Головна » 2013 » Листопад » 2 » Турбота про ветеранів – святий обов’язок влади
16:36
Турбота про ветеранів – святий обов’язок влади
— Виконання у Вишгородському районі завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни насьогодні є пріоритетом у роботі діючої влади. Ми в неоплатному боргу перед всіма тими, хто боровся з ворогом на фронтах Великої Вітчизняної війни, на окупованій території, хто працював в тилу. 

Наш обов’язок - охопити всіх ветеранів війни особливою турботою, належним соціальним захистом та медичним обслуговуванням», - сказав голова райдержадміністрації О.Приходько під час оперативної наради, яка відбулась 01 листопада у великому залі адміністративного будинку у м. Вишгороді. 

Керівник району зауважив, що за останні роки реалізовано низку заходів, спрямованих на підвищення соціальних стандартів для ветеранів війни. Влада й надалі робитиме усе, щоб ветерани постійно відчували заслужену увагу і турботу», - підкреслив О.Приходько. 

З інформацією про медичне обслуговування ветеранів під час оперативної наради виступив головний лікар Вишгородської центральної лікарні В.Павленко, який зазначив, що на сьогоднішній день у Вишгородському районі під наглядом лікарів перебуває близько 2,5 тис. ветеранів війни. Всі вони перебувають на диспансерному обліку у терапевтів, а за необхідності у вузьких спеціалістів. До лежачих ветеранів та важко хворих здійснюється активний патронаж дільничних лікарів та медичних сестер. Всі ветерани максимально охоплені комплексними медичними обстеженнями. 

— На виконання президентської програми «Україна для людей» протягом 2013 року 257 ветерана війни пройшли лікування у медичних закладах Вишгородського району, де постійно діють 8 палат поліпшеного комфорту. Інваліди, які лікувались у стаціонарних відділеннях безкоштовно отримали ліки на суму майже 10 тис. грн., також на харчування ветеранів у стаціонарах виділяється більша сума ніж для інших хворих, — зазначив В.Паленко. 

Відремонтовані та оснащені 2 палати для інвалідів ВВВ в хірургічному відділенні КЗ «Вишгородська ЦРЛ» (палати оснащені кондиціонерами, холодильниками, телевізорами, сучасними меблями). 

За 9 місяців 2013 року: 
- 101 ветеран отримав санаторно-курортне лікування, 
- 29 ветеранів отримали зубне протезування на суму більше 40 тис. грн, 
- 1 ветеран - слуховий апарат на суму 1090 грн. 

Також ветерани мають можливість отримати: сечоприймачі, калоприймачі, підгузки, глюкометри, тонометри та термометри з мовний виводом, штучні протези клапанів серця, електрокардіостимулятори, протези очей, ендопротези суглобів. 

Аптечні заклади району надають знижки для ветеранів при купівлі ліків. Також діє Чорнобильська програма, по якій ветерани, що мають посвідчення потерпілого внаслідок аварії на ЧАЕС можуть деякі ліки отримувати безкоштовно. 

У районі впроваджена програма по артеріальній гіпертензії, завдяки якій ліки від тиску хворі, в тому числі і ветерани мають можливість придбати за пільговими цінами. 

Також учасниками наради розглянуто інші важливі питання життєдіяльності району.
Переглядів: 449 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus