Головна » 2013 » Листопад » 23

Свято у «Країні творчості»

Свято у «Країні творчості»

Районне дитяче свято «Країна творчості» відбулося 20 листопада у районному будинку культури «Енергетик». Захід проходив у рамках оголошеного ЮНЕСКО міжнародного Дня дитини і Року дитячої творчості в Україні, демонструючи широку мережу позашкільних навчальних закладів Вишгородського району.

Цю чудову виставу відкрила група барабанщиць ансамблю «Рум’янок» Вишгородського районного центру творчості «Дивосвіт» під керівництвом Олени Могиль. Перед глядачами також виступили інші численні дитячі художні колективи, серед яких зразковий ансамбль «Пролісок» Новопетрівської школи мистецтв під керівництвом Віктора Івануса та найкращі районні хореографічні та вокальні колективи Вишгородщини.&nbs ... Читати далі »

23.11.2013

«Барвінковий» ювілей

«Барвінковий» ювілей

День народження – це особливий день, сповнений вітань, подарунків, щирих побажань, очікування дива. Концерт, приурочений цій даті, колектив Лютізького дошкільного навчального закладу «Барвінок підготував з притаманною йому творчою винахідливістю. 

50-річну історію закладу відтворили завдяки старим фотографіям, що зберігаються в архіві садка та сучасним відеозаписам. А на сцені вихованці зворушливо і щиро показували все, чого навчилися за час перебування в дошкільному закладі – співали, танцювали, розказували вірші. 

Привітати кол ... Читати далі »

23.11.2013

33-й у пам’яті димерчан

33-й у пам’яті димерчан

Мої респонденти різні за віком жителі Димера. У кожного з них своя правда про голодомор 1932-1933 років. Одні його пережили, інші зберігають сімейні перекази про нього. А спільне в них те, що це реальні і на сьогодні живі люди.
 
Софія Семенівна Бойко, 1930 р.н., неквапливо веде свою розповідь у батьківській хаті по вулиці Революції: «Було мені три рочки. Жили бідно. Якби не Іван із млина, то не вижили б, він помагав. Якось дав хліба буханець. Батько, йдучи на роботу, наказував матері, щоб хліб не чіпали. Поклали буханець на полицю над дверима. Я бачу хліб і кажу матері «Папа, папа, дай»! Мати не втрималась, одщипнула мені. Батько прийшов та до матері: «А що, не втрималась?» М ... Читати далі »

Минуле у майбутньому

Минуле у майбутньому

Архівна справа є вагомою частиною інформаційної та культурної галузей життя суспільства, що вміщує організаційні, правові, економічні та інші питання, пов’язані з накопиченням, обліком, зберіганням архівних документів та використанням інформації, що в них міститься. 

Історичне значення архівних документів, як добре видно, з часом стає все ціннішим. Згасають у пам’яті поколінь  спогади про яскраві події та історичні факти, змінюється світогляд суспільства, ставлення громадськості до певних питань, і лише архівні документи дозволяють  тверезо дослідити минуле.  
23.11.2013

Не зміліє Дзвінкова криниця

Не зміліє Дзвінкова криниця

Минулої п’ятниці у Нових Петрівцях  на Межигірському узвозі зібралось чимало людей, які стали учасниками значної події, що відбулась поруч із Дзвінковою криницею біля підніжжя великого хреста, який був установлений в цьому святому місці 2011 року місцевими патріотами і краєзнавцями, яких очолюють корінні жителі Нових Петрівців Геннадій Ніколаєнко та його батько Микола Васильович, актуальні, цікаві і патріотичні вірші якого знають новопетрівчани.
 
Вже не один рік Геннадій Ніколаєнко значну частину свого часу і коштів вкладає у вивчення історії Межигір’я, а саме історії виникнення, розвитку, функціонування Межигірського монастиря від XI до XX століття. Адже саме ... Читати далі »

Не словом єдиним

Не словом єдиним

У Новопетрівській ЗОШ №1 відбувся Тиждень української мови та літератури. Учні брали участь у різноманітних цікавих заходах, протягом яких розкривали свої творчі здібності, пізнавали слово у всіх його виявах, поглиблювали знання в царині української філології.

Ще напередодні Тижня було оголошено три загальношкільні конкурси. Перший конкурс на кращу рекламу української мови набув найбільшого розголосу та популярності. Учні підготували багато символічних «білбордів», що рекламують мову, переконують її вивчати та вдосконалювати. Другий – це конкурс ілюстрацій до улюблених творів з української літератури, де найактивнішими були учні 1, 5 та 7 класів.  ... Читати далі »

23.11.2013

Плідні репетиції – чудовий результат

Плідні репетиції – чудовий результат

Здається, тільки розпочався сезон роботи позашкільних творчих закладів, а шквал різноманітних нагород обласних та міжнародних конкурсів уже посипався на вихованців Вишгородського ЦТ «Дивосвіт».

Другий рік поспіль за ініціативи голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка на Київщині відбувається обласний дитячий творчий марафон. Вишгородщину на святі представляли творчі колективи закладів освіти та культури району – центр художньої творчості «Дивосвіт», ансамбль народного танцю «Пролісок» Новопетрівської школи мистецтв, Димерської та Вишгородської музичних шкіл (зведений академічний хор) та міський дитячий оркестр-студія «Водограй».
23.11.2013

Затоплена історія одвічних сіл

Затоплена історія одвічних сіл

У минулий четвер територіальна громада села Демидів відзначила найголовніше місцеве свято – Архістратига Михайла. Свого небесного покровителя демидівці вшановують щонайменше 250 років. Саме тут у селі було споруджено Михайлівську церкву. Але якщо врахувати, що храм був побудований на місці ще давнішої церкви, то ця християнська традиція бере початок чи не з часів Київської Русі.
 
У цей день у Демидові відбулася ще одна знакова подія. В урочистій обстановці було закладено капсулу на місці майбутнього пам’ятного знаку затопленим селам Вишгородщини. Ось з яким посланням звернулися до своїх нащадків жителі села.
 
Шановні наші нащадки! ... Читати далі »

Живе пам’ять у добрих справах

Живе пам’ять у добрих справах

14 вересня 2003 року трагічно загинули четверо рідних нам людей, у тому числі і наші батьки Микола та Галина Вознюки. Вони були дуже активними, щирими і людяними. Батько до останніх днів займався волейболом разом з дітьми та молоддю. 

Вшановуючи його пам’ять, колеги і друзі батька організували і провели волейбольний турнір, після якого всі зібрались і ще довго гомоніли, пригадуючи світлі моменти спілкування, протягом яких було відчуття його присутності. З того часу проведення щорічного волейбольного турніру для нас стало святим обов’язком та даниною світлій пам’яті наших батьків. 
23.11.2013

Змагалися юні музеєзнавці

Змагалися юні музеєзнавці

Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» має давні та дружні стосунки з центром туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського району та  навчальним закладом №239, на базі якої постійно проводиться відкритий районний конкурс Оболонського району  «Кращий екскурсовод музею при навчальному закладі».  

Організатори останнього конкурсу запросили до участі в ньому і юних екскурсоводів музеїв при шкільних закладах Вишгородського району.  Представники двох  шкіл району – Литвинівської   (Анна Лещинська, керівник Андрій Сологуб) та Новопетрівської №3 (Юлія Правдива, керівник Валентина Зайченко) боролись за звання кращого екскурсовода ра ... Читати далі »

23.11.2013

Наші виступили гідно

Наші виступили гідно

Минулої суботи у басейні  Вишгородської районної КДЮСШ відбулися обласні змагання з плавання «На призи братів Часовських». Це свято плавання не відбулося б без головних організаторів та спонсорів цього турніру – братів Миколи та Артема Часовських. Треба зазначити, що обидва були випускниками нашої школи, а зараз проживають у Канаді. 

Артем спеціально прилетів на Вишгородщину, щоб активно пропагандувати  плавання. Цей турнір стає традиційним, адже в минулому році він уже проводився.  Це був перший старт у новому сезоні на Київщині. У змаганнях взяло участь дев’ять команд з різних куточків області. До нас прибули гості з міст Біла Церква, Бровари, Обухів та Борисп ... Читати далі »

23.11.2013

«Діназ» підтвердив реноме

«Діназ» підтвердив реноме

На смарагдовому полі стадіону «Діназ», що у Демидові,  минулої суботи була поставлена крапка в чемпіонаті Вишгородського району з футболу. Визначився не тільки чемпіон, а й срібний та бронзовий призери чемпіонату.  
 
Спочатку у матчі за третє місце зустрілися команди «Десна» (с. Пірново) та «МАУ» (с. Лісовичі). Жодному із суперників не вдалося довести свою перевагу в основний час. Команди швидко обмінялися влучними ударами і основний час матчу завершився з рахунком 1:1. А в серії післяматчевих пенальті, на відміну від півфіналу, футбольна фортуна була на боці команди з Лісовичів. Підсумковий рахунок 4:2 на користь команди «МАУ» і бронзові медалі чемпіона ... Читати далі »

Свято «королеви спорту»

Свято «королеви спорту»

У Броварах розпочався новий зимовий легкоатлетичний сезон.  Відрізняється він тим, що змагання проходять у приміщенні. 16 листопада тут зібралися команди легкоатлетів усіх ДЮСШ з усіх районів Київської області. 

Протягом шести годин манеж нагадував мурашник, і від цього раділо серце. Адже легка атлетика на Київщині є, і вона процвітає, і є люди, які люблять і шанують цей прекрасний вид спорту, а свою любов і свою майстерність вони вміло передають вихованцям.

На бігових доріжках, стрибкових секторах та секторі ... Читати далі »

23.11.2013