Головна » 2013 » Червень » 08

Діти – майбутнє України

Діти – майбутнє України

Для кожної мами і тата дитина – найцінніший скарб, дарунок долі. Головним пріоритетом нашої країни, який визначено у соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича, – є підтримка обдарованих дітей, а також тих діточок, які потребують допомоги з боку держави. 

 
Реалізуючи ініціативи Президента України, у районі вже збільшена виплата соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, матеріальна допомога сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, поступово формуються фонди соціального житла для вирішення житлових проблем осиротілих дітей, вживаються невідкладні заходи для забезпечен ... Читати далі »

Змагалися сім’ї-номінанти

Змагалися сім’ї-номінанти

У Новопетрівському будинку культури відбулось свято, присвячене міжнародному Дню сім’ї. Це вже третій рік поспіль Новопетрівський сільський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Новопетрівською сільською радою організовують для місцевих сімей феєрію позитивних емоцій. 


Працівники центру готувалися до свята протягом двох місяців. 

Цього року найкращі сім’ї визначали в п’яти номінаціях: краща кулінарна сім’я, творча, подорожуюча, співуча та сім’я з домашніми улюбленцями, а ново ... Читати далі »

08.06.2013

Прощальна нота випускників

Прощальна нота випускників

Останній дзвінок... Свято, яке не може залишити байдужим жодної юнацької душі, адже попереду – нове, доросле життя, сповнене змін та несподіванок. Вишгородська дитяча музична школа – особливе місце: це осередок добра, чуйності, тепла та дружелюбності, царина мистецтва та прекрасного. Тому прощання саме з музичною школою для більшості її вихованців стає животрепетним моментом. 


Вишгородська ДМШ в черговий раз випустила з-під свого турботливого крила плеяду обдарованих учнів. Святковий концерт, в якому брали участь і випускники, і підростаюче покоління, в поєднанні з врученням свідоцтв про закінчення школи перетворився на справжнє піднесене ... Читати далі »

08.06.2013

«Цвіт дитинства» на «Борексі»

«Цвіт дитинства» на «Борексі»

У селищі Бородянка, на стадіонному комплексі ФСК «Борекс», відбулось свято «Цвіт дитинства», приурочене до Міжнародного дня захисту дітей. 


Привітати дітей та гостей свята прибули Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк та голова Київської обласної ради Олександр Качний. У ході святкування учням, які досягли найкращих результатів у навчанні, спорті, вибороли перемоги в учнівських олімпіадах різних рівнів, високі гості вручили цінні подарунки. 
08.06.2013

Куди потечуть молочні ріки?

Куди потечуть молочні ріки?

Відомо, що гроші на сільськогосподарському виробництві можна заробити лише копіткою щоденною працею, а от фінансовий зиск, виявляється, можна отримати і без найменших на те зусиль. З допомогою злочинної, насправді, далекої від професіоналізму та вільної від слова «демократична» влади, як у центрі, так і на місцях, звичайно. 


Нещодавно українці пишалися, що вони харчуються найсмачнішими і найчистішими у світі продуктами. Хоч їх і бракувало, але ж були вони найекологічнішими! Сьогодні приводів для таких оптимістичних заяв забракло, оскільки найчастіше, саме «екологічними» українськими продуктами, придбаними навіть у перевірених супермаркета ... Читати далі »

08.06.2013

«Від маразматизму до народного економізму»

«Від маразматизму до народного економізму»

На жаль, на запитання, у якому суспільстві ми живемо, сьогодні ніхто конкретно і впевнено не зможе відповісти. Мабуть, єдино вірна філософська відповідь – між землею і небом… Вчені, кожен на свій кшталт, намагаються нинішньому державному ладу в Україні приклеювати різні привабливі і не дуже ярлики, а саме: «вульгарний капіталізм», «бандитсько-злодійський капіталізм», «псевдокапіталізм», «клановий капіталізм», «антинародний капіталізм», «олігархічний неокапіталізм», «народний капіталізм», «соціальний капіталізм», «капіталізм з людським обличчям» і таке інше. 


За моїми висновками, Україна, з розпадом Радянського Союзу, відійшла від «розвину ... Читати далі »

08.06.2013

Наскільки збільшиться зарплата

Наскільки збільшиться зарплата

У травні відбувся перерахунок зарплат бюджетників. Завдяки тривалим переговорам між профспілками та Мінфіном, посадовий оклад працівників першого тарифного розряду відтепер становитиме 852 гривні. Підтримала позицію профспілок і наполягала саме на цій цифрі міністр соціальної політики Наталія Королевська. Адже від цієї ставки тепер залежатиме розмір посадового окладу кожного з 25 розрядів тарифної сітки. 


Про те, наскільки в середньому збільшиться зарплата і якою є процедура перерахунку, кореспондентові УКРІНФОРМу розповів директор Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України Олександр Товстенко.&nb ... Читати далі »

08.06.2013

Який світ залишимо нащадкам?

Який світ залишимо нащадкам?

Генеральна Асамблея Організації Об›єднаних Націй 17 червня 1995 року проголосила «Всесвітнім днем боротьби з опустелюванням і посухою». В рамках Конвенції, опустелювання розглядається не як процес утворення пустель, а як будь-яка деградація земель під впливом природних чи антропогенних чинників. Саме тому, сторонами Конвенції на сьогодні є 193 країни світу з Україною в тому числі. 


Проблема деградації земель в Україні є актуальна та гостра. Це і загальне зниження родючості ґрунтів через ерозію (57,5% земель країни), засолення та осолонцювання (6,5% земель країни), підкислення (17,7% земель країни); забруднення (20% земель країни) та підто ... Читати далі »

08.06.2013

Танцювальне диво від «Проліска»

Танцювальне диво від «Проліска»

Успіх не буває випадковим, великий успіх – це велика праця. Саме це постійно доводять вихованці студії сучасної хореографії «Пролісок» Димерського відділення Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», керівником якої є Олександра Нетикша. Творчий педагог, талановитий хореограф працює у Димерському відділенні Центру творчості «Дивосвіт» з 2009 року. 

 
З приходом молодого, завзятого керівника студії в Димері почався справжній танцювальний бум, адже хореографа такого рівня в селищі, на жаль, не було. Оригінальні постановки, вдало підібрана музика, сучасна хореографія – ось чим змогла підкорити се ... Читати далі »

Зберегти історичну та культурну спадщину

Зберегти історичну та культурну спадщину

XIX міжнародна науково-практична конференція «Старожитності Вишгородщини», проведення якої започатковане Київським обласним товариством охорони пам’яток історії та культури, присвячене пам’яті Ярослава Мудрого, пройшла у Вишгороді. Співорганізаторами заходу виступили Вишгородська райдержадміністрація, Вишгородська районна та Вишгородська міська ради, Вишгородський історико-культурний заповідник. 


З вітальним словом до учасників конференції звернувся Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, підкресливши, що Вишгород – перлина Вишгородщини, культурний центр Київської Русі. 
08.06.2013

Олімпійський триатлон – у Вишгороді

Олімпійський триатлон – у Вишгороді

Минулої суботи у Вишгороді відбулися змагання відкритого чемпіонату України та Континентальної триатлонної ліги (КТЛ) з триатлону. Тобто, участь у змаганнях взяли професіонали та любителі (триатлон — олімпійський вид спорту, який включає у себе три складові: плавання, їзду на велосипеді та біг). 

 
Вишгороду не звикати приймати спортивні змагання високого рівня (варто згадати успішний досвід міжнародної «Формули-1» на воді). Спортсмени мали пропливти у ще досить холодних водах Київського моря (температура сягала 20 градусів тепла) 750 метрів та 1,5 км, проїхати на велосипеді 18 та 42 км та пробігти вулицями міста та набережної 5 і 10 км (цифри наведені для учасників че ... Читати далі »