Головна » 2013 » Листопад » 2 » Спортивний крок вперед для «Межигір’я»
12:01
Спортивний крок вперед для «Межигір’я»
26 жовтня на оздоровчо–спортивному комплексі «Діназ» у с. Лютіж відбувся фінальний матч за кубок Вишгородського району з футболу. 

У змаганнях за Кубок району з футболу в цьому сезоні прийняли участь 18 команд. Здолавши довгий і тернистий турнірний шлях, до фіналу потрапили дві кращі команди – «Діназ» Лютіж та «Межигір’я» Нові Петрівці. І, якщо для новопетрівчан вихід до фіналу Кубку району в цьому році став найвищим кубковим успіхом (у двох попередніх сезонах «Межигір’я» «вилітало» з розіграшу Кубка району на стадії півфіналу), то «Діназ» у 2012 році виграв не тільки кубок, а й чемпіонат району, ставав володарем кубку Київської області. То ж фінал обіцяв стати по спортивному бойовим, безкомпромісним і цікавим. А футбольне дійство, що продемонстрували обидва колективи під керівництвом своїх наставників (вивели команди до фіналу В. Сивашенко («Межигір’я») та І. Іваненко («Діназ»), не залишили байдужими чисельних глядачів, які в погожий осінній день прийшли підтримати свої команди. 

Юних діназівців надихав на успіх та вів за собою почесний президент ФК «Діназ»  народний депутат України Ярослав Москаленко. Серед вболівальників з трибуни за футбольним дійством спостерігав і Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков, заступник голови райдержадміністрації Валентина Духота і, звісно, серед новопетрівської «торсиди» – сільський голова Радіон Старенький, вклад якого в успіх «Межигір’я» переоцінити неможливо. Сільський голова Лютіжу Тамара Савенок не тільки палко підтримувала своїх, але, як справжня господиня, пригосщала всіх присутніх на стадіоні смачною кашею та гарячим чаєм.

Чи багато районів в Україні можуть похвалитися тим, що у них на фіналі був присутній легендарний капітан  легендарного Динамо, який здіймав над головою Кубок Кубків та Суперкубок УЄФА– 1975? Анатолій Коньков не тільки спостерігав за матчем, а й люб’язно передав цінні подарунки від ФФУ, а в перерві матчу спілкувався з вболівальниками збірної України, оцінюючи шанси в протистоянні з грізною збірною Франції. Головний футбольний функціонер був стриманим в оцінках, але налаштований оптимістично.

Окрасою фіналу також став виступ відомого далеко за межами Київщини муніципального оркестру-студії «Водограй» під керівництвом почесного громадянина Вишгорода Я. Глєбовича. Юні музиканти не тільки демонстрували свої музичні здібності, але й палко вболівали за «Діназ».

То ж за такою підтримкою команди просто зобов’язані були показати свої найкращі якості.

Цього року районна федерація футболу довірила обслуговувати фінальний матч бригаді арбітрів з нашого району, (хоч раніше зверталася до столичних арбітрів). Експеримент себе повністю виправдав. Арбітр у полі О. Дашко та його асистенти І. Негоденко та О.Педяш виконали свої обов’язки на «відмінно».

Гру команди розпочали практично без розвідки, намагаючись захопити ініціативу та втілити її в забитий м’яч, якого очікувати довго не довелося. Уже на 18 хвилині півзахисник новопетрівчан Олексій Чернишов, виявивши високу індивідуальну майстерність, відкрив рахунок.

Перший тайм завершувався у постійних атаках молодих діназівських футболістів, а новопетрівчани впевнено  захищалися, «сушили» гру, не забуваючи про гострі контратаки.

Другий тайм розпочався зі шквальних атак «Діназа». Команда має справжні кубкові традиції, які під впливом проведеної в роздягальні роботи тренера І. Іваненка і лідера команди Б. Шевелюра, розгорнули справжню облогу воріт «Межигір’я». Та на заваді нападникам «Діназа» ставав молодий, перспективний голкіпер новопетрівчан М. Колісніченко. Але спрацював відомий футбольний закон: не забиваєш ти – забивають тобі. Захопившись атакою, діназівці пропустили стрімку контратаку «Межигір’я», яку розпочав правий захисник Андрій Степанчук. У боротьбі з нападником опонентів М. Гончаруком, один із захисників «Діназа» зрізав м’яча у власні ворота – 0:2.

Хтось інший опустив би в такій ситуації руки, але тільки не діназівці. З подвоєною енергією вони кинулися на ворота суперників і в одній з численних атак капітану команди І. Кашці вдалося відіграти  один м’яч. На більше не вистачило часу, хоча декілька, як-то кажуть, стовідсоткових можливостей «Діназ» ще мав, але довести матч до футбольної лотереї – серії післяматчевих пенальті, на жаль, не спромігся.


То ж фінальний свисток арбітра матчу О. Дашка зафіксував перемогу «Межигір’я» – 2:1 і сповістив про те, що у нас з’явився новий володар кубка району.

Для вболівальників та організаторів матчу було приємно бачити, що першими, хто привітав переможців, були переможені – справжні футбольні лицарі, (хто сам грав, той знає, як важко це буває зробити).

Традиційно на фіналі кубка району проводився конкурс прогнозистів. Щоб отримати приз від Федерації Футболу України треба було вгадати результат матчу. Найкраще з цим впорався А. Вишняк (с.Лютіж), який не пропускає жодного матчу в Лютежі!

Кращими гравцями фіналу організатори визнали О. Чернишова («Межигір’я») та К. Харіса («Діназ»).
Дуже впевнену і зрілу гру, незважаючи на свій юний як для голкіперів вік, показали обидва стражі воріт. Тож спеціальні призи від начальника відділу молоді і спорту райдержадміністрації М. Горового отримали воротарі фіналу Б. Савчук («Діназ») та М. Колісніченко («Межигір’я»). 

Ну а кульмінацією футбольного дійства стало вручення капітану команди «Межигір’я» В. Іванченку красеня-кубка Вишгородського району з футболу–2013. Безмежно щасливий капітан отримав кубок з рук заступника голови РДА В.Духоти.

Тож впевнено можна сказати, що фінал удався і за організацією, і за сюжетом, і за змістом гри, і за емоціями, що вирували як на полі, так і на трибунах.

Але футбольний сезон на Вишгородщині ще триває. У чемпіонаті наступає фінальна стадія – визначилися 8 кращих команд, що розіграють місця на п’єдесталі.

2–3 листопада зустрічаються МАУ – «Нептун», «Інделек» – «Енергетик», «Межигір’я» – «Десна», «Динамо» – «Діназ». Переможці цих пар продовжать боротьбу за медалі чемпіонату, а команди, що програють, будуть змагатися за 5–8 місця. Фінальним у сезоні–2013 стане матч за Суперкубок, в якому зустрінеться чемпіон–2013 та володар кубка–2013.

Як бачимо, футбольне життя на Вишгородщині не просто триває, воно вирує. Чекаємо глядачів на стадіонах, «12-й» гравець у футболі дуже важлива бойова одиниця, вболівайте за своїх!

Микола Король, голова ВРФФ
Переглядів: 511 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus