Головна » 2014 » Квітень » 19 » Я – за самодостатню незалежну державу
10:19
Я – за самодостатню незалежну державу
11 квітня голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода», кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок провів зустріч із виборцями Вишгородського району. У ході спілкування у РБК «Енергетик», де зібрався повний зал, Олег Тягнибок представив громаді свою передвиборчу програму та обговорив із жителями краю суспільно-політичне становище у державі, діяльність парламенту, зокрема фракції «Свободи». Багато хто висловлював свою підтримку, дехто – претензії, але загалом зустріч пройшла у конструктивному руслі. 
 
Велику увагу під час виступу лідер українських націоналістів надав корумпованим чиновникам. Звертаючись до вишгородців, він наголосив, що в нинішніх умовах, коли кремлівські керманичі намагаються розшматувати Україну, коли, прагнучи реваншу, підіймають голову представники колишньої влади, уся громада має об’єднатися й дати відсіч ворогам держави та відновлювати й плекати українську силу. 
 
Відповідаючи на запитання щодо викорінення корупції та забезпечення справедливості, Олег Тягнибок зауважив, що ліквідація корупції в органах влади, судах та правоохоронних структурах є ключовою умовою побудови сильної та справедливої Української держави, яка діятиме в інтересах усіх громадян.
 
– Усіх чиновників, чиї фактичні видатки не узгоджуються з їхніми законними доходами, має бути відсторонено від влади, – зазначив кандидат у Президенти України. – На законодавчому рівні необхідно запровадити контроль не тільки за доходами, але й за видатками державних посадовців та членів їхніх сімей, бо зараз маємо абсолютно неприйнятну ситуацію, коли різниця між фактичними видатками та законними доходами більшості чиновників найвищої ланки, суддів та керівників складає 10-20 разів! Я вважаю, якщо чиновник живе не по своїх доходах – треба з’ясовувати джерела його прибутків. Якщо він задіяний у корупційних схемах – притягувати до кримінальної відповідальності за принципом «вища державна посада – вищий рівень відповідальності за скоєний злочин».  
 
Голова ВО «Свобода» зауважив, що найбільшим розкрадачем державної скарбниці й головним корупціонером в Україні був екс-президент Янукович, який зараз переховується в Росії, але ще десятки тисяч співучасників його злочинів тримаються за владу по всій Україні. І його політична сила зробить все для того, щоб позбавити їх права обіймати державні посади.
 
Як зазначив Олег Тягнибок, початком викорінення корупції, іноземної агентури у владі, відновлення справедливості має стати затвердження ініційованого «Свободою» законопроекту «Про проведення люстрації в Україні». Треба усунути від влади «п’яту колону», що працює на державу-агресора та розвал України, усіх поплічників режиму Януковича.  – До того часу, поки цього не буде зроблено, про жодні зміни в України говорити не можна! – наголосив Олег Тягнибок.
 
Він також висловив переконання, що колишня резиденція Януковича, що розташована поруч із Вишгородом і яку повернули у державну власність, має стати символом початку відновлення соціальної справедливості. 
 
– Повернення Межигір’я у державну власність – символ початку відновлення соціальної справедливості, – зазначив Олег Тягнибок. – З ініціативи народних депутатів-свободівців 23 лютого Верховна Рада України ухвалила постанову про повернення у державну власність урядової резиденції «Межигір’я» з метою подальшого використання її для лікування та оздоровлення дітей. Згідно з постановою, до державної власності також буде повернуто майно комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища Межигір’я.
 
– Запевняю, що наша фракція у парламенті докладе усіх зусиль, щоби викорінити корупцію. Ми вже зараз домагаємося ухвалення закону про люстрацію, внесення змін до чинного законодавства щодо прав громадян у боротьбі з корупцією та зловживанням владою, затвердження законодавчої ініціативи про Національне бюро антикорупційних розслідувань, – заявив Олег Тягнибок.
 
По закінчені зустрічі з виборцями лідер українських націоналістів відповів на запитання представників ЗМІ Вишгородщини, на якій зазначив: «Ми є в стані війни з Російською Федерацією, що постійно організовує провокації. Росія через так званих «місцевих сепаратистів», привівши сюди офіцерів Головного розвідувального управління Російської Федерації, притягнувши сюди цілу купу російських терористів і диверсантів, намагається дестабілізувати ситуацію в Україні. Мета цих акцій одна – знищити Українську державу. Путіну, гадаєте, Крим потрібен? Ні! Йому потрібно зруйнувати і зліквідувати всю Україну. Московська імперія не здатна стерпіти того факту, що Україна розвивається як самостійна незалежна держава. Вони й уявити собі не могли, що українська нація підніметься з колін і переможе такий режим, який, як вони собі це бачили, існуватиме вічно. Та диктатура, яку будував Янукович, узурпація влади, яку він організував, на думку Кремля, мала бути представником інтересів Москви тут безпосередньо в Україні».
 
На питання щодо відновлення обороноздатності держави та розбудови її збройних сил, Олег Тягнибок наголосив на необхідності негайно розпочати процес відновлення системи початкової військової підготовки, цивільної оборони у школах та мережі військових кафедр у вищих навчальних закладах. «Свобода» наполягатиме на ухваленні низки важливих рішень у царині обороноздатності. 
 
– Ми вже неодноразово заявляли, – зауважив кандидат у Президенти України, – що варто встановити фінансування Збройних Сил України на рівні 5% від ВВП до подолання технічного відставання нашого війська від сусідніх держав. Вважаю, що треба відновити престижність служби у ЗСУ та інших військових формуваннях, дуже важливо збільшити грошове утримання військовослужбовців. Держава має розв’язати проблему забезпечення житлом військових і надання державою пільгових кредитів військовослужбовцям для придбання житла. Потрібно нарешті розпочати відбудовувати свій військово-промисловий комплекс для забезпечення ЗСУ сучасним українським озброєнням та ефективної участі України у світовому ринку зброї. Окрім цього, негайно слід припинити військово-технічне співробітництво з Росією та оперативно налагодити взаємовигідну співпрацю з іншими державами. Слід також створити систему вишколу і мобілізації резервістів. Ба більше, в сучасних умовах треба відновлювати призов до війська. «Свобода» наполягає на необхідності відновлення ефективної контррозвідувальної служби та боротьби проти диверсантів і саботажників. Саме тому фракція ВО «Свобода» пропонує українському зовнішньополітичному відомству звернутися до держав, які гарантували безпеку України згідно з Будапештським меморандумом 1994 року, зокрема Великої Британії та США, із закликом підписати двосторонні угоди з Україною. Ці угоди дозволять нам наростити обороноздатність держави і захистити Україну.
 
Завершуючи розмову Олег Тягнибок зазначив, що насправді країна переживає надзвичайно складний процес. Ми стоїмо тільки на початку нашої історії. Якщо подивитися на речі глобально, то тільки на батьківщині ми почуваємося вдома. А в усьому іншому світі – просто гості. І тому рідну землю треба захищати всіма способами.
 
– Усе, що в нашому житті зараз відбувається, буде переоцінено ще не раз. Але єдине, що не буде переоцінено – це патріотизм і любов до Української держави, – підсумував голова ВО «Свобода» кандидат у Президенти України Олег Тягнибок. 
 
Підготував Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
 
Відео зустрічі можна переглянути ТУТ.
Категорія: Україна | Переглядів: 405 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus