Головна » Україна

Знати в обличчя

Знати в обличчя

Напередодні Центральна виборча комісія України завершила реєстрацію кандидатів на посаду президента України. Корреспондент.net склав добірку портретів усіх 23 офіційних учасників передвиборних перегонів.

Нагадаємо, всього до ЦВК надійшло 46 заявок на реєстрацію кандидатом у президенти України: 23 були задоволені і ще стільки ж відхилені. Серед основних причин відмови в реєстрації - невідповідність необхідних та наданих документів, а також невнесення грошової застави в обсязі 2,5 млн гривень.

via Корреспондент.net

... Читати далі »

Допоможемо разом тим, хто у біді

Допоможемо разом тим, хто у біді

Національне товариство Червоного Хреста України з 1 квітня по 1 травня проводить загальноукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом «Місія доброчинності». Мета – підвищення уваги до потреб одиноких та самотніх громадян похилого віку, інвалідів різних категорій, осіб хворих на туберкульоз та ВІЛ/СНІД, безпритульних та дітей сиріт, багатодітних та малозабезпечених сімей.
 
Милосердя й доброта – як два крила, на яких тримається людство, вони багатоликі. Потреба в них повсякчасна. Милосердним треба бути не лише при вибуху Чорнобиля, землетрусу чи Майдану, а навіть тоді, коли немає бід ... Читати далі »

Жоден не залишиться без захисту

Жоден не залишиться без захисту

Завдяки вжитим владою заходам заручників у Криму звільнено, жоден український офіцер та солдат не залишиться без захисту. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.
 
Олександр Турчинов поінформував, що нині завдяки вжитим владою України заходам звільнено заступника командувача ВМС України генерал-майора Ігоря Воронченка, командира 204-ї бригади тактичної авіації в Бельбеку полковника Юлія Мамчура, комбата морської піхоти підполковника Дмитра Делятицького та його заступника, майора Ростислава Ломтєва, яких було незаконно захоплено «під час останніх штурмів і ... Читати далі »

Туберкульоз – не вирок

Туберкульоз – не вирок

24 березня відзначається як Всесвітній та Всеукраїнський день із захворювання на туберкульоз. Таким чином цей день став для численної армії фтизіатрів – борців з цією недугою – ще й професійним святом.
 
В Україні продовжується епідемія туберкульозу, офіційно оголошена в 1995 році. До теперішнього часу її не вдалося подолати. За 20 останніх років захворюваність на туберкульоз у нашій країні зросла втричі. Протягом останніх років епідемічна ситуація щодо туберкульозу, як і в країні загалом, так і в Вишгородському районі залишається напруженою. За 2013 рік захворюваність активними формами туберкульоз ... Читати далі »

Крим

Крим

Інформація для громадян України, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на тимчасове перебування до Київської області.

На виконання листа Міністра соціальної політики України від 17.03.2014 №2286/0/14-14/5 з метою забезпечення виплати пенсій громадянам України, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на тимчасове перебування до Київської області, управліннями Пенсійного фонду України у районах, містах, а також у містах та районах Київської області, головним управлінням Пенсійного фонду у Київській області та управлінням Пенсійного фонду України у Вишг ... Читати далі »

Пенсійне забезпечення

Пенсійне забезпечення

Із 1 січня 2014 року набув чинності ще один міжнародний договір, який регулюватиме взаємні відносини між Україною та Польщею у сфері соціального забезпечення – Угода між Україною та Республікою Польща про соціальне забезпечення.

Угода базується на пропорційному принципі, за яким право на пенсію визначають виходячи із сумарного стажу, набутого на території обох сторін, і кожна держава при цьому зобов’язується призначати і виплачувати пенсію за стаж, набутий на її території. 

Відповідно до Угоди випла ... Читати далі »

Має бути єдине розуміння

Має бути єдине розуміння

Головним наказом Міністерства оборони України військовим у Криму був наказ стояти. Щонайменше два тижні тому вони повинні були знати, для чого вони це роблять.
 

Україна не дає приводу російським агресорам для застосування зброї. Весь цей час йде позиційна війна, яка довго тривати не може. Які можливі шляхи врегулювання немирної ситуації на Кримському півострові?
На це та багато інших питань намагалися знайти відповіді голова Спілки офіцерів України Євген Лупаков і керівник Центру військово-політичних досліджень, а також координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. До речі, «Інформ ... Читати далі »

Соціальний захист військовослужбовців

Соціальний захист військовослужбовців

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України відповідно до статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» є конституційним обов'язком громадян України.

Військовий обов'язок включає, зокрема  прийняття на військову службу в добровільному порядку (за контрактом), призов на військову службу, проходження служби у військовому резерві.

... Читати далі »

Конец «пятой колонны»

Конец «пятой колонны»

Все 23 года существования независимой Украины в ее политическом поле соревновались две программы действий: одна подразумевала европейскую интеграцию, другая — сохранение «исторических связей» с Россией. 

 
Вторая программа, несмотря на все разговоры о Европе, всегда превалировала в обществе — Леонид Кравчук именно под флагом сохранения исторических связей победил на президентских выборах 1991 года Вячеслава Чорновила, Леонид Кучма под лозунгом восстановления экономического сотрудничества с Россией обошел в 1994 году Леонида Кравчука. И то, что в 2004-м с помощью революционного подъема победил Виктор Ющенко, а не поддерживаемый Москвой Виктор Янукович, тоже мало ч ... Читати далі »

Захоплено від 60 до 80 українських морпіхів

Захоплено від 60 до 80 українських морпіхів

24 березня, близько 04.20 російські окупанти у Криму, грубо порушивши попередні домовленості про проведення переговорів щодо перемир’я, розпочали штурм розташування 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти Військово- Морських Сил ЗС України. 

 
З початком штурму на територію української військової частини з двох вертольотів Мі-8 висадився російський десант. Підтримку висадки з повітря здійснювали пара російських Мі-24. 
 
Захоплення військової частини відбувалося з використанням світло-шумових гранат та автоматичної зброї, у тому числі кулеметів. Військові ЗС Російської Фед ... Читати далі »

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 »