Головна » 2014 » Лютий » 8 » Створити комфортні умови праці для медиків
11:51
Створити комфортні умови праці для медиків
3 лютого голова райдержадміністрації Олександр Приходько здійснив робочу поїздку медичними закладами району. 

У Вишгородському районному Центрі медико-соціальної допомоги Червоного Хреста України під час зустрічі з працівниками закладу керівник району поцікавився планами розширення спектру послуг, що надаються Центром. Керівник центру Таміла Орел розповіла про роботу товариства Червоного Хреста в районі, які послуги надаються мешканцям. Особливо вона підкреслила, що Центр надає послуги соціально вразливим категоріям населення – малозабезпеченим громадянам, людям похилого віку, інвалідам, одиноким тощо. У зв’язку з екологічною проблемою територій, що постраждали від аварії на ЧАЕС, майже половина населення, має проблеми з органами дихання. Це ОРЗ, бронхіт, запалення легенів, алергічні захворювання органів дихання та інше. Центр Червоного Хреста займається реабілітацією хворих, проводячи безмедикаментозне лікування, екологічно чисте, безболісне. Також для лікування і профілактики хвороб дихальних шляхів Центр планує обладнати так звану «соляну печеру» (галотерапія). Голова райдержадміністрації пообіцяв свою підтримку у реалізації планів Центру. 

Цього ж дня очільник району відвідав Вишгородську центральну районну лікарню, де поспілкувався з медиками про нагальні проблеми закладу та поцікавився роботою у напрямку забезпечення жителів району якісними медичними послугами, матеріально-технічним забезпеченням медичних закладів району тощо.

–  Реалізація у Вишгородському районі завдань Президента України Вік­тора Януковича щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування населення, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань, є на сьогодні одним з найважливіших напрямів у виконанні Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», – підкреслив голова райдержадміністрації Олександр Приходько.

Розповідаючи главі району про роботу ЦРЛ, головний лікар Віктор Павленко зазначив, що сьогодні важливим питанням постає негативна тенденція погіршення здоров’я українців, особливо тих, які пов’язані зі значним зростанням кількості випадків онкологічних патологій. Загальновідомим залишається той факт, що за останні декілька років в Україні кількість онкологічних патологій катастрофічно зросла. На сьогодні проблема ракових патологій – одне із найважливіших питань охорони здоров’я України, що посилюється проблематичністю своєчасного діагностування, лікування та нестачею інноваційного обладнання у медичних центрах України.

Під час відвертої розмови були підняті питання високої ціни на ліки та знеболюючі препарати для онкохворих, недостатнє фінансування на їх закупівлю, фінансування районної програми «Онкологія» на 2012-2015 роки. 

На питання голови району про необхідне технічне забезпечення профілактики та діагностики онкозахворювань, Віктор Павленко зазначив, що на сьогодні лікарня забезпечена на задовільному рівні, але завжди прагнеш більшого. 

Олександр Приходько зазначив, що влада знає про  труднощі, з якими стикаються лікарі під час надання медичної допомоги онкохворим та пообіцяв підтримку в їх вирішенні. 

– Миттєвого рішення всіх питань не обіцяю, але кошти на підтримку медичної галузі ми знайдемо, наголосив глава району, – це завдання номер один.

Під час зустрічі з медиками Олександр Приходько повідомив, що для заохочення фахівців, створення комфортних умов праці медикам, молодим спеціалістам у районі надаватимуться квартири за президентською програмою «Доступне житло» та кімнати у гуртожитках, виділяються земельні ділянки тощо.

Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Переглядів: 498 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus