Головна » 2014 » Лютий » 08

Відкриття нового денного стаціонару на Київщині

Відкриття нового денного стаціонару на Київщині

Жителі міста Буча тепер зможуть отримувати медичну допомогу недалеко від дому, адже сьогодні за участю голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка та Бучанського міського голови Анатолія Федорука було відкрито денний стаціонар та клініко-діагностичний комплекс Бучанської міської поліклініки. 


- Соціальні ініціативи Президента - це фактично орієнтир для подальшого руху, як в медичній галузі так і в інших напрямах реформ у регіоні. Сьогодні ми велику увагу приділяємо на раннє виявлення та профілактики онкозахворювань, - сказав Анатолій Присяжнюк. 

08.02.2014

Апаратна нарада

Апаратна нарада

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провів апаратну нараду, в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 


У ході апаратної наради розглядалося питання реалізації у регіоні завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави. 

- Виконуючи завдання Президента України в регіоні, щодо розвитку інфраструкт ... Читати далі »

08.02.2014

Рання діагностика захворювань – шлях до здоров’я

Рання діагностика захворювань – шлях до здоров’я

07 лютого у приміщенні адміністративного будинку під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.О.Приходька відбулась оперативна нарада. Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації та районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови та секретарі виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники організацій, установ та підприємств району, ЗМІ. 


Під час оперативної наради велику увагу приділено питанню реалізації у Вишгородському районі медичної реформи, яка передбачає поліпшення стандартів якості медичного обслуговування, ... Читати далі »

08.02.2014

Ми знаємо ціну життя...

Ми знаємо ціну життя...

15 лютого виповнюється 25-та річниця виведення з Афганістану Обмеженого контингенту радянських військ. 

У лютому 1989 року закінчилась війна, що принесла тисячі жертв, сльози і горе в мирні родини. Сьогодні ми з вами згадаємо героїв тієї страшної війни, полинемо в спогади і хочемо, щоб ці спогади пройшли крізь ваші серця, і ви зрозуміли, що найстрашніше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто не дожив, не доспівав, не долюбив.  Афганістан став горнилом для тих, хто туди потрапив. Він навчив юнаків цінувати дружбу, відданість, любов. І знати ціну життя. Взаємовиручка, надійність – ось якості, ... Читати далі »

08.02.2014

Створити комфортні умови праці для медиків

Створити комфортні умови праці для медиків

3 лютого голова райдержадміністрації Олександр Приходько здійснив робочу поїздку медичними закладами району. 

У Вишгородському районному Центрі медико-соціальної допомоги Червоного Хреста України під час зустрічі з працівниками закладу керівник району поцікавився планами розширення спектру послуг, що надаються Центром. Керівник центру Таміла Орел розповіла про роботу товариства Червоного Хреста в районі, які послуги надаються мешканцям. Особливо вона підкреслила, що Центр надає послуги соціально вразливим категоріям населення – малозабезпеченим громадянам, людям похилого віку, інвалідам, одиноким тощо. У зв’язку з екологічною проблемою територій, що постраждали від аварії на Ч ... Читати далі »

08.02.2014

І посмішка, і… продуктивність праці

І посмішка, і… продуктивність праці

Французький винахідник Андре  Сітроен  вважав, що від кількості і якості зубів у людини прямо залежить не лише загальний вік та якість життя, а й продуктивність праці. Саме тому до складу керованого ним автомобільного концерну і входила найсучасніша на ті часи безкош­товна стоматологічна клініка. І хоч це було задовго до запровадження Міжнародного дня стоматолога, подія ця згадується саме напередодні 9 лютого. 

– Часи змінюються, – говорить головний лікар Вишгородської стоматологічної клініки Валентина Вікторівна Супрун. –  Сьогодні лише держава може дозволити  своїм громадянам безкош­товні або частково нею компенсовані стоматологічні послуги.   ... Читати далі »

08.02.2014

Зима поблажок не робить

Зима поблажок не робить

Працівниками Державтоінспекції Вишгородського РВ ГУМВС України в Київській області проведено перевірку дорожніх та комунальних підприємств  щодо експлуатації вулично-шляхової мережі Вишгородського району в зимовий період 2014 року. 

Основну увагу ВДАІ приділило заходам безпеки дорожнього руху, попередження адміністративних правопорушень та дорожньо-транспортних пригод, інформування про фактичний стан автодоріг та вулиць. 

Загалом філії Вишгородського ДЕУ та райДУ задовільно працюють у цьому напрямку. Як повідомили керівники цих підприємств, до зимового утримання ВШМ Вишгоро ... Читати далі »

08.02.2014

І знову про шкільне життя…

І знову про шкільне життя…

У музично-естетичному розвитку дитини величезну роль відіграють заняття вокалом, адже під час цих занять закладається багаж музичних вражень, розвиваються творчі здібності, музичний слух та голос. 

Спів дозволяє зняти скутість у дітей, вільно виразити свої емоції та почуття. 

Саме для цього у нашій Демидівській спеціалізованій школі працює музична студія «Веселі нотки», якою керує Алла Дмитрівна Сорока. 

Студія зовсім молода, але працюють у ній учні із великим задоволенням.   ... Читати далі »

08.02.2014

Потрібен алгоритм спільних дій

Потрібен алгоритм спільних дій

В актовій залі Вишгородського РВ ГУМВС України відбулася міжвідомча нарада з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї. 

Участь у заході взяли начальник служби у справах дітей та сім’ї Вишгородської районної державної адміністрації Валентина Тимошенко, представник прокуратури району Наталія Василіва, начальник відділу соціальної роботи Вишгородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Ворвинець, методист відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації Тамара Рихлик, інспектор сектору дільничних міліції Наталія Волуйко, начальник сектору дільничних інспекторів Ро ... Читати далі »

08.02.2014

Трагедія Димерської єврейської общини

Трагедія Димерської єврейської общини

З незапам’ятних часів представники різних народів проживали разом на благодатній димерській землі. 
 
Значну частину серед них становили євреї. За свідченням відомого краєзнавця Лаврентія Похилевича, у 1887 році у складі населення православних обох статей було 1773 жителі, а євреїв 624. На південний захід від Димера 1853 року була створена єврейська землеробська колонія під назвою Рикун. У ній на кінець XIX століття в 40 будинках проживало 198 колоністів. За однією із версій, назва поселення походить від прізвища першого власника земельної ділянки. Православне населення було прихожанами Димерської церкви Косьми і Даміана, євреї відвідували синагогу у Димері. У Димері також було ... Читати далі »

Міжпланетні змагання у Козаровичах

Міжпланетні змагання у Козаровичах

А Ви знаєте що таке «парад планет»? Ні, це не унікальне астрономічне явище. У Козаровицькій школі це традиційне свято, що проводиться двічі на рік. 
 
У понеділок 27 січня планети шкільної галактики «Альтаїр», пройшовши північну орбіту, вишикувалися на параді планет. Настав час підбиття підсумків міжгалактичних змагань. Протягом усього навчального півріччя учні здобували зірочки на макети своїх планет за добрі справи. Церемонія нагородження проводиться в три етапи – серед планет першої (1-4 класи), другої (5-8 класи) та третьої величини (9-11 класи).
 
Серед молодших класів перше місце зайняли жителі планети « ... Читати далі »

Врятуємо пташині життя!

Врятуємо пташині життя!

Ось і прийшла холодна і сніжна зима. Сніг вкрив землю  білою ковдрою. На вулиці зимно, морозно. Люди якнайшвидше намагаються потрапити до своїх теплих осель.

А чи задумувались ви – як братам  нашим меншим  узимку живеться? За своїми повсякденними клопотами люди  навіть не помічають труднощів, з якими стикаються в зимову пору пернаті друзі. Справжнім подарунком для птахів є годівнички. От і вирішили учні Глібівської ЗОШ І-ІІ ст. зробити подарунок для пернатих друзів. У школі відбувся конкурс на кращу годівничку. Усі постарались на славу, стояли хатинки одна краща за іншу. Наступного дня розвісили учні свої будиночки біля школи. У годівнички насипали хлібні крихти ... Читати далі »

08.02.2014

Годівнички для синички

Годівнички для синички

Перший місяць року – січень. Як тільки його не називають в народі: і «сніжень», і «сніговик», «льодовик». А ще його величають царем морозів, володарем і серцем зими, бо він найхолодніший місяць. У січні не тільки сніг січе, а ще й мороз вогнем пече. І цей рік не виняток. І снігу вдосталь, і морозець припікає.

А як же живеться в таку холоднечу нашим пернатим друзям? Птахи – брати наші менші. Вони приносять багато користі і радують нас гарним співом влітку. Але з настанням холодів птахам, які залишаються зимувати у нас, буває дуже важко знайти їжу під товстою сніговою ковдрою. Ми повинні допомагати їм, адже нинішні погодні умови майже не залишають шансу вижити.  Тож учні нашої ш ... Читати далі »

08.02.2014

Всеукраїнська учнівська олімпіада з фізкультури

Всеукраїнська учнівська олімпіада з фізкультури

Нещодавно у Білій Церкві відбувся ІІІ (обласний) етап всеукраїнської олімпіади з фізичної культури.

В олімпіаді взяли участь 38 хлопців та 39 дівчат Київщини. Вишгородський район представляли: Тетяна Давиденко – учениця 11-го  класу Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ст. (підготувала Алла Селега, учитель першої категорії Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ст.) та Андрій Білоус – учень 11-а класу Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» (підготувала Наталія Свінчак,  учитель вищої категорії школи «Сузір’я»).

Ці учні є переможцями ІІ (районного) етапу всеукраїнської олімпіади з фізичної культури, ... Читати далі »

08.02.2014

Чемпіон з Катюжанки

Чемпіон з Катюжанки

Нещодавно ми повідомляли про результати чемпіонату Київської області з легкої атлетики, за результатами якого до збірної Київщини потрапили три спортсмени з Вишгородського району: стаєр  Михайло Вихренко, штовхальник ядра Микита Кочетков та спринтер  Каріна Єрмоленко.
 
На чемпіонаті України, що проходив у Запоріжжі 1–2 лютого, наші спортсмени гідно представили Київщину. Так вихованець тренерів Петра Куявця та Олександра Кочеткова – Михайло Вихренко став чемпіоном України в бігу на 3000 метрів та посів третє місце в бігу на 1500 метрів. У кроці від п’єдесталу зупинився Микита Кочетков, посівши четверте місце в штовханні я ... Читати далі »