови сприяння перспективного розвитку дорожньої інфраструктури та позитивно вплине на стан безпеки дорожнього руху.
 
Олександр КОСТЮЧЕНКО,
капітан міліції, відділення ДАІ Вишгородського РВ
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 467 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus