Головна » 2013 » Грудень » 21 » «Школа майбутнього керівника»
11:57
«Школа майбутнього керівника»
Домінантною основою розвитку українського суспільства є виховання свідомого громадянина, патріота, набуття молоддю соціального досвіду, високої культури міжнаціональних взаємовідносин, формування у молоді потреби та уміння жити в громадянському суспільстві, духовності та фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, трудової, екологічної культури.
 
Навчально-виховна система Лютізької ЗОШ І-ІІІ ступенів та робота соціального підрозділу Лютізької сільської ради спрямовані на формування такої особистості, в якій синтезуються всі якості громадянина, де в центрі уваги стоїть особистість учня з його інтелектуальним, фізичним та творчим потенціалом.
 
Громадянська особистість починає формуватися в дитячому, підлітковому, юнацькому віці на основі досвіду, що здобувається в сім’ї школі, соціальному середовищі, і надалі – протягом усього життя людини. Маючи статус «громадсько-активної школи» та проживаючи у суспільно активному селі, наші діти проявляють громадянську активність у всіх ланках життя не тільки школи, а і в житті села. Жодна колективна творча справа школи не проходить без участі та допомоги сільського голови, власне як і сільські заходи та проекти реалізуються за активної участі учнівської громади. Такий творчий багаторічний тандем посприяв започаткуванню спільного загальносільського проекту «Школа майбутнього керівника». У день місцевого самоврядування представники органу шкільного самоврядування школи та Лютізький сільський голова Тамара Савенок заключили двосторонню Угоду про співпрацю, в основі якої закладені принципи демократії, добровільності, відкритості, взаємної поінформованості, взаємного представництва при проведенні управлінських, організаційних заходів на всіх рівнях,толерантності та наступності.

Основна мета «пілотного» проекту – формування та розвиток громадянина України, якому притаманні демократична громадянська культура, усвідомлення цінності свобод і прав людини.«У сучасних умовах громадянською якістю стає здатність до самовизначення, завдяки якій людина зможе розумно існувати в умовах вибору, тобто в умовах свободи і відповідальності. Громадянські якості формуються там, де учні залучені до учнівського та місцевого самоврядування», – так з гордістю прокоментувала учнівську ініціативу сільський голова Тамара Григорівна.

Президент шкільної держави Зеніч Надія у своєму зверненні визначила якості, які повинні бути притаманні випускнику нашої школи – активному жителю громади села: цивілізованість, освіченість, духовність та воля. Юний лютіжанин – це людина з гуманістичним світосприйняттям, здатна здійснювати самостійний вибір, приймати відповідальні рішення в різноманітних життєвих ситуаціях; людина, що усвідомлює особисту відповідальність за свою долю, долю народу України і людства в цілому.

Олена Кирієнко,
заступник директора з виховної роботи Лютізької ЗОШ І-ІІІ ступенів 
Переглядів: 542 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus