Головна » 2013 » Грудень » 21 » Лікар приймає у селі
11:33
Лікар приймає у селі
Головною метою реформи медичної галузі є побудова ефективної системи медичного обслуговування шляхом надання доступних та якісних медичних послуг.

Саме задля цього та відповідно до «Завдань та шляхів реалізації реформи системи охорони здоров’я», розроблених Міністерством охорони здоров’я, проводиться оптимізація мережі закладів охорони здоров’я. Відповідно до цих документів, фельдшерсько-акушерські пункти, що обслуговують понад 1200 осіб  мають бути реорганізовані в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.  Різниця між цими закладами полягає у рівнях надання медичної допомоги: якщо на фельдшерсько-акушерському пункті медичну допомогу надає виключно фахівець із середньою медичною освітою – фельдшер, медична сестра, акушерка, то в амбулаторії передбачена посада лікаря  терапевта або лікаря загальної практики-сімейної медицини.

На території нашого району такий фельдшерсько-акушерський пункт, що обслуговує 1539 осіб, функціонує у Козаровичах.

Відповідно до рішення сесії районної ради, у грудні місяці 2013 року на базі фельдшерсько-акушерського пункту с. Козаровичі відкрито амбулаторію загальної практики-сімейної медицини. Віднині прийом пацієнтів, крім фельдшера, буде проводити  ще й досвідчений лікар. 

До речі, з 2005 року реорганізовані в амбулаторії загальної практики  фельдшерсько-акушерські пункти сіл Лютіж, Нижча Дубечня, Лебедівка, що надало свої позитивні результати у питанні поліпшення надання медичної допомоги населенню.

Олександр ПОДЛЕСОЦЬКИЙ, 
головний лікар КЗ «Вишгородський РЦПМСД»
Переглядів: 453 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus