Головна » Україна

Ліси

Ліси

Шановні громадяни!

Під час спекотних днів лісові масиви лісопаркові зони перетворюються на масові місця відпочинку, громадян. Втім, слід розуміти, що кожен необдуманий та безвідповідальний вчинок містить в собі небезпеку для довкілля.

Головне в боротьбі з пожежами вчасно виявити і особливо вчасно почати гасити. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати пожежу.

Відтак, протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

- розведення багать у лісі (крім тих, що пов'язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях);

- заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних ш ... Читати далі »

Вшануємо героїв, які врятували Землю

Вшануємо героїв, які врятували Землю

Чудовими краєвидами, щедро врожайними садами, прекрасними лiсами славилась древня поліська земля. Та тiльки до жахливої позначки, до радiацiйної межi, проораної квiтневої ночi 1986-го. Вiдтодi ця благодатна земля, колиска нашої України, стала називатись зоною – скалiченою, непридатною для життя мiсциною. 
 
О 1 годині 24 хвилині 26 квітня 1986 року у приміщенні четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС при проведенні випробувань турбогенератора стався вибух, була зруйнована покрівля четвертого блоку і машинного залу.  Виникла пожежа, що перекинулася на дах третього енергоблоку. З руїни реактора вирвався у небо стовп зловіщого вогню. Першими відчули поштовх вибуху та побачили велетенське полум’я у вигляді ядерного гриба мешканці Прип’яті та навколишніх сіл. Відр ... Читати далі »

Збережемо урожай і захистимо себе

Збережемо урожай і захистимо себе

Сільськогосподарським  культурам та продукції рослинництва шкодять понад 400  видів шкідників, 200 збудників хвороб, 300 видів бур’янів. За підрахунком науковців,  втрати від регульованих шкідливих організмів обчислюються в розмірі 33-48% потенційного врожаю.
 
Тому застосування хімічних речовин (пестицидів) для захисту рослин – актуальне питання дня. І якщо раніше доступ до хімічних засобів захисту рослин був досить обмежений (їх застосовували більше в колективних господарствах спеціально навчені люди під керівництвом агрономів та агрономів по захисту рослин), то тепер кожний дачник ... Читати далі »

Я – за самодостатню незалежну державу

Я – за самодостатню незалежну державу

11 квітня голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода», кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок провів зустріч із виборцями Вишгородського району. У ході спілкування у РБК «Енергетик», де зібрався повний зал, Олег Тягнибок представив громаді свою передвиборчу програму та обговорив із жителями краю суспільно-політичне становище у державі, діяльність парламенту, зокрема фракції «Свободи». Багато хто висловлював свою підтримку, дехто – претензії, але загалом зустріч пройшла у конструктивному руслі. 
 
Велику увагу під час виступу лідер українських наці ... Читати далі »

Звернення Дмитра Яроша

Звернення Дмитра Яроша

Уряде України! Дорогі співвітчизники! Я звертаюся до всіх вас. Ми – єдиний народ, незалежно від того, хто є за національністю є кожен із нас – українець, росіянин, єврей, кримський татарин, грузин, вірменин, поляк, болгарин, грек чи будь-хто інший.

У цей тривожний час ми, як ніколи раніше, зобов’язані згуртуватися.

... Читати далі »

Соціальний захист призовників – посилено

Соціальний захист призовників – посилено

Дуже багато запитань приходить на адресу редакції щодо порядку призову та проходження військової служби при частковій мобілізації та про соціальні гарантії призваних військовослужбовців. Цілий ряд питань про батьків-пенсіонерів, скрутне фінансове становище і що робити з власним бізнесом? За роз’ясненнями я звернувся до районного військового комісаріату, де на мої запитання відповів його керівник, полковник Валентин КОРОВАЙ.
 
–  Хто підлягає призову на військову службу і на який термін, який вік призовників?
 

Благовіщення

Благовіщення

Як каже настоятель УПЦ Київського патріархату отець Богдан, день Благовіщення – початок Божого змилування. 
 
– Свято Благовіщення – одне із найбільших весняних свят. Слово «Благовіщення» означає добру, радісну звістку про те, що почалось звільнення роду людського від гріха і вічної смерті. Архангел Гавриїл був посланий Богом у місто Назарет до Пресвятої Діви Марії і повідомив, що Господь обрав її бути Матір’ю Божою. Ангел з’явився в будинок праведного Іосифа, коли Ма ... Читати далі »

Взято на пенсійний облік жителів АР Крим

Взято на пенсійний облік жителів АР Крим

На виконання листа Міністра соціальної політики України від 17.03.2014  № 2286/0/14-14/5 з метою забезпечення виплати пенсій громадянам України, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на тимчасове перебування до Київської області, управлінням Пенсійного фонду України у Вишгородському проводиться прийом цих громадян та розгляд їх звернень у терміновому порядку; запит пенсійних справ та переведення отриманої пенсії за іншим місцем фактичного проживання (за заявами громадян); інформаційно-роз’яснювальна робота з сім’ями, які приїжджають з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, щодо можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування, зокрема, через «гарячу» телефонну лінію та з ... Читати далі »

Звернення сторін соціального діалогу

Звернення сторін соціального діалогу

Звернення сторін соціального діалогу на національному рівні щодо необхідності підвищення ефективності колективно-договірного регулювання трудових відносин.

Прийнято на засіданні Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

КЕРУЮЧИСЬ Конституцією України, Кодексом законів про працю України, конвенціями та рекомендаціями Міжнародної організації праці, законами України «Про соціальний діалог в Україні» та & ... Читати далі »

"Крим був, є і буде українською землею"

Чи була можливість зберегти Крим у складі України, чому Росія прагне зірвати президентські вибор в Україні і чого боїться Путін? 
 
На ці та інші запитання дав відповідь Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов у інтерв’ю програмі «Шустер-лайф». 
 
« 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 »