Головна » 2013 » Грудень » 21 » Учитель завжди працює на майбутнє
12:00
Учитель завжди працює на майбутнє
Нещодавно у стінах Димерської гімназії було весело і багатолюдно, а в душі кожного із присутніх – радісно і тепло. Бо гарне і хвилююче свято ступило на поріг навчального закладу. Зорепадом летять роки, але школа не старіє. Вона відроджується з кожним навчальним роком. І сьогодні вона вступила у свою зрілість. Навчальному закладу– 100!
 
У цей святковий день до гімназії завітали  голова райдержадміністрації Олександр Приходько, заступник голови РДА Валентина Духота,  начальник відділу освіти РДА Світлана Чамро, Димерський селищний голова Леонід Кучерявий, методисти районного методичного кабінету. На свято завітали випускники школи – академік НАПН України, доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри загальної фізики кафедри загальної фізики НПУ ім. М. Драгоманова Микола Шут, док­тор фізико-математичних наук Володимир Кравченко,  головний лікар Димерського відділення ВРЛ Ольга Малашенко, депутат районної ради Юрій Джунківський, учителі, ветерани-педагоги, директори нав­чальних закладів району, члени ради гімназії, члени піклувальної ради. Для гостей, яких радісно зустріли учні гімназії, була орга­нізована екскурсія «Сторінками історії нав­чального закладу». Офіційні урочистості відбулися в  Димерському Будинку культури.

Гості висловили щиру подяку за самовіддану працю, привітали з ювілеєм навчальний заклад  і побажали щастя, радості, творчого натхнення, зичили здоров’я і багатоліття. Були квіти, приязні усмішки, шквал емоцій, бурхливі оплески… З нагоди свята гімназія отримала чимало подарунків: інтерактивну дошку та проектор – райдержадміністрації, плазмовий телевізор – від селищної ради, мікшерний пульт – від депутата районної ради та директорів шкіл. Працівники отримали грамоти відділу освіти, районної профспілки працівників освіти, подяки Димерського селищного голови. 

Світлана Шак, директор гімназії каже: «Усі, хто буває у нас в гостях, помічають своєрідну ауру. А ми, педагоги, переконані, що  незримо витає в гімназії той дух, про який писав К. Ушинський: «Дух закладу, який живе не в стінах, не на папері, а в характері більшості вихователів і від них переходить до характеру вихованців». І прагнемо зробити все для того, щоб дійсно Димерська гімназія була взірцем людяності й гуманізму, творчості й постійного пошуку, інтелекту і  здоров’я». 

Хоч зимовий день видався і похмурим, подував легенький вітерець, але настрій у всіх присутніх був чудовий, тому що гостей  свята радували своїми виступами гімназисти та учителі, у виконанні яких звучали задушевні пісні, лунало щире слово вдячності рідній школі.

Сьогодні в 16 класах  гімназії навчається 330 учнів, 69 з них під’їжджають з 12 населених пунктів району. Учні старших класів гімназії мають можливість навчатися за суспільно-гуманітарним та філологічним напрямами, п’ятикласники та шестикласники – вивчати дві іноземні мови, восьмі-дев’яті класи – поглиблено вивчати українську мову. 

Навчально-виховний процес забезпечує колектив однодумців, це – 32 педагоги, 17 з них  мають вищу кваліфікаційну категорію, 11 – педагогічне звання «старший вчитель», 6 молодих спеціалістів, 4 з них – наші випускники.  За останні п’ять років 22 випускники гімназії стали студентами педагогічних університетів. Ми пишаємося тим, що наші учні з радістю повертаються до своєї альма-матері.

Команда учнів  гімназії – неодмінний учасник ІІ-ІІІ етапів всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України. Лише за останні три роки маємо 45 переможців та призерів районного етапу, 2 – обласного.  Гімназисти є не лише активними учасниками, а й призерами та переможцями різноманітних літературних, творчих, мистецьких змагань – 37 на районному етапі, 9 – на обласному та на  всеукраїнському –  2.  

У гімназії кажуть, що працюючи  з дітьми, вчителі прагнуть освітити цей світ духовністю, і ніякі економічні негаразди не зможуть знищити високе  прагнення – творити Особистість, бо справжній учитель завжди працює на майбутнє.

Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 513 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus