Головна » 2013 » Грудень » 21

Кожна дитина повинна відчувати батьківську турботу

Кожна дитина повинна відчувати батьківську турботу

Сьогодні голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провів апаратну нараду, в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 


Під час наради розглядалися питання про реалізацію на Київщині завдань та доручень Президента України щодо захисту прав дитини. 

На виконання Указу президента України "про питання щодо реалізації прав дітей в Україні” від 16 грудня 2011 р. в області ефективно ... Читати далі »

21.12.2013

Пріоритетний напрям - захист прав та свобод дітей

Пріоритетний напрям - захист прав та свобод дітей

— Реалізація у Вишгородському районі завдань та доручень Президента України щодо захисту прав дитини є на сьогодні одним з ключових напрямів роботи районної влади. 


На виконання Указу Президента України «Про питання щодо реалізації прав дітей в Україні» від 16 грудня 2011 року на Вишгородщині налагоджено системний підхід щодо заходів, спрямованих на забезпечення конституційних прав та свобод дітей. Наразі у районі здійснюється робота в напрямку виконання соціальних ініціатив, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку дітей, поліпшення матеріального становища сімей з дітьми, їх соціальної підтримки та захисту, — зазначив під ч ... Читати далі »

21.12.2013

Свято віри і надії

Свято віри і надії

19 грудня Президент України Віктор Янукович відвідав районний дитячий будинок «Любисток» у селі Нові Петрівці. Глава держави поспілкувався з вихованцями та директором закладу Миколою Жаданом. Президент поцікавився умовами виховання та проживання дітей, їхніми потребами та планами щодо поліпшення умов та подальшого розвитку «Любистка».

Як розповів Микола Жадан, у дітей є все необхідне для отримання якісної освіти та підготовки до отримання професії. За його словами, у найближчих планах – повне забезпечення закладу комп’ютерним обладнанням.
Президент пообіцяв надати підтримку і, як перший крок, – подарував дитячому будинку мультимедійне об ... Читати далі »

21.12.2013

На гостинах у Святого Миколая

На гостинах у Святого Миколая

З приходом зими і дорослі і діти з нетерпінням чекають  новорічно-різдвяних свят, мріють про подарунки і здійснення своїх бажань. Першим на гостини до себе запрошує Святий Миколай, покровитель бідних і дітей-сиріт. Діти знають, що Святий Миколай приходить до кожної дитини вночі і під подушку кладе омріяний подарунок тим, хто цілий рік був слухняним, а для неслухняних – різки.  

На гостини до Святого Миколая у будинок культури в с. Нові Петрівці зібралися діти, які виховуються у прийомних сім’ях, сім’ях опікунів, піклувальників. Завітали і голова адміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, заступник голови РДА Тамара Овчиннікова, заступник гол ... Читати далі »

21.12.2013

Ніхто не забутий…

Ніхто не забутий…

Минулої п’ятниці у Вишгородському будинку культури «Енергетик» з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС відбувся концерт-реквієм за участі представників районної і міської влади, чорнобильських організацій, трудових колективів соціальної і культурної сфери, громадськості. 

– Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто поклав життя у боротьбі з радіацією, –зазначив голова райдержадміністрації Олександр Приходько. – Вони за покликом серця та з відчуттям обов’язку у перші дні прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи, і ми дякуємо їм за це. Дякую вдовам учасників ліквід ... Читати далі »

21.12.2013

Життєва нива хлібороба

Життєва нива хлібороба

Івану Гордійовичу Вільчинському виповнилось 85. Сьогодні людина надзвичайної долі, вчений агроном-економіст і організатор сільськогосподарського виробництва на заслуженому відпочинку. 

Народився Іван Гордійович на Волині, шістнадцятирічним юнаком пішов до війська, визволяв від фашистів рідну землю. Має багато бойових і трудових нагород. Серед них, зокрема, ордени Великої Вітчизняної війни, Трудового Червоного Прапора, «Знак Пошани», Богдана Хмельницького, Жовтневої Революції, а також багатьох медалей, з-поміж яких найдорожча його перша – «За бойові заслуги».  ... Читати далі »

21.12.2013

Учитель завжди працює на майбутнє

Учитель завжди працює на майбутнє

Нещодавно у стінах Димерської гімназії було весело і багатолюдно, а в душі кожного із присутніх – радісно і тепло. Бо гарне і хвилююче свято ступило на поріг навчального закладу. Зорепадом летять роки, але школа не старіє. Вона відроджується з кожним навчальним роком. І сьогодні вона вступила у свою зрілість. Навчальному закладу– 100!
 
У цей святковий день до гімназії завітали  голова райдержадміністрації Олександр Приходько, заступник голови РДА Валентина Духота,  начальник відділу освіти РДА Світлана Чамро, Димерський селищний голова Леонід Кучерявий, методисти районного методичного кабінету. На свято завітали випускники школи – академік НАПН України, доктор фізико-мат ... Читати далі »

21.12.2013

«Школа майбутнього керівника»

«Школа майбутнього керівника»

Домінантною основою розвитку українського суспільства є виховання свідомого громадянина, патріота, набуття молоддю соціального досвіду, високої культури міжнаціональних взаємовідносин, формування у молоді потреби та уміння жити в громадянському суспільстві, духовності та фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, трудової, екологічної культури.
 
Навчально-виховна система Лютізької ЗОШ І-ІІІ ступенів та робота соціального підрозділу Лютізької сільської ради спрямовані на формування такої особистості, в якій синтезуються всі якості громадянина, де в центрі уваги стоїть особистість учня з його інтелектуальним, фізичним та творчим потенціалом.
21.12.2013

Обізнана молодь – наше майбутнє

Обізнана молодь – наше майбутнє

Указом Президента України від 27 вересня 2013 року №532/2013 затверджено «Стратегію розвитку державної молодіжної політики до 2020 року». Основними завданнями стратегії є: консолідація зусиль щодо створення умов для інтелектуального, морального, фізичного розвитку молоді, реалізації її освітнього і творчого потенціалу, залучення її до соціально-економічних, політичних, духовних та інших суспільних процесів. 

На виконання цих завдань Вишгородська центральна районна бібліотека запроваджує новий довгостроковий проект для молоді «Обізнана молодь – наше майбутнє». Виконавцями проекту будуть три централізовані бібліотечні системи області  –  Вишгородська, Іванківська та Бо ... Читати далі »

21.12.2013

Їхню важливість усвідомлюють, коли вмикається світло

Їхню важливість усвідомлюють, коли вмикається світло

22 грудня Україна відзначає День енергетика. Історія професійного свята бере свій початок у грудні 1920-го, коли було затверджено план електрифікації ГОЕЛРО. Нескладно порахувати, що в цьому році енергетики відзначили 93-тю річницю своєї професії. 
 
Символічно, що це свято припадає на день зимового сонцестояння, тобто на найбільш короткий світловий день року, коли робота енергетиків найбільш помітна. Україна завжди займала значне місце у сфері розвитку і управління паливно-енергетичним сектором. На території нашої держави розроблялися і впроваджувалися новітні досягнення в цій галузі. Українські енергетики – це лю ... Читати далі »

Тиждень права на Вишгородщині

Тиждень права на Вишгородщині

З метою підвищення загального рівня податкової культури, виховання у громадян поваги до закону і прав людини, вдосконалення системи податкової освіти населення, формування у них необхідності жити по правовим нормам, протягом тижня працівники Вишгородської ОДПІ провели тиждень права.

Під час акції, платники податків зазначали, що за останні роки стосунки між громадянами та урядом значно змінилися. Громадяни стали більш незалежними та активно відстоюють свої права. Проте, для того, щоб зробити ці стосунки прозорішими та гарантувати законний захист громадян, і уряд, і платники податків мають чітко розуміти свої права та обов’язки.
21.12.2013

Лікар приймає у селі

Лікар приймає у селі

Головною метою реформи медичної галузі є побудова ефективної системи медичного обслуговування шляхом надання доступних та якісних медичних послуг.

Саме задля цього та відповідно до «Завдань та шляхів реалізації реформи системи охорони здоров’я», розроблених Міністерством охорони здоров’я, проводиться оптимізація мережі закладів охорони здоров’я. Відповідно до цих документів, фельдшерсько-акушерські пункти, що обслуговують понад 1200 осіб  мають бути реорганізовані в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.  Різниця між цими закладами полягає у рівнях надання медичної допомоги: якщо на фельдшерсько-акушерському пункті медичну допомогу надає виключно фахівець із се ... Читати далі »

21.12.2013

Кубок Святого Миколая

Кубок Святого Миколая

У Вишгородській ДЮСШ відбувся турнір з міні-футболу, приурочений до Дня Святого Миколая. Цього разу за перемогу боролося вісім найкращих команд Вишгородського району серед учнів п’ятих класів.

Перед початком гри маленьких спортсменів підбадьорили та привітали голова районної ради Олександр Носаль, радник голови районної ради, заступник голови районної організації Партії регіонів Марина Мельниченко та організатори свята – начальник відділу спорту та молоді РДА Микола Горовий, голова Вишгородської районної федерації футболу Микола Король, тренер і методист відділу освіти Микола Самсон. Олександр Носаль та Марина Мельниченко з нагоди Дня святого Миколая вручили дітям дарунки. ... Читати далі »

21.12.2013

На Андрія співали, танцювали, калиту кусали…

На Андрія співали, танцювали, калиту кусали…

На традиційні Андріївські вечорниці запросили мешканців району працівники Вишгородського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), відділу культури і туризму та відділу освіти.

На порозі залу Вишгородської центральної районної бібліотеки, де проходили вечорниці, гостей зустрічала господиня (її роль надзвичайно яскраво і природно зіграла працівник відділу освіти Жанна Кондратюк) і як перепустку у наступний рік вручала кожному календарик з символікою 2014-го. 

Читальний зал бібліотеки на кіл ... Читати далі »

21.12.2013