Головна » 2013 » Червень » 8 » Діти – майбутнє України
11:25
Діти – майбутнє України

Для кожної мами і тата дитина – найцінніший скарб, дарунок долі. Головним пріоритетом нашої країни, який визначено у соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича, – є підтримка обдарованих дітей, а також тих діточок, які потребують допомоги з боку держави. 

 
Реалізуючи ініціативи Президента України, у районі вже збільшена виплата соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, матеріальна допомога сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, поступово формуються фонди соціального житла для вирішення житлових проблем осиротілих дітей, вживаються невідкладні заходи для забезпечення прав дітей на сімейне виховання. Значними пільгами користуються багатодітні родини, спеціальні стипендії, премії отримують талановиті діти переможці олімпіад, творчих конкурсів та спортивних змагань і їх вчителі. 
 
1 червня у всьому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. У нашому районі на сторожі дитинства щодня стоять відповідні служби та відділи районної державної адміністрації, які професійно реалізовують державну політику у сфері охорони дитинства. У Міжнародний день захисту дітей на набережній Київського водосховища відбулося барвисте, дзвінкоголосе свято і для дітей, і для дорослих, бо всі ми родом з дитинства. 
 
Організатори районного фестивалю «Казкове дитинство моє»: Вишгородська районна державна адміністрація, Вишгородська міська рада, благодійний фонд «Богема», спілка підприємців Вишгородщини. Меценати: ТОВ «Чіпси-Люкс», жіночий фітнес клуб «Фіткьорвс», перукарня «Шарм», районна організація товариства Червоного Хреста. 
 
 
Київське водосховище притихло, прислухаючись до дзвінкоголосого співу, сміху хлопчиків та дівчаток, задивляючись на ті цікаві ігри і розваги, в які поринула дітвора. На свято з’їхалися групи дітей майже з усіх куточків району, приєдналися дітлахи з міста, які прийшли зі своїми мамами, татами, дідусями, бабусями. Майданчик біля сцени майорів різнобарвними кольорами костюмів, веселим сміхом, випромінював радість. Спочатку дітвора відвідувала різні станції. На станції юних художників всі, хто хотів, малювали свої дитячі мрії, юні туристи навчалися хитрощам, що стануть у пригоді під час походів, а на станції лікаря Айболита хлопчики та дівчатка здобували навички надання первинної медичної допомоги. Динамічним і вражаючим був виступ юних спортсменів, під час якого глядачі могли спостерігати за застосуванням різних прийомів боротьби. 
 
 
Найдовше юрмилися і дівчатка, і хлопчики біля перукарів, які робили їм зачіски, розмальовували личка. Гарний настрій залишався у дітей після того, як вони побували на станціях «Ігрова», «Казкова», «Театральна», «Танцювальна», на яких діти танцювали запальну «Румбу», бавилися із казковими персонажами: клоунами, білими ведмедями, вовком, колобком, були учасниками різноманітних рухливих ігор. 
 
 
Своє мистецтво з любов’ю і ніжністю дарували присутнім талановиті діти, які навчаються вокальному співу, запальним танцям у різноманітних гуртках і студіях у Вишгородському районному будинку культури «Енергетик», Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», Вишгородському міському центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело». 
 
Всі діти, учасники районного фестивалю «Казкове дитинство моє», отримали солодощі та морозиво від спілки підприємців Вишгородщини, ТОВ «Чіпси-Люкс». Переможців конкурсів на станціях нагороджували меценати. Гостем свята був депутат Верховної Ради України, наш земляк Ярослав Москаленко, який щиро привітав присутніх із святом, насолоджувався майстерністю співу та танцю талановитих дітей, серед яких була і його донечка Даринка. Фестиваль завершився, залишивши про себе приємні спогади, а робота, спрямована на реалізацію державної політики у сфері охорони дитинства у районі продовжується, адже діти – це наше майбутнє. 
 
Валентина ТИМОШЕНКО, 
начальник служби у справах 
дітей та сім’ї Вишгородської РДА 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Україна | Переглядів: 801 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus