Головна » 2013 » Листопад » 23 » Плідні репетиції – чудовий результат
11:27
Плідні репетиції – чудовий результат
Здається, тільки розпочався сезон роботи позашкільних творчих закладів, а шквал різноманітних нагород обласних та міжнародних конкурсів уже посипався на вихованців Вишгородського ЦТ «Дивосвіт».

Другий рік поспіль за ініціативи голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка на Київщині відбувається обласний дитячий творчий марафон. Вишгородщину на святі представляли творчі колективи закладів освіти та культури району – центр художньої творчості «Дивосвіт», ансамбль народного танцю «Пролісок» Новопетрівської школи мистецтв, Димерської та Вишгородської музичних шкіл (зведений академічний хор) та міський дитячий оркестр-студія «Водограй».

Від «Дивосвіту» були представлені веселі масові дитячі композиції у виконанні танцювальної студії «Пролісок», вокальної студії «Соло» та хореографічної студії «Ліберті». Вели концерну програму юні артисти з творчого об’єднання «Різні люди». 

Фінал обласного творчого марафону «Майбутнє України будуємо разом!», до якого увійдуть найвдаліші виступи і постановки, відбудеться наприкінці листопада і стане його найбільш гучним завершальним акордом.

У Києві пройшов VI всеукраїнський фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров’я». У фестивалі взяли участь 30 команд з усієї України – переможниці регіональних етапів конкурсу. Київщину представляла дивосвітівська команда «Витівки», яка стала переможцем обласного етапу конкурсу і володарем другого призового місця у фінальному етапі. Наші «Витівки», крім срібла у загальному заліку, привезли з фестивалю відзнаки в окремих конкурсах: друге місце в конкурсі фотографій та третє місце виборов Дмитро Козак у вікторині з валеології. Готували нашу команду до фестивалю керівник творчого об’єднання «Витівки» Оксана Данилова, режисер і автор програми Олена Титаренко, хореограф Павло Лук’яненко. Отож дебют на всеукраїнському рівні наших «Витівок» був вдалим.
 
Наприкінці жовтня творчі колективи «Дивосвіту» – зразковий ансамбль «Рум’янок», хореографічні студії «Ліберті» та «Пролісок» – з успіхом виступили і на міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Джерело надій» та вибороли перемоги й відзнаки фестивалю. «Рум’янок» привіз з конкурсу три найвищих нагороди. У своїх вікових категоріях перше місце за номінацією «Інструментальні колективи» здобули композиція на мелодію української народної пісні «Ой, чий-то кінь стоїть» та композиція «Ретро на сопілках». Гран-прі фестивалю отримала композиція «Сопілковий тік». Крім того, ансамбль отримав кубок фестивалю за неординарне і креативне втілення на сцені музичних творів. «Ліберті» виступала в номінації фестивалю, яка була найбільшою за кількістю учасників, тож і вибороти призове місце у ній було найважче. Результат – танець «Ляльки» отримав друге місце у номінації «Сучасний танець». Серед дитячих танців перше місце посіла молодша група «Проліска» Димерського відділення «Дивосвіту» із танцем «Чунга-чанга». 
За право представляти наш район в обласному чемпіонаті «Ігри розуму-2013» з інтелектуальних ігор, відбір до якого проходив у Вишгороді, змагалися команди з Демидівської спеціалізованої школи, Димерської гімназії, Димерської загальноосвітньої школи №1, Лебедівської загальноосвітньої школи, Вишгородської загальноосвітньої школи №1 та Вишгородського технічного ліцею.

Можливості свого інтелекту учасники турніру мали змогу продемонструвати в п’яти конкурсах — «Бліц», «Головоломки», «Логіка», «Зрозумій мене», «Тема». Кожний конкурс вимагав неабиякої ерудиції, кмітливості і зосередженості, вміння швидко і логічно мислити, точно висловлюватися, іноді навіть, будувати певну стратегію гри.

Як завжди, гідний рівень показали команди Димерської гімназії та Лебедівської школи – тож за результатами ігор вони посіли відповідно друге та третє місце.

Впевнено протягом усіх конкурсів йшла до перемоги команда Вишгородської школи №1 і тільки в останньому конкурсі з темами їм не пощастило. Утім, позиції лідера вже були надійно забезпечені попередніми результатами. Отже, переможцем «Ігор розуму» стала команда Вишгородської школи. 
 
А на початку листопада в центрі культури та мистецтв Обухова відбувся обласний фестиваль-конкурс дитячих хореографічних колективів «Терпсихора запрошує...». Організаторами заходу виступили департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». Учасниками фестивалю-конкурсу стали близько 2000 вихованців хореографічних колективів з 70 хореографічних колективів Київської області. «Дивосвіт» представляли хореографічні студії «Ліберті» та «Пролісок». Свої композиції «Ляльки» та «По дорозі з репетиції» у номінації «Сучасний танець» представляла хореографічна студія «Ліберті» під керівництвом Павла Лук’яненка. Студія «Пролісок» Димерського відділення ЦТ «Дивосвіт» під керівництвом Олександра Нетикша виступала в двох номінаціях – «Дитячий танець» з композицією «Чунга-чанга» та «Народний танець у сучасній обробці» з номером «Маруся». Професійне журі довго і прискіпливо визначало переможців конкурсу. І от, нарешті, довгоочікувані результати – володарями першого місця у своїх номінаціях стали «Ляльки» і «Чунга-чанга».

Тож вітаємо наші диво-колективи з перемогами!

Підготувала Діана ШПІНЬОВА,
школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
Переглядів: 432 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus