Головна » 2013 » Грудень » 21 » Ніхто не забутий…
12:03
Ніхто не забутий…
Минулої п’ятниці у Вишгородському будинку культури «Енергетик» з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС відбувся концерт-реквієм за участі представників районної і міської влади, чорнобильських організацій, трудових колективів соціальної і культурної сфери, громадськості. 

– Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто поклав життя у боротьбі з радіацією, –зазначив голова райдержадміністрації Олександр Приходько. – Вони за покликом серця та з відчуттям обов’язку у перші дні прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи, і ми дякуємо їм за це. Дякую вдовам учасників ліквідації наслідків аварії, які сьогодні з нами,  за терпіння та мужність, витримку та силу духу.

– Ви врятували Україну і світ від страшної біди, – наголосив голова  Вишгородського  осередку всеукраїнської  спілки  «Чорнобиль-86» Ігор Магала. – Висловлюю щирі слова подяки всім ліквідаторам за їхню мужність, героїзм і самовіддачу та від усього серця бажаю міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного благополуччя, оптимізму та впевненості в завтрашньому дні. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка та повага за ваші добрі справи!

Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих пожежних і станційних працівників-чорнобильців і померлих у різні роки від хвороб ліквідаторів аварії на ЧАЕС – наших земляків. Учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Микола Петренко, Валентин Давидок, Іван Рубан, Петро Прилепа поклали корзини з квітами до пам’ятника чорнобильцям на Набережній і пам’ятного знака чорнобильцям-автомобілістам. Грамотами від райдержадміністрації, районної ради, міської ради та грошовими винагородами нагороджено членів Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86», подяками і грошовими винагородами – вдів ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
 
А на сцені відбувся концерт-реквієм. Звучала пісня «Аве, Марія» у виконанні викладачки Вишгородської музичної школи Ірини Бези. Вихованці театральної студії «Експромт» на вірш вишгородського письменника і поета Івана Бурдака виконали сценку про перші трагічні дні Прип’яті «Самотній Васька кіт». Солістки БК «Енергетик» Катерина Бандігар, Аліна Лободенко подарували учасникам урочистостей пісні, а викладач Новопетрівської школи мистецтв Альона Василенко композицію на скрипці. Із підбіркою українських народних та патріотичних пісень виступили Вишгородський фольклорний ансамбль «Золотий вік» і народний хор «Вишгород». 

Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 444 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus