Головна » 2013 » Серпень » 3 » Через аналіз підсумків – до майбутніх результатів
10:44
Через аналіз підсумків – до майбутніх результатів

За підсумками оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій Київської області за І квартал 2013 року Вишгородська райдержадміністрація посіла восьме місце. Складових цього результату багато. Через аналіз роботи вимальовуються напрями подальшої діяльності та визначаються незадіяні резерви. 

 
З метою посилення взаємодії з районними підрозділами центральних органів виконавчої влади, правоохоронними органами, до складу колегії райдержадміністрації включені начальник Вишгородського районного відділу ГУ ДСНС у Київській області Г.В. Бондаренко, начальник Вишгородського міжрайонного відділу СБУ О.А. Власенко, начальник Вишгородської об’єднаної держфінінспекції Г.І. Половинко, начальник Вишгородської ОДПІ В.П. Тищенко, начальник Вишгородського РВ ГУ МВС України в Київській області Л.Є. Паланичко, Вишгородський районний військовий комісар М.В. Прибора. Щочетверга проводиться нарада у голови райдержадміністрації з керівниками правоохоронних органів. 
 
Постійно проводяться засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. За І півріччя 2013 року відбулось сім засідань комісії. Заборгованість з виплати заробітної плати скоротилась на 43,9 тис. грн., або на 84 %. Станом на 1 липня 2013 року заборгованість з виплати заробітної плати становить 8,3 тис. грн. 
 
Велика увага в роботі адміністрації приділяється реалізації на території району державних цільових програм. А саме, створюються сприятливі умов для розвитку малого і середнього підприємництва, що підвищує економічні показники розвитку району, розвитку пріоритетних галузей економіки. Спрямовуються дії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємництва, установ ринкової інфраструктури, громадських об’єднань підприємців на забезпечення режиму максимального сприяння створенню та діяльності малого і середнього підприємництва, усунення обмежень, які стримують розвиток підприємницької діяльності. Для покращення роботи в цих напрямах розроблена Програма розвитку малого і середнього підприємництва у Вишгородському районі на 2013-2014 роки. Вона є одним із важливих інструментів реалізації на районному рівні державної політики, спрямованої на розвиток малого і середнього підприємництва, активізації політики щодо зайнятості населення, розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності, та направлена на сталий розвиток господарюючих суб’єктів, удосконалення ринкових відносин. 
 
Питання про підсумки виконання Програми розвитку малого підприємництва у Вишгородському районі на 2011-2012 роки та проект Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Вишгородському районі на 2013-2014 роки розглянуто на засіданні колегії райдержадміністрації у березні 2013 року. 
 
Інші програми, які розроблені з метою реалізації у районі державних цільових та національних програм, також не залишились поза увагою райдержадміністрації. Питання про хід виконання Програми зайнятості населення Вишгородського району за 2012-2014 роки та продовження дії даної програми до 2017 року розглядалось на засіданні колегії райдержадміністрації у лютому 2013 року, а після розгляду на колегії винесено на розгляд сесії районної ради. 
 
У червні 2013 року колегія райдержадміністрації розглянула проект внесення змін і доповнень до Вишгородської районної комплексної програми «Турбота» на 2011-2015 роки. Зміни до програми затверджені рішенням сесії районної ради у червні 2013 року. 
 
У районі діє програма оздоровлення та відпочинку дітей Вишгородського району на 2012-2015 роки. У рамках реалізації цієї програми 17 місцевих рад прийняли свої програми та виділили кошти для оздоровлення у сумі 766 570 грн. Станом на 12 липня 2013 року оздоровлено 2022 дитини, що становить 26,7% від загальної кількості дітей. 
 
На засіданні колегія у червні 2013 року розглянула проект Програми місцевих стимулів для медичних працівників Вишгородського району на 2013 рік, якою пропонується додаткове моральне та матеріальне заохочення з боку районної влади різних рівнів. 
 
Йде постійна співпраця з місцевими радами району з виконання доходної частини місцевого бюджету за перший квартал 2013 року. У нарадах з цього приводу брали участь заступники голови райдержадміністрації, начальники управлінь фінансів, економіки, відділів освіти, культури, у справах національностей та релігій, головний лікар Вишгородської центральної районної лікарні. Крім цього, у квітні 2013 року проводилась співбесіда з Димерським селищним, Литвинівським, Катюжанським, Ровівським, Любимівським, Демидівським, Лютізьким, Синяківським, Гаврилівським, Новопетрівським, Старопетрівським сільськими головами з питань соціально-економічного розвитку відповідних територій, з питань наповнення бюджету місцевими радами Димера, Вишгорода. 
 
Станом на 1 липня 2013 року до зведеного місцевого бюджету Вишгородського району надійшло 163 996,6 тис. грн., що становить 51,6% від затверджених розписом показників доходів на 2013 рік з урахуванням внесених змін. У порівнянні з відповідним періодом минулого року доходи зведеного місцевого бюджету району зросли на 14,3%, що в абсолютному виразі становить 20515,8 тис. грн. Доходи загального фонду становлять 145 429,2 тис. грн. До спеціального фонду бюджету району надійшло 18567,4 тис. грн., це 65,1% до затверджених розписом показників на рік з урахуванням внесених змін. У порівнянні з цим періодом 2012 року, доходи спеціального фонду зросли на 46,9%, що становить 5 929,9 тис. грн. 
 
Завдяки заходам з першочергового фінансування захищених статей видатків в повному обсязі і у встановлені законодавством терміни, виплачена заробітна плата працівникам бюджетних установ та проведено розрахунки за спожиті бюджетними установами енергоносії. Видаткова частина зведеного бюджету району виконана на 163 575,0 тис. грн., або на 47,6%. У порівнянні з відповідним періодом минулого року видаткова частина загального фонду зросла на 5 647,3 тис. грн., або на 4%, а видаткова частина спеціального фонду зменшена на 1953,0 тис. грн., або на 13%. Видатки на оплату праці зросли на 5%, що пов’язано з підвищенням мінімальної заробітної плати. Більше третини всіх видатків, або 49 312,0 тис. грн. становлять видатки на освіту, 27,6 % – на соціальний захист, 12,4% – на охорону здоров’я, 9,1 % – міжбюджетні трансферти, 5,6 % – органи місцевого самоврядування, 5,0% – видатки на установи культури. 
 
У 2013 році погоджено кандидатури шести осіб для призначення на посади керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій. 
 
Одним із напрямів кадрової роботи у районній державній адміністрації є розгляд питань стосовно нагородження та відзначення працівників району державними нагородами України, уряду. Пропозиції щодо відзначення осіб пропонуються трудовими колективами. Районна державна адміністрація готує відповідні документи про нагородження та подає на розгляд голові облдержадміністрації. Протягом І півріччя 2013 року опрацьовано вісім пропозицій про відзначення державними нагородами України. 
 
На засіданнях колегії райдержадміністрації у першому півріччі розглянуті питання про роботу Вишгородського районного центру зайнятості, про стан погашення заборгованості зі сплати внесків до Пенсійного фонду України підприємствами та установами Вишгородського району, про результати роботи Вишгородської об’єднаної державної фінансової інспекції за перший квартал 2013 року. За підсумками розгляду цих питань голова райдержадміністрації Олександр Приходько прийняв відповідні рішення. Крім того, розглядались питання здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомами Гаврилівської, Синяківської, Нижчедубечанської, Новосілківської, Абрамівської сільських рад. 
 
Влада району не стоїть на місці. Результати її діяльності можна побачити в охайності вулиць та дворів, ремонті доріг, розвитку підприємництва, своєчасних зарплатах, відпочинку дітей та в багато чому іншому. І це – незважаючи на загальносвітову кризу в економіці. За перше півріччя проведена досить велика робота, але є ще над чим працювати керівництву структурних підрозділів, держслужбовцям райдержадміністрації щодо підвищення ефективності цієї роботи, а населенню району – контролювати діяльність влади через громадські ради та суспільні організації.
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 653 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus