Головна » Старопетрівська громада

"Про місцеві податки та збори"

Керуючись пунктом 24 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтями 7, 8, 10, 12, 14 розділу І, розділом ХІІ та підрозділом 8 розділу ХХ Податкового кодексу України, сесія сільської ради

ВИРІШИЛА:

1. Встановити на території села Старі Петрівці з 1 січня 2015 року місцеві податки і збори та затвердити Положення про розміри ставок, порядок обчислення та сплати місцевих податків і зборів згідно з додатками, які є невід’ємною частиною цього рішення:

... Читати далі »

Дружна родина – міцна держава

Дружна родина – міцна держава

У Міжнародний день сім’ї, 15 травня, в актовій залі Київського університету імені Бориса Грінченка було гамірно і людно. Серед учасників урочистої церемонії нагородження переможців та призерів ІV Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» були й представники Вишгородського району – першокласники Старопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом зі своєю вчителькою Галиною Чоколовою.
 
Нагороди вручали відомі й поважні люди, та лише наймолодші конкурсанти та їхні наставники, а серед них і першокласники Старопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, отримали дипломи з рук першого Президента України Леоні ... Читати далі »

Вишиванка – символ України

Вишиванка – символ України

Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Ці звичаї об’єднують людей в один народ, в одну націю. З давніх-давен Україна славилася народною мудрістю, піснями, танцями, жартами і традиціями. Сьогодні ці національні традиції відроджуються, формуючи у молоді кращі риси української ментальності.
 
Україна – наш  рідний край, який починається для нас не лише з батьківського порогу чи хрещатого барвінку. Він починається з прадавніх коренів нашого народу – мелодійної маминої пісні, барвистої вишиванки, рушника-оберега, української світли ... Читати далі »

Свято радості й надії

Свято радості й надії

Світле свято за будь-якої погоди залишається величним і радісним. Так було і цього року у переддень Великодня – на Всеношну літургію у храмі ікони Казанської Божої Матері, що у Старих Петрівцях, незважаючи на прохолодну дощову погоду, зібрались не тільки прихожани храму, а й чимало мешканців навколишніх сіл.
 
Велично звучать дзвони, дорослі і діти поспішають до храму з великодніми кошиками, а у самому храмі розмірено і святково проходить служба. Чимало парафіян цього дня прийшли до сповіді, щоб перед Великоднем очистити свою душу. Перед іконами – море свічок, бо кожен, хто завітав цієї ночі до церкви, поставив її, ... Читати далі »

Військове містечко-привид

Військове містечко-привид

За останні три роки у Вишгородському районі доволі жваво відновлювалася та розвивалася інфраструктура. Ремонтувалися амбулаторії, школи, сільські клуби, автошляхи, розбудовувалася мережа постачання природного газу. Вишгород поступово перетворився на сучасне місто, набувши певної родзинки. Але є ще окремі місця, де люди десятиліттями мешкають у підвішеному стані. Одне з них – військове містечко №3, відвідав депутат районної ради Віктор Куляєв.
 
– Це доволі тривала історія, – розповідає депу ... Читати далі »

Річниця храму Казанської ікони Божої Матері

Річниця храму Казанської ікони Божої Матері

У Старих Петрівцях відбулася літургія з нагоди четвертої річниці відродження і відкриття нового храму Казанської ікони Божої Матері. 
 
На запрошення настоятеля до соборної молитви приїхали священики отець Богдан (м. Вишгород), отець Віктор та отець Тарас (с. Нові Петрівці).
 
Під час проповіді отець Богдан наголосив на важливості єдності церкви і соборній молитві. Після завершення хресного ходу священики звернулися з привітанням до присутніх і побажали настоятелю храму Казанської ікони Божої Матері отцю Василю мужності і терпіння в розбудові й укріпленні сільської християнської громади.
 
... Читати далі »

Традиційна висадка саджанців сосен

Традиційна висадка саджанців сосен

2013 рік добігає кінця. Але це зовсім не означає, що поновлення та відродження лісових насаджень припиняється. Поки погода дозволяє, ще можна встигнути посадити молоді саджанці. 

 
9 листопада на території Старопетрівського лісництва відбулась традиційна посадка саджанців хвойних дерев за участю працівників головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, а також очільниками обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Іваном Нечепоренком та Іваном Дердою, головою та заступником голови Вишгородської районної організації «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнівінтернаціон ... Читати далі »

І жменя рідної землі…

І жменя рідної землі…

Найдорожче, що дається людині – життя. Ми приходимо на цю землю для того, щоб жити – милуватися красою природи, бачити лагідну посмішку матері, навчатися, мріяти, працювати, кохати, народжувати дітей, приносити радість і дарувати щастя коханим. А війна відбирає це найбільше щастя, дароване Богом. Людина бере до рук зброю, залишає свій дім, близьких, недокошену ниву і йде боронити рідну землю від ворогів. Велика Вітчизняна війна доторкнулася – ні, це не те слово, – увірвалася у життя кожної української родини, залишила в серцях людей свій спопеляючий слід та глибокі рани, які не заживають ніколи. Після переможного 1945 року виросло ціле покоління людей, батьки яких загинули на фронтах, і знають їх лише за старими фотографіями (які взагалі якимось дивом збере ... Читати далі »

Пам’ять у наших серцях

Пам’ять у наших серцях

Минулої п’ятниці на Старопетрівському старому цвинтарі відбулося освячення щойно збудованої каплиці. Участь в заході взяли громадськість села, депутати сільської ради Тарас Димко та районної ради Ігор Москаленко, радник голови Вишгородської райради Марія Дем’янчук. 

 
За свідченнями очевидців, саме тут у далекі тридцяті роки, селяни помирали голодною смертю. Поховання цілих сімей відбувалося в одній ямі. І щоб приховати злочинні дії тодішньої влади, в 1938 році захоронення зупинили. Проте пам’ять про померлих залишилася у серцях односельчан. 
 
«Довго виношував ідею побу ... Читати далі »

Петрарка і Пастернак – у Старих Петрівцях

Петрарка і Пастернак – у Старих Петрівцях

У Старопетрівській школі – подвійне свято. Проводи зими і зустріч гостей. Гості – це ми, вчителі світової літератури з обох берегів Дніпра, члени районного методичного об’єднання, що прибули до колеги Валентини Рябушенко. А вона – «іменинниця». Запрошує на відкритий урок-дійство «Через віки – з любов’ю». 

 
Любов, кохання… Старі як світ і вічно нові почуття, без яких він перестав би існувати. І про це розповідали вихованці Валентини Григорівни, учні 11-го класу Старопетрівської середньої школи. Розповідали так, як відчувають, як переживають сімнадцятирічні: щиро, ніжно, з тремтінням, а іноді й з гумором. Пригадали, як ко ... Читати далі »

1 2 »