Головна » 2013 » Листопад » 23 » Змагалися юні музеєзнавці
11:19
Змагалися юні музеєзнавці
Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» має давні та дружні стосунки з центром туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського району та  навчальним закладом №239, на базі якої постійно проводиться відкритий районний конкурс Оболонського району  «Кращий екскурсовод музею при навчальному закладі».  

Організатори останнього конкурсу запросили до участі в ньому і юних екскурсоводів музеїв при шкільних закладах Вишгородського району.  Представники двох  шкіл району – Литвинівської   (Анна Лещинська, керівник Андрій Сологуб) та Новопетрівської №3 (Юлія Правдива, керівник Валентина Зайченко) боролись за звання кращого екскурсовода разом зі школярами  Оболонського району. Дуже приємно, що перше місце в цьому конкурсі отримала учениця Новопетрівської  школи  № 3 Юля Правдива. 

Цього разу  (13-14 листопада) до Національного музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» завітали учні шкіл Оболонського району. У рамках заходів, присвячених 70-й  річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників, у музеї був проведений ХІ районний краєзнавчий конкурс «Музеєзнавець» серед учнівської молоді Оболонського району. Учасниками заходу стали 14 команд із 13 загальноосвітніх навчальних закладів району. У ході конкурсу  учасниками вивчалася історія створення та розвитку музею-заповідника, експозиція та представлені у ній експонати, пов’язані із визволенням Києва від фашистських загарбників.

У день залікових ігор команди-учасниці прослухали оглядові екскурсії у супроводі наукових співробітників музею, після чого кожна з команд виконала ряд завдань. По чотири представники від кожної команди давали відповіді на тестові питання, що були складені на основі матеріалів оглядової екскурсії (тести за екскурсійним матеріалом та фототести за експонатами музею). У цей же час окремі представники команд, у супроводі керівників, виконали квестові завдання у приміщенні музею. Окремі питання були присвячені об’єктам на території музею-заповідника та експозиції військової техніки під відкритим небом. 

Всі учасники продемонстрували злагоджену командну роботу під час виконання завдань, про що свідчать досить високі результати, продемонстровані командами.

Переможцями  конкурсу  визнано: перше місце – ліцей №157, друге  місце – НВК №240 «Соціум», третє місце – СЗШ №29 та СШ №210. Працівники музею вітають переможців конкурсу і сподіваються на подальшу співпрацю з освітянами Оболонського району.

Тамара СОКОЛ,
заступник директора Національного
музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році»
Переглядів: 497 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus