Головна » 2013 » Листопад » 02

Свято соціальної сфери

Свято соціальної сфери

01 листопада у приміщенні РБК «Енергетик» відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня працівника соціальної сфери України. 


Участь в урочистостях взяли голова Вишгородської райдержадміністрації О.Приходько, заступник голови районної ради О.Глущенко, заступники голови райдержадміністрації В.Духота та Т.Овчиннікова, представники депутатського корпусу районної ради, структурних підрозділів райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного територіального центру соціального обслуговування, районної організації Товариства Червоного Хреста України, фахівці з соціальної роботи, соціальні працівники територіального центру ... Читати далі »

02.11.2013

Турбота про ветеранів – святий обов’язок влади

Турбота про ветеранів – святий обов’язок влади

— Виконання у Вишгородському районі завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни насьогодні є пріоритетом у роботі діючої влади. Ми в неоплатному боргу перед всіма тими, хто боровся з ворогом на фронтах Великої Вітчизняної війни, на окупованій території, хто працював в тилу. 


Наш обов’язок - охопити всіх ветеранів війни особливою турботою, належним соціальним захистом та медичним обслуговуванням», - сказав голова райдержадміністрації О.Приходько під час оперативної наради, яка відбулась 01 листопада у великому залі адміністративного будинку у м. Вишгороді. 
02.11.2013

«Пам’ять» в Ясногородці

«Пам’ять» в Ясногородці

40-річна дружба поєднує Ясногородську ЗОШ І­-ІІІ ступенів із земляками Героя Радянського Союзу Володимира Полякова з підмосковного міста Ступино. Гості з Росії ознайомилися з експозиціями шкільного музею бойової слави школи, зустрілися зі своїми давніми друзями і разом поклали квіти до могили свого героїчного земляка.
 
Минуло 70 років з дня загибелі героя при визволенні села Ясногородка від нацистських загарбників. З цієї нагоди активісти патріотичного руху в рамках акції «Пам’ять» завітали до Ясногородки. Керівником групи, як і завжди, була колишня вожата Ступинської школи № 3 Любов Шаркова, яка приїхала разом зі своїми вихованцями та колегами. 
 

Працюємо фахово, без зайвих емоцій

Працюємо фахово, без зайвих емоцій

28 жовтня минув рік з часу проведення виборів до Верховної Ради України VII скликання. Парламент сформовано за старою-новою змішаною системою. Тобто, перша половина складу обиралась за партійними списками, друга половина – у мажоритарних округах. Днями відбулася прес-конференція народного депутата України від нашого 96 округу Ярослава Москаленка (фракція Партії регіонів). Журналісти отримали відповіді на запитання про підсумки першого року роботи народних обранців, здобутки та напрями діяльності.
 
– Ярославе Миколайовичу, які враження від першого року роботи у Верховній Раді України?
 
– Відверто кажучи, перші дві се ... Читати далі »

Членство в партії влади – не індульгенція

Членство в партії влади – не індульгенція

25 жовтня відбулися збори Партії регіонів. Найкращі представники 34-х первинних організацій Вишгородщини, делеговані від  понад 2 тис. партійців, підсумували роботу організації у 2013 році, обговорили перспективи України в Євросоюзі та окреслили пріоритетні завдання на перше півріччя 2014 –го передвиборчого року. 
 
– Вишгородською районною організацією Партії регіонів проведено ґрунтовну роботу щодо реалізації статутних та програмних засад діяльності партії, реалізації завдань та соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Районна організація надала допомогу в оздоровленні понад 270 дітей-сиріт району, матеріальну допомогу за скрутними обставинами загальни ... Читати далі »

02.11.2013

Жити, щоб допомагати іншим…

Жити, щоб допомагати іншим…

День працівника соціальної сфери – свято людей, які щодня поспішають на допомогу іншим, свято тих, хто виявляє милосердя, робить добро не тільки за службовим обов’язком, а й за велінням совісті та покликом душі. 

Соціальна робота – це перш за все мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми, об’єднання зусиль для спільного вирішення соціальної проблеми, допомоги тим, хто її потребує. Для багатьох соціальних робітників слова Івана Франка: «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим», – стали сенсом життя, і вони не залишають старих і немічних людей без своєї уваги.

02.11.2013

Специфіка роботи вчителя-логопеда

Специфіка роботи вчителя-логопеда

Нещодавно відбулося районне методичне об’єднання вчителів-логопедів районного логопедичного пункту на базі Жукинської ЗОШ І-ІІІст. Гострим постало питання роботи вчителя-логопеда логопедичного пункту на базі загальноосвітньої школи. 

У молодих спеціалістів вчителів-логопедів виникає багато запитань щодо взаємостосунків, сприймання у педагогічному колективі, серед батьків, забезпечення матеріально-технічною базою. Своїми силами та за допомогою керівництва закладу вони облаштовують свої кабінети, на жаль, сьогодні не всі кабінети відповідають вимогам положення про логопедичний пункт. 

02.11.2013

У гості – до військових

У гості – до військових

У зенітно ракетному підрозділі військової частини А2860 «С», відбувся День відкритих дверей. Метою цього заходу, як повідомили військові, є патріотичне виховання молоді та популяризація військової служби за контрактом.

У заході брали участь військовий комісар Вишгородського району підполковник Микола Прибора, офіцери військової частини А2860 «С» майор Сергій Коваль, майор Олег Комар, капітан Владислав Бондар, вчитель історії Синяківської школи Сергій Клименко та  учні 9-го класу. 

Як розповів підполковник Микола Прибора, в/ч А2860 «С» охороняє державний повітряний простір, забез ... Читати далі »

02.11.2013

З річницею визволення, Димере

З річницею визволення, Димере

Початок наступу планувався на 3 листопада 1943 р. з тим, щоб у ході триденних боїв визволити Київ, а на заході вийти до річки Здвиж. 
 
Потужне угрупування радянських  військ, націлене на Київ, знаходилось у районі села Лютіж, а північніше від с. Ясногородки до с. Пилява стояли близько 10 стрілецьких дивізій, підсилених 59 танковим полком та 129 і 150 танковими бригадами 60 Армії. Безпосередньо на визволення Димера був направлений удар 121 стрілецької дивізії та 75 гвардійської стрілецької дивізії. Дещо північніше вела наступ 112 стрілецька дивізія. Їх завдання – визволити Димер. 
 

Бути гідними солдатського подвигу

Бути гідними солдатського подвигу

69-річниця визволення України від нацистських загарбників співпала із датою визволення нашого села Синяк. 
 
70-у річницю визволення села відзначали урочисто і пишно. Школярі урочистою ходою з квітами, у солдатських пілотках пройшли центральною вулицею до пам’ятника Івану Овчаренку, де відбувся мітинг-реквієм.  Зі словами привітання до односельців та учнів школи звернувся голова ради ветеранів Єгоров Микола Федорович. Він передав капсулу естафети пам’яті «Слава визволителям» представникам Толуконської сільської ради. Почесне право наповнити капсулу священною Синяківською землею було надано учаснику бойових дій Бруневичу Віктору Павловичу. Отець Ігор закликав молоде покоління, як ... Читати далі »

Канікули – час активного відпочинку

Канікули – час активного відпочинку

За ініціативи Голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка про проведення Спортивних ігор школярів у канікулярний період, близько тридцяти шкіл (а це більше 300 учнів району) були задіяні під час осінніх канікул у спортивних змаганнях з настільного тенісу, шашок, шахів, баскетболу, футболу та інших видів спорту.

Спортивні ігри серед школярів проводилися з метою зміцнення здоров`я учнівської молоді, активізації фізкультурно- оздоровчої роботи у навчальних закладах району, організації дозвілля дітей, популяризації та подальшого розвитку видів спорту, підвищенню рівня їх майстерності та ефективності навчально-тренувального процесу у ДЮСШ.
02.11.2013

Спортивний крок вперед для «Межигір’я»

Спортивний крок вперед для «Межигір’я»

26 жовтня на оздоровчо–спортивному комплексі «Діназ» у с. Лютіж відбувся фінальний матч за кубок Вишгородського району з футболу. 

У змаганнях за Кубок району з футболу в цьому сезоні прийняли участь 18 команд. Здолавши довгий і тернистий турнірний шлях, до фіналу потрапили дві кращі команди – «Діназ» Лютіж та «Межигір’я» Нові Петрівці. І, якщо для новопетрівчан вихід до фіналу Кубку району в цьому році став найвищим кубковим успіхом (у двох попередніх сезонах «Межигір’я» «вилітало» з розіграшу Кубка району на стадії півфіналу), то «Діназ» у 2012 році виграв не тільки кубок, а й чемпіонат району, ставав володарем кубку Київсько ... Читати далі »

02.11.2013