Головна » 2013 » Червень » 8 » Олімпійський триатлон – у Вишгороді
10:31
Олімпійський триатлон – у Вишгороді

Минулої суботи у Вишгороді відбулися змагання відкритого чемпіонату України та Континентальної триатлонної ліги (КТЛ) з триатлону. Тобто, участь у змаганнях взяли професіонали та любителі (триатлон — олімпійський вид спорту, який включає у себе три складові: плавання, їзду на велосипеді та біг). 

 
Вишгороду не звикати приймати спортивні змагання високого рівня (варто згадати успішний досвід міжнародної «Формули-1» на воді). Спортсмени мали пропливти у ще досить холодних водах Київського моря (температура сягала 20 градусів тепла) 750 метрів та 1,5 км, проїхати на велосипеді 18 та 42 км та пробігти вулицями міста та набережної 5 і 10 км (цифри наведені для учасників чемпіонату та КТЛ України відповідно). Усього змагалося більше півсотні триатлоністів. За словами організаторів, мета змагань – привернути увагу до цього виду спорту, об’єднати спортсменів усієї України, підвищити майстерність серед любителів триатлону. Це вперше в історії українського триатлону провели серію стартів, направлену саме на розвиток масових занять. 
 
Спортсменів-любителів очікував сюрприз – організатори підготували для них новітню чіпову систему, завдяки якій кожен учасник точно знав час кожного сегменту дистанції та міг отримати протокол змагань після фінішу останнього спортсмена. А потім ще й подивитися на змагання професіоналів. 
 
 
Переможців і призерів змагань нагородили медалями та грамотами у дев’яти вікових категоріях. Рейтингові бали кожного учасника підраховуватимуться протягом року і найкращі спортсмени у своїх категоріях по результатам п’яти стартів будуть нагороджені цінними спортивними призами. 
 
Серед професіоналів, у підсумку, Олексій Сюткін став чемпіоном України на олімпійській дистанції, а друге та третє місця дісталися Івану Іванову та Антону Вітоліну відповідно. До слова, бронза чемпіонату України стала для Вітоліна наразі найвищим досягненням у кар’єрі. 
 
 
А от змагання жінок ознаменувалися доволі таки гучною сенсацією! Всупереч пронозам більшості фахівців, найсильніша триатлетка нашої держави Юлія Єлістратова не змогла здобути золото, поступившись на останніх метрах бігового сегменту перспективній житомирянці Олександрі Степаненко. Через запеклу, а часом і жорстоку боротьбу у плаванні, Єлістратова не змога виплисти у першій «пачці». Згодом вона таки надолужила втрачене, і змогла відіграти півтора хвилинне відставання від лідерів. Однак, то був день її молодої землячки! Продемонструвавши відмінний біг і тактичну готовність, Олександра Степаненко вперше у кар’єрі стала чемпіонкою України на олімпійській дистанції серед спортсменок еліти. Юлія Єлістратова задовольнилася сріблом, а чільну трійку лідерів замкнула Інна Рижих. 
 
Змагання пройшли за підтримки Державної служби молоді та спорту України, федерації триатлону, управлінь з питань фізкультури та спорту КОДА та Вишгородської РДА. Наступний етап прийматиме Львів. 
 
Марія ФІЛАТОВА, «Слово» 
фото Володимира ПОТАПОВА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 537 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus