Головна » 2014 » Лютий » 8 » Зима поблажок не робить
11:46
Зима поблажок не робить
Працівниками Державтоінспекції Вишгородського РВ ГУМВС України в Київській області проведено перевірку дорожніх та комунальних підприємств  щодо експлуатації вулично-шляхової мережі Вишгородського району в зимовий період 2014 року. 

Основну увагу ВДАІ приділило заходам безпеки дорожнього руху, попередження адміністративних правопорушень та дорожньо-транспортних пригод, інформування про фактичний стан автодоріг та вулиць. 

Загалом філії Вишгородського ДЕУ та райДУ задовільно працюють у цьому напрямку. Як повідомили керівники цих підприємств, до зимового утримання ВШМ Вишгородського району підготувались на 80 відсотків. На піскобазах заготовлено 10500 тонн соляної суміші, снігоочисна та навантажувальна техніка знаходиться у справному стані, проводиться цілодобове чергування. Однією із проблем є недостатня кількість працівників для цієї техніки.

До честі комунальних служб, що обслуговують шляхи, останніми роками ситуація поліпшилася, але вирушати  у дорогу спеціально не підготувавши автомобіль – ризиковано. Рекомендуємо всім автомобілістам використовувати зимові шини – з ними легше керувати автомобілем. З метою запобігання аварій основні поради стосуються зниженню швидкості. Пам’ятайте, що гальмівний шлях автомобіля на мокрому асфальті подовжується, не кажучи вже про ожеледицю. Знижуйте швидкість поступово, дистанція з автомобілем, що рухається попереду повинна бути на 50 відсотків більшою за звичайну.

Не пришвидшуйтеся на мокрій дорозі. У результаті гальмування можна втратити контроль над машиною. Уникайте подорожей, якщо погодні умови несприятливі. Та коли поїздки не уникнути, готуйте автомобіль якісно і заздалегідь. Від цього залежить людське життя. 

Як бачите, поради різні і корисні, варто ще нагадати золоте правило керування взимку: тихіше їдеш – далі будеш. Тим більше, що дорожня статистика доволі сумна. З початку 2014 року стан дорожнього травматизму викликає занепокоєння. Так на території нашого району вже скоєно 27 дорожньо-транспортних подій, у яких 14 осіб отримали тілесні ушкодження. Порівняно з минулим роком, маємо збільшення в півтори рази.

Найбільш аварійними є населені пункти Вишгород (7 ДТП, травмовано 4 людини), Нові Петрівці (7 ДТП, травмовано - 4), Лютіж (3 ДТП, травмовано - 2), Димер (3 ДТП, травмовано - 2), Хотянівка (3 ДТП, травмовано - 2).

Основний вид ДТП – наїзд на пішоходів, де однією з причин є відсутність вуличного освітлення у місцях пішохідних переходів та в місцях скупчення людей.

Державтоінспекцією району звернено увагу органів місцевого самоврядування Вишгородського району щодо влаштування додаткового вуличного освітлення на пішохідних переходах у населених пунктах та в місцях значного скупчення людей (зупинки громадського транспорту, центральні площі населених пунктів), а також включення вуличного освітлення о 17 годині та виключення о 7 годині ранку, тобто в нічний час.

Олександр КОСТЮЧЕНКО,
старший  інспектор ВДАІ
Фото з архіву
Переглядів: 447 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus