Головна » 2014 » Лютий » 8 » Потрібен алгоритм спільних дій
11:42
Потрібен алгоритм спільних дій
В актовій залі Вишгородського РВ ГУМВС України відбулася міжвідомча нарада з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї. 

Участь у заході взяли начальник служби у справах дітей та сім’ї Вишгородської районної державної адміністрації Валентина Тимошенко, представник прокуратури району Наталія Василіва, начальник відділу соціальної роботи Вишгородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Ворвинець, методист відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації Тамара Рихлик, інспектор сектору дільничних міліції Наталія Волуйко, начальник сектору дільничних інспекторів Роман Лисков, дільничні інспектори. 

Насильство – ганебне явище, яке  є у всьому світі, у всіх культурах. Згідно із статистичними даними 40% усіх видів насильства здійснюється у сім’ї, не залежно від її статусу і достатку. 14 тисяч жінок щорічно у світі гине від рук насильників. В Україні 70% дітей зазнають фізичного насильства у сім’ях. Частина з них приймає його як невід’ємний процес батьківського виховання, як норму спілкування батьків з дитиною.  Під час наради проаналізовано стан проведення у районі протягом 2013 року профілактичних та корекційних заходів для осіб, які вчиняють насильство в сім’ї або можуть його вчинити, осіб, які постраждали від насильства,  про співпрацю навчальних закладів з установами щодо здійснення правової роботи для забезпечення ефективності правового виховання учнів, про роботу з отримувачами послуг центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спрямовану на профілактику насильства, про проблемні питання, пов’язані з виконанням функціональних обов’язків дільничними інспекторами, безпосередньо з особами, які вчинили насильство в сім’ї та жертвами насильства. Зокрема, мова йшла про відсутність у районі закладу для членів сімей, в яких вчинено насильство. Протягом 2013 року зафіксовано 229 фактів вчинення насильства в сім’ї,  61 особа вчинила повторне насильство. До осіб, схильних до насильства, вживалися  відповідні заходи, передбачені законодавством. У районі розпочато проходження особами, які вчинили повторно насильство в сім’ї, корекційних програм. 

Присутні детально обговорили алгоритм спільних дій у разі отримання повідомлення про вчинення насильства в сім’ї, проговорено про необхідність надання якісних соціальних психолого-педагогічних послуг сім’ям з дітьми, де існує реальна загроза вчинення насильства, а також у закладах освіти з дітьми з девіантною поведінкою. Сконцентровано увагу присутніх на необхідності покращити спільні дії щодо здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї. Прийнято відповідні рішення.
Переглядів: 410 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus