Головна » 2014 » Квітень » 26 » Розглянуто нагальні питання
10:55
Розглянуто нагальні питання
24 квітня 2014 року відбулася 36 сесія Вишгородської районної ради VI скликання. У сесійній залі зареєструвалося 33 депутати із 60, тобто необхідний кворум для проведення засідання. У роботі сесії взяли участь керівники установ, організацій, представники районних громадських організацій та засобів масової інформації.
 
На порядок денний було винесено наступні питання. 
 
Першим розглянуто питання про внесення змін до рішення райради від 23 січня 2014 року №443-33-VI «Про районний бюджет Вишгородського району на 2014 рік», з яким виступила начальник управління фінансів РДА Тетяна Єрема. Рішення затверджено.
 
У другому питанні депутати затвердили звіт про виконання повноважень, делегованих Вишгородською районною радою VI скликання Вишгородській РДА, який доповів виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок. Він також відповів на запитання, що стосувалися проведення ремонтно-будівельних робіт на соціально значимих об’єктах, такі як школи, медзаклади та ін. На цих об’єктах проводяться в цей час роботи. 
 
Голова постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики, соціально-економічного та культурного розвитку Лідія Кордон виступила зі звітом головних розпорядників коштів про ефективність використання бюджетних коштів на капітальні вкладення, проведені протягом 2011-2013 років. По третьому питанню порядку денного прийнято позитивне рішення.
 
Заслухано також стан протитуберкульозної допомоги населенню району.
 
Про стан фінансово-господарської діяльності ВРКП «Вишгородтепломережа» доповів директор Юрій Колупайло, який також відповів на деякі запитання депутатів. Рішення прийнято.
 
Шосте питання  – витрачання коштів резервного фонду районного  бюджету за березень 2014 року – не розглядалося у зв’язку з відсутністю використання цих коштів.
 
Депутати одноголосно затвердили звіт про стан оренди майна спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селища, міста району.
 
Заслухано інформацію про  передачу об’єкта нерухомого майна артсвердловини  №32662/3, що розташована за адресою: смт Димер, вул. Революції, 320, із спільної  комунальної власності територіальних громад сіл, селища, міста району у комунальну власність територіальної громади селища Димер та сіл Рикунь і Каменка та затверджено рішення.
 
Розглянуто питання про звільнення з посади  головного  лікаря  комунального  закладу  «Вишгородський центр  первинної  медико-санітарної допомоги» Олександра Подлєсоцького за його власним бажанням. Депутати задовольнили прохання.
 
Розглянуто питання про звільнення з посади  директора  комунального підприємства «Управління капітального будівництва «Вишгородрайбуд» Вишгородської районної ради  Олександра  Ніцкевича за його згодою.  Директором  комунального підприємства «Управління капітального будівництва «Вишгородрайбуд» Вишгородської районної ради призначено Ольгу Андріївну Юрченко.
 
Про  внесення змін до Програми накопичення та використання матеріального  резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Вишгородському районі на 2010-2014 рр., затвердженої рішенням районної ради від 10.06.2010 р.  №475-33-V та  додатку 5 до неї, доповів начальник відділу з питань цивільного захисту та ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Олександр Охріменко. Зокрема, вирішено частину коштів для паливно-мастильних матеріалів виділити на придбання водолазного спорядження для водолазно-рятувальної служби ДСНС у Вишгородському районі. Ці та інші зміни у Програмі затверджено.
 
Потім депутати перейшли до обговорення різних питань. Зокрема, депутат Ігор Москаленко доповів про стан службової перевірки щодо нерегламентованої перевірки правоохоронними органами району діяльності суб’єктів господарювання. 
 
Депутатами запропоновано створити комісію щодо контролю за використанням земель відповідно нормам чинного законодавства, які були виділені раніше рішеннями райради та несанкціонованого видобування корисних копалин (пісок, грунт, торф тощо). Рішення прийнято. До складу комісії увійшли депутати О. Матвійчук – голова комісії, М. Землинський,  В. Бернадін, Л. Свистун, О. Хомич, І. Москаленко, Г. Панамарчук.
 
Щодо проблеми подорожчання ліків виступила депутат Тетяна Попова. Головний лікар Вишгородської ЦРЛ Віктор Павленко зазначив, що ліки в Україні суттєво дорожчі, ніж у Європі та деяких країнах колишнього Радянського Союзу. Депутати одноголосно прийняли звернення до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання цього життєво важливого, у буквальному сенсі слова, питання.
 
Заслухано інформацію голови райради Ірини Побідаш щодо правомірності використання окремими особами чи організаціями комплексу «Межигір’я», як туристичного  об’єкту. Жителі села Нові Петрівці звернулися до голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, голови Київської обласної ради, голови Вишгородської районної ради щодо подальшої долі «Межигір’я» як унікального місця в історичному, краєзнавчому та культурному плані і як пам’ятки природи з проханням урахувати думку громади при прийнятті відповідних рішень.
 
Депутати також прийняли рішення звернутися до правоохоронних органів (міліції, прокуратури, податкової інспекції, СБУ) з метою перевірки господарської діяльності на території «Межигір’я».
 
На цьому сесія завершила свою роботу.
 
Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 457 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus