Головна » 2014 » Лютий » 8 » І посмішка, і… продуктивність праці
11:49
І посмішка, і… продуктивність праці
Французький винахідник Андре  Сітроен  вважав, що від кількості і якості зубів у людини прямо залежить не лише загальний вік та якість життя, а й продуктивність праці. Саме тому до складу керованого ним автомобільного концерну і входила найсучасніша на ті часи безкош­товна стоматологічна клініка. І хоч це було задовго до запровадження Міжнародного дня стоматолога, подія ця згадується саме напередодні 9 лютого. 

– Часи змінюються, – говорить головний лікар Вишгородської стоматологічної клініки Валентина Вікторівна Супрун. –  Сьогодні лише держава може дозволити  своїм громадянам безкош­товні або частково нею компенсовані стоматологічні послуги.  

Сьогодні пацієнтами державних стоматологічних клінік, в основному, є люди соціально незахищені, що вимагають уваги, допомоги, а то й співчуття. Тому і задовольняються клініки ще радянського зразка пломбами, іншими, порівняно недорогими лікувальними та допоміжними матеріалами. Молодь та люди, які слідкують за своїм здоров’ям змолоду,  віддають перевагу найсучаснішим лікувальним матеріалам  та використанню модернових інструментів. Проблем із забезпеченням медичними матеріалами, розчинами та інструментами сьогодні особливо гостро не відчувається, однак, щоб утримувати медичне обслуговування на гідному рівні – без платних послуг не обійтися. Тому розраховуємо і користуємося  благодійною допомогою від меценатів та небайдужих людей. 

Взагалі робота головного лікаря полягає не лише у наданні якісних послуг. Посада вимагає неабияких адміністративних та педагогічних навичок, адже державна стоматологічна установа  – це ще й перше місце роботи випускників медичних вузів. Сьогоднішні інтерни, а їх у нас дванадцять чоловік – це майбутні організатори державних лікувальних закладів і приватних клінік. Це і новатори лікувальних та протезувальних процесів у стоматології.   

Міжнародне свято стоматологів вагомими, але вже на приватній ниві, досягненнями на благо суспільства зустрічає і колектив досвідчених фахівців лікаря Олексія Дем’яновського. До речі, вихідців з державної стоматологічної школи. Найсуттєвішим досягненням своєї роботи за останні роки стоматолог-підприємець вважає добір молодих, але досвідчених медичних кадрів, придбання та вміле використання найсучаснішого стоматологічного обладнання та матеріалів високих стандартів якості. 

– У перспективі бачиться ще й розширення мережі сучасних сільських приватних стоматологічних амбулаторій, з метою забезпечення сучасними послугами сільських жителів. Грань між містом і селом має бути стертою вже найближчим часом, – впевнено каже засновник приватної амбулаторії.  

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
фото автора
Переглядів: 510 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus