Головна » 2013 » Листопад » 2 » Членство в партії влади – не індульгенція
12:32
Членство в партії влади – не індульгенція
25 жовтня відбулися збори Партії регіонів. Найкращі представники 34-х первинних організацій Вишгородщини, делеговані від  понад 2 тис. партійців, підсумували роботу організації у 2013 році, обговорили перспективи України в Євросоюзі та окреслили пріоритетні завдання на перше півріччя 2014 –го передвиборчого року. 
 
– Вишгородською районною організацією Партії регіонів проведено ґрунтовну роботу щодо реалізації статутних та програмних засад діяльності партії, реалізації завдань та соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Районна організація надала допомогу в оздоровленні понад 270 дітей-сиріт району, матеріальну допомогу за скрутними обставинами загальним розміром  – 68 тис. грн. Допомога на придбання меблів та оргтехніки для установ соціальної сфери, підписка друкованих засобів масової інформації, проведення масових заходів на території району загалом склала понад 700 тис. грн. На сьогодні в районі забезпечена взаємодія з депутатським корпусом та органами державної влади з питань соціально-економічного розвитку району, – зазначив відкриваючи збори перший заступник голови РО ПР, депутат обласної ради, голова Вишгородської РДА Олександр Приходько.

Щодо роботи первинних організацій, слід активізувати роботу з виборцями на місцях, залучати більше прихильників, визначити, що треба зробити у кожному населеному пункті району. Нам потрібні активні та ініціативні люди, які бажають разом з нами працювати на розвиток району. Але до партії не повинні потрапляти люди, які сподіваються в такий спосіб вирішувати лише свої власні інтереси. «Нам не потрібні ті, хто прийшов у Партію регіонів лише для того, щоб отримати політичні та кар’єрні дивіденди. І тим більше, ніхто немає права розцінювати членство в партії як індульгенцію від неякісного виконання службових обов’язків чи порушення законодавства. З такими людьми ми не можемо йти однією дорогою. Будь-яка партія має перспективу існування лише тоді, коли до своєї діяльності буде ставитися самокритично і очищувати лави від тих, хто її скомпрометував,  – підкреслив очільник Вишгородської РДА.  – Особлива увага – роботі «Молодих регіонів».

Називаючи взірцевою роботу Марії Дем’янчук та очолюваної нею Громадської приймальні ВРОПР, Олександр Приходько зазначив, що вона займає одне з кращих місць області. Як підтвердження  цього  –  на останніх обласних партійних зборах роботу громадської приймальні Вишгородщини визнано найефективнішою в області. 

Доповідач подякував за активну роботу у своїх громадах депутатам районної ради, серед яких Олексій Бойко, Олексій Матвійчик, Валентин Титаренко, Анатолій Козаченко, В’ячеслав Савенок, Валентина Духота, Наталія Клебан, Ніна Оспанова, Оксана Тарасенко, Наталія Розмаїта, Лідія Кордон, Марина Мельниченко, Віктор Куляєв, Олександр Мартиненко та інші партійці, зазначивши при цьому, що є депутати, які ставляться до своїх повноважень безвідповідально. Згідно з чинним законодавством потрібно найближчим часом довести до жителів району часи і місце прийому депутатом у громадах та проводити їх не рідше одного разу на місяць, відповідно реагуючи на звернення громадян, у тому числі й через засоби масової інформації. 
 
– У 2009 році,  – зазначив у своєму виступі народний депутат України Ярослав Москаленко,  – я свідомо обрав шлях підтримки на виборах лідера Партії регіонів Віктора Януковича, тому що бачив послідовність регіональної політики у захисті інтересів України. Три роки тому Партія регіонів не лише набула статусу провладної партії, а й узяла на себе велику відповідальність за стан справ у державі. Ми з вами сумлінно виконуємо функцію провідника послідовної державницької політики Президента України на місцях через партійні організації усіх рівнів. 

Як підкреслив Ярослав Москаленко, ще 10 років тому в програмних документах Партії регіонів було наголошено на європейському шляху розвитку України та дружніх, братерських взаєминах з Російською федерацією. Тому цілком логічно, що і зараз проводиться така політика. Україна обрала євроінтеграційний шлях. Підписання угоди з Євросоюзом – це лише перший крок. Далі треба буде втілювати у життя реформи, вносити зміни до законів та стандартів освіти, охорони здоров’я, судочинства, роботи прокуратури, економіки, виробництва…  Тобто приводити всі сфери життєдіяльності держави до європейських стандартів. Це системна робота не на один-два роки. Європейські країни цей шлях проходили десятиліттями, у нас стільки часу немає. І, на жаль, опозиція, що на словах декларує свою європейськість, нам у цьому, як виявляється – не помічник.

Учасники партійних зборів визнали роботу Вишгородської районної організації Партії регіонів за 2013-й рік задовільною та ухвалили резолюцію, де головним завданням ВРО ПР та депутатів районної і місцевих рад фракцій  ПР  вважати реалізацію соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича; забезпечити виконання стратегічних направлень реформ, спрямованих на відновлення соціальної справедливості; активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення району щодо змісту, спрямованості на підвищення добробуту народу відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича; головам міської, селищної і сільських рад та депутатам усіх рівнів до 15 грудня 2013 року прозвітувати перед виборцями.

Підготував Володимир Потапов, «Слово»
Фото Олександра Коваленка
Переглядів: 426 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus