Головна » 2014 » Лютий » 8 » Рання діагностика захворювань – шлях до здоров’я
14:31
Рання діагностика захворювань – шлях до здоров’я
07 лютого у приміщенні адміністративного будинку під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.О.Приходька відбулась оперативна нарада. Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації та районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови та секретарі виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники організацій, установ та підприємств району, ЗМІ. 

Під час оперативної наради велику увагу приділено питанню реалізації у Вишгородському районі медичної реформи, яка передбачає поліпшення стандартів якості медичного обслуговування, здоров’я населення, а також оновлення медичних закладів та обладнання. Керівник району підкреслив, що протягом поточного тижня триває пропуск сільських голів та бухгалтерів. Окрема увага під час спілкування з представниками виконавчих комітетів місцевих рад району приділена розвитку медичної сфери району.
 
— Виконання завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань є наразі важливим напрямом виконання Указу Президента України від 12.03.2012 року №187/2012 "Про виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження "Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, — наголосив голова райдержадміністрації О.О.Приходько під час оперативної наради. 

— У районі проведена модернізація первинної мережі: оптимізована кількість фельдшерсько-акушерських пунктів, на базі фельдшерсько-акушерських пунктів в с. Лебедівка та Козаровичі створені амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. У результаті проведених реформ у районі працює 50 лікувально-профілактичних закладів: 3 лікарні, 16 медичних амбулаторій, 30 фельдшерсько-акушерських пунктів, 1 стоматологічна поліклініка. Для своєчасного виявлення захворювань, у тому числі онкологічних у комунальному закладі «Вишгородська ЦРЛ» є оновлена сучасною медичною апаратурою матеріально-технічна база: цифровий флюорограф, рентгенапарат, мамограф, УЗД-апарати, фіброскопи, колоноскоп. Всі пацієнти з онкологічними захворюваннями перебувають на диспансерному обліку у кабінеті онколога. Спеціалізована медична допомога онкохворим надається в умовах Київського обласного онкодиспансеру, — доповів головний лікар Вишгородської районної центральної лікарні В.П.Павленко. 

Учасниками оперативної наради розглянуто питання розвитку та благоустрою населених пунктів Вишгородщини (прибирання та розчистки територій, вивозу та утилізації сміття тощо). Проаналізоано питання роботи дорожнього господарства Вишгородського району у зимовий період, про хід опалювального сезону та стан розрахунків за спожиті енергоносії всіма категоріями споживачів, транспортного обслуговування населення району, газифікації населених пунктів району. 

Присутні обговорили питання наповнення та виконання місцевих бюджетів, роботи дозвільного центру райдержадміністрації. 

Наприкінці наради голова райдержадміністрації інформував про проведення урочистих заходів з нагоди відзначення Року учасників бойовий дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан і запросив всіх присутніх взяти участь в урочистостях, які відбудуться 13 лютого у м. Вишгороді. .
Переглядів: 432 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus