Головна » 2014 » Лютий » 8 » Апаратна нарада
14:36
Апаратна нарада
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провів апаратну нараду, в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 

У ході апаратної наради розглядалося питання реалізації у регіоні завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави. 

- Виконуючи завдання Президента України в регіоні, щодо розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань та реформування галузі охорони здоров’я відповідно до Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» на Київщині відкриваються новітні медичні заклади, закуповується новітнє обладнання, а також медичні працівники проходять перепідготовку за різноманітними програмами, - сказав Анатолій Присяжнюк. - Переорієнтація роботи медичної галузі в сторону профілактики, активне впровадження здорового способу життя є основним пріоритетом реформи в охороні здоров’я. Своєчасно виявлене захворювання на ранній стадії, зокрема онкологічне перестає бути вироком і за сучасних медичних технологій може бути успішно вилікуване. Серед населення має стати «популярним» відвідування лікаря для профілактичного огляду. 

У 2013 році в Київській області продовжувалась робота щодо зміцнення матеріально-технічної бази лікувальних установ області. Так, у місті Біла Церква відкритий міський ендокринологічний центр, оснащений сучасним обладнанням, проведено реконструкцію Катюжанської медичної амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Вишгородського району. У Бориспільському районі введена в дію новозбудована амбулаторія загальної практики-сімейної медицини в селі Проців. В КЗ КОР „Київська обласна клінічна лікарня” створено відділення інтервенційної кардіології. Проведені ремонтні роботи у 45 фельдшерсько-акушерських пунктах області. 

Загалом в області протягом 2013 року створено 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, призначені їх керівники, затверджені статути та штатні розписи. Медичну допомогу на засадах сімейної медицини надають 237 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, із яких протягом року створено 17 амбулаторій. Послугами лікарів загальної практики охоплені 75,2% населення області. В 2013 році в інтернатурі з сімейної медицини навчалися 44 молоді фахівці, пройшли перепідготовку 86 лікарів, за Київською обласною програмою підготовки лікарських кадрів для лікувальних закладів сільської мережі на 2010-2017 роки в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця навчаються 69 студентів. 

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Ременник зазначив, що у минулому році було затверджено Київська обласна програма «Здоров’я» на 2014 рік, виконання заходів якої сприятиме поліпшення доступності для населення до якісної медичної допомоги. 

Під час апаратної наради Анатолій Присяжнюк наголосив на тому, що великі зусилля докладаються для забезпечення населення Київщини ефективною онкологічною допомогою. У Київському обласному онкологічному диспансеру в 2013 році було відкрито сучасне відділення хіміотерапії на 30 ліжок, в якому пацієнти мають змогу отримувати хіміотерапевтичне лікування в комфортних умовах та згідно світових стандартів, а також з 2012 році активно використовується у лікуванні онкохворих радіологічний корпус диспансеру, в якому розміщено відділення променевої терапії та радіонуклідної діагностики. 

У відділенні променевої терапії функціонують лінійний прискорювач Electa, апарат для гама-терапії «Тератрон» апарат для близькофокусної та внутріщньотканинної променевої терапії «Мікроселектрон-30», впроваджуються інноваційні методики лікування, деякі – вперше в Україні. 

Загалом, в області затверджена та діє Київська обласна програма «Онкологія» на 2012-2016 роки. 

Допомогу онкохворим на дому надають 37 виїзних бригад. Працюють 28 мамологічних кабінетів та 6 кабінетів патології шийки матки. 

- Використати всі можливості для виявлення раку – найбільш актуальне завдання. Значний внесок в процес своєчасної діагностики можуть і повинні зробити лікарі загально-лікувальної мережі, адже саме до них вперше звертається хворий за допомогою, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 

Всього в 2013 році на профоглядах виявлено 26,8% хворих, у 2012 році - 25,4% хворих. У поточному році протягом місяця профоглядами вже охоплено 35 тисяч мешканців сільської місцевості області, що дає змогу виявити у них наявну патологію.
Переглядів: 482 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus