Головна » 2013 » Червень » 8 » Танцювальне диво від «Проліска»
10:42
Танцювальне диво від «Проліска»

Успіх не буває випадковим, великий успіх – це велика праця. Саме це постійно доводять вихованці студії сучасної хореографії «Пролісок» Димерського відділення Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», керівником якої є Олександра Нетикша. Творчий педагог, талановитий хореограф працює у Димерському відділенні Центру творчості «Дивосвіт» з 2009 року. 

 
З приходом молодого, завзятого керівника студії в Димері почався справжній танцювальний бум, адже хореографа такого рівня в селищі, на жаль, не було. Оригінальні постановки, вдало підібрана музика, сучасна хореографія – ось чим змогла підкорити серця юних димерчан і їх батьків Олександра Олександрівна. Нині невелика зала Димерського відділення Центру творчості вже не вміщає усіх бажаючих займатися в студії. 
 
Високо цінують педагога і її працю батьки вихованців, вони беруть активну участь у діяльності колективу, сприяють його розвитку, надають необхідну допомогу – замовляють костюми, транспорт для поїздок, фінансують участь у різноманітних конкурсах та фестивалях. Таке взаємопорозуміння та співпраця між педагогом та батьками є беззаперечним позитивом у питанні забезпечення умов для реалізації дитячого творчого потенціалу, сприяє формуванню позитивного виховного простору, про який так багато говорять у педагогічній науці. 
 
Одним словом можна сказати – молодому хореографові повірили і батьки, і діти. 
 
Завойовує колектив прихильність і визнання в усього населення Димера, беручи участь у селищних святкових заходах, із задоволенням відгукується на запрошення інших громад району, бере участь у районних заходах, які проводить Вишгородський «Дивосвіт», але цього мало для реалізації творчих здібностей вихованців, вважає керівник. Саме тому «Пролісок» є активним учасником у різноманітних конкурсах, фестивалях. За роки діяльності дитячий хореографічний колектив досяг значних успіхів, став лауреатом І, ІІ та ІІІ ступенів обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсів: Всеукраїнського конкурсу-фестивалю вокально-хореографічного мистецтва «Кiev-Art-time», Міжнародного фестивалю мистецтв «Столиця запрошує», ІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячих творчих колективів «Діти сонця». 
 
Нещодавно підтвердила свою майстерність старша група хореографічного колективу – вони стали лауреатами І ступеню III Київського фестивалю мистецтв «Зіркове дитинство». 
 
А підсумком творчого сезону стала яскрава перемога хореографічного колективу «Пролісок» у IV Всеукраїнському конкурсіфестивалі хореографічного мистецтва «Кiev-Art-time», де наймолодші танцюристи вікової категорії 3-6 років посіли перше місце з веселою композицією «Чунга-чанга» і стали справжньою перлиною великого гала-концерту фестивалю, який відбувся на Європейській площі Києва 18 травня цього року. 
 
Можна з упевненістю констатувати – Димеру неймовірно пощастило, коли прийшла працювати молода тендітна жінка, талановитий педагог, який менше ніж за чотири роки змогла створити в селищі потужний дитячий хореографічний колектив. 
 
І розквітає в дитячій країні «Дивосвіт» весняна квітка «Пролісок», яка гармонійно доповнила когорту яскравих колективів Центру творчості. Дивує, надихає, зачаровє веселковими барвами дитячого мистецтва, несе радість і захоплення. 
 
Оксана ДАНТЛОВА, 
заступник директора з 
організаційномасової роботи ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт»
Категорія: Димерська громада | Переглядів: 614 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus