Головна » 2013 » Листопад » 2 » У гості – до військових
12:15
У гості – до військових
У зенітно ракетному підрозділі військової частини А2860 «С», відбувся День відкритих дверей. Метою цього заходу, як повідомили військові, є патріотичне виховання молоді та популяризація військової служби за контрактом.

У заході брали участь військовий комісар Вишгородського району підполковник Микола Прибора, офіцери військової частини А2860 «С» майор Сергій Коваль, майор Олег Комар, капітан Владислав Бондар, вчитель історії Синяківської школи Сергій Клименко та  учні 9-го класу. 

Як розповів підполковник Микола Прибора, в/ч А2860 «С» охороняє державний повітряний простір, забезпечуючи мирне небо столиці України – міста-героя Києва. 

– Вам є чим пишатися, є з кого брати приклад, – наголосив майор Сергій Коваль. – У нас є що захищати і чим захищати. На навчаннях та бойових стрільбах ми постійно вдосконалюємо свої навички та вміння. Офіцери, прапорщики, сержанти і солдати частини роблять все для підвищення авторитету, бойової слави наших військ. Ми прагнемо залишатися вірними традиціям фронтовиків, воїнів старших поколінь, успішно виконувати поставлені завдання. Все це ми продемонструємо під час Дня відкритих дверей.

Школярі із задоволенням знайо­милися з військовою технікою та зразками озброєння, приміряли шлемофони та іншу військову амуніцію.

– Ми дуже вдячні військовим за запрошення, заняття та надану інформацію, - звернувся до військових Сергій Клименко. – Для наших учнів – це знайомство з новою сферою життя, яке відомо їм лише з підручників та фільмів, та можливість обрати собі професію захисника Вітчизни. 


– Стати контрактником у Збройних Силах України, – зауважив Микола Прибора, – це дуже нелегкий, відповідальний вибір. Але це може змінити життя, самовиразитися у важкому сьогоденні! Солдат-контрактник – важлива ланка складного механізму обороноздатності країни, складова частина міцної захисної споруди, що турботливо піклується про забезпечення цілісності і недоторканості нашої мальовничої України. 

– Серед переваг військової служби за контрактом, – звернувся до гостей капітан Владислав Бондар, – здобуття освіти. Адже військовослужбовець-контрактник має право на здобуття цивільної освіти в будь-яких ВНЗах без відриву від служби. Він має право стати на квартирний облік, на безкоштовне та пільгове обстеження і лікування у військово-медичних закладах, а з часом – інші пільги для військових ветеранів. 

Олександр Коваленко, «Слово»
Фото автора
Переглядів: 722 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus