Головна » 2014 » Лютий » 8 » Годівнички для синички
11:34
Годівнички для синички
Перший місяць року – січень. Як тільки його не називають в народі: і «сніжень», і «сніговик», «льодовик». А ще його величають царем морозів, володарем і серцем зими, бо він найхолодніший місяць. У січні не тільки сніг січе, а ще й мороз вогнем пече. І цей рік не виняток. І снігу вдосталь, і морозець припікає.

А як же живеться в таку холоднечу нашим пернатим друзям? Птахи – брати наші менші. Вони приносять багато користі і радують нас гарним співом влітку. Але з настанням холодів птахам, які залишаються зимувати у нас, буває дуже важко знайти їжу під товстою сніговою ковдрою. Ми повинні допомагати їм, адже нинішні погодні умови майже не залишають шансу вижити.  Тож учні нашої школи вирішили допомогти пташкам, приєднавшись до всеукраїнській акції  «Годівничка». ЇЇ метою є збереження різних видів зимуючих птахів нашої місцевості, виховання поваги та бережливого ставлення до природи .

Учні виготовили годівнички  та розвісили їх на деревах, що на території школи. Фантазії юних майстрів не було меж. Годівнички видались на славу і дуже сподобались птахам.  Діти кожного дня насипають туди пшоно, насіння соняшника, гарбуза, крихти хліба. На сніданок до школи прилітають горобчики, синички. Вони  клюють зернятка і веселим співом дякують учням за допомогу.

Закликаємо всіх небайдужих: «Зробіть годівничку і не полінуйтеся кинути пернатим корму, щоб  полегшити їх існування впродовж довгої  холодної зими!».                                                    

Дарина НЕСУКАЙ,
юний книголюб, член шкільної ради 
бібліотеки Демидівської спеціалізованої школи
Переглядів: 657 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus