Головна » 2013 » Липень » 27 » Зустрічай «Формулу», древній Вишгороде!
11:05
Зустрічай «Формулу», древній Вишгороде!

26-28 липня Вишгород утретє прийматиме одну з най– яскравіших спортивних подій року – етап Гран-прі чемпіонату світу з «Формули 1» на воді. Тут, в акваторії Київського моря, найкращі пілоти світу знову змагатимуться за перемогу. Змагання відбуватимуться за підтримки Президента України Віктора Януковича та з ініціативи голови облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка. 

 
Загалом за два роки у Вишгороді суттєво оновлено інфраструктуру міста та прилеглої території. Переобладнано набережну, приведено у відповідність до світових стандартів роботу місцевої лікарні, відремонтовано дороги, очищено акваторію Київського водосховища. Усі роботи здійснювалися з гарантуванням максимального рівня безпеки, адже швидкість спортивних катерів сягає 250 кілометрів на годину. Організатори змагань неодноразово зазначали, що вишгородська Набережна – найкраще місце для проведення перегонів з усіх міст, які приймають Гран-прі чемпіонату світу. А самі гонщики визнали, що український етап – один із найкращих, адже тут окрім складної траси, створено прекрасні умови для проживання, облаштування боксів тощо. 
 
У рамках підготовки до «Формули-1», що уже третій рік поспіль відбудеться у Вишгороді, Київська обласна рятувально-водолазна служба обстежила перед проведенням змагань дно Київського водосховища. 
 
– Такі заходи є обов’язковими та надзвичайно важливими, адже найвидовищніші перегони мають бути безпечними, – сказав начальник рятувально-водолазної служби Київської області Ігор Романенко. 
 
Цікаво, що ж саме за довгі роки роботи служби було знайдено на дні? На це питання відповів начальник Ржищівської водолазнорятувальної служби Леонід Войтенко: 
 
– За плечима наших водолазів близько трьох-чотирьох тисяч годин, проведених під водою, це дуже великий показник. Ми виявляємо всі сторонні, а часом і небезпечні предмети, та ліквідуємо їх. Уявіть собі – знаходили під водою навіть снаряди та гранати. 
 
Інф. «Слова» 
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 412 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus