Головна » 2014 » Квітень » 9 » Взято на пенсійний облік жителів АР Крим
12:11
Взято на пенсійний облік жителів АР Крим

На виконання листа Міністра соціальної політики України від 17.03.2014  № 2286/0/14-14/5 з метою забезпечення виплати пенсій громадянам України, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на тимчасове перебування до Київської області, управлінням Пенсійного фонду України у Вишгородському проводиться прийом цих громадян та розгляд їх звернень у терміновому порядку; запит пенсійних справ та переведення отриманої пенсії за іншим місцем фактичного проживання (за заявами громадян); інформаційно-роз’яснювальна робота з сім’ями, які приїжджають з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, щодо можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування, зокрема, через «гарячу» телефонну лінію та з використанням інформаційних повідомлень. При зверненні громадян за первинним призначенням пенсії за місцем тимчасового перебування надається допомога заявникам у отриманні необхідних документів.

Так, станом на 08.04.2014 р. до управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі звернулися двоє громадян щодо переведення їх пенсій з АР Крим до Вишгородського району Київської області.

Спеціалістами відділу з призначення пенсії проведена відповідна робота щодо витребування пенсійних справ з місця реєстрації в АР Крим.

Крім того, громадянам України, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на тимчасове перебування до Київської області, для отримання допомоги можна звернутися на "гарячу лінію":

Пенсійного фонду України - 0 800 503 753

Державного центру зайнятості - 0 800 505 060

730 – з мобільного телефону

Фонду соціального страхування з тимчасовою втрати працездатності - 0 800 501 892

Телефон довіри Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань - 0 800 501 383

Додаткову інформацію можна отримати на сайті Мінсоцполітики України www.mlsp.gov.ua

Категорія: Україна | Переглядів: 432 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus