Головна » Україна

Є і золото, і срібло!

Є і золото, і срібло!

З 18 по 20 березня 2014 року у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбулася  п’ята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти-2014».
 
Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» сьогодні є найбільшим професійним форумом освітніх, наукових та науково-технічних інновацій, ефективним майданчиком для діалогу представників державного сектору, закладів освіти різних країн, компаній-виробників програмних рішень, інструментом популяризації новітніх освітніх методик, інформаційних технологій та інструментів, спрямованих на формування сучасного рівня національної системи освіти.
 
Свої вагомі досягнення през ... Читати далі »

Звернення до ветеранства і українського народу

Звернення до ветеранства і українського народу

Від імені старшого покоління Організація ветеранів України, що налічує близько 10 мільйонів ветеранів, звертається до політичного керівництва держави припинити наругу над історичними та духовними цінностями народу України. 

 
Керуючись так званою «революційною доцільністю» і під впливом неофашистської ідеології молодчики екстремістських угрупувань з дикими криками вандалів руйнують і знищують не тільки пам'ятники радянської епохи, порушуючи ст.43 Закону України «Про охорону культурної спадщини», але справа дійшла до пам'ятників, пам'ятних місць, поховань, музеїв, що увічнюють події і учасників Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр. 
... Читати далі »

Повінь, паводок

Повінь, паводок

Паводок — значне підвищення водності річки в межах річного циклу, що виникає нерегулярно; утворюється під час сильних дощів чи під час відлиги внаслідок паводку починається просідання будинків та землі, виникають зсуви та обвали. 
 
Дії в зоні раптового затоплення під час повені, паводка: 
 
- Зберігайте спокій, уникайте паніки. 
- Швидко зберіть необхідні документи, цінності, ліки, продукти та ін ... Читати далі »

Яким ти був, Батьку?

Яким ти був, Батьку?

Тарас Шевченко. Кобзар з добрими очима або старий похмурий дід в шапці? Яким ми бачимо Тараса Шевченка в книжкових ілюстраціях і на стогривневій купюрі? У різні політичні епохи влада маніпулювала не лише його творчістю, але і зовнішністю.
 
До наших часів збереглися понад 50 автопортретів Шевченка, більше 120 портретів поета, фотографії і листівки з його зображеннями. Завдяки словесним описам зовнішності Тараса Шевченка в спогадах його сучасників, офіцерів частин, де він служив, письменників, з якими спілкувався і дружив, і колег-художників можна скласти його детальний портрет.
 
Тарас Шевченко був середнього зросту, широкоплечий чоловік міцної стат ... Читати далі »

Нацдержслужба України

Нацдержслужба України

Протягом 2013 року до Нацдержслужби України та управлінь державної служби Головного управління державної служби України в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі надійшло 13 063 звернення громадян. 

 
Безпосередньо до Нацдержслужби України від громадян надійшло 1121 індивідуальне та колективне письмове звернення. Кількість звернень громадян порівняно з 2012 роком збільшилась на 3,8 % - у минулому році було 1080 звернень. 
 
Найбільше звернень - 211 надійшло з м. Києва, що складає 18,8 % від їх загальної кількості, з Київської - 188 (16,8 %), Одеської - 77 (6,9 %), Львівсь ... Читати далі »

В Україні продовжиться зростання соціальних виплат

В Україні продовжиться зростання соціальних виплат

Наступного року в Україні продовжиться зростання заробітних плат, пенсій та соціальних виплат. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій.
 
«Ми не припиняємо шлях, який ми почали у 2010 році, по підвищенню заробітних плат, пенсій, соціальних виплат по всіх напрямках», - сказав Глава держави.
Віктор Янукович назвав неприпустимою затримку виплати заробітної плати.
 
«На жаль, у нас є такі випадки затримок (зарплати) з різних причин. Цього не повинно бути. Виплата повинна бути завжди своєчасною, ден ... Читати далі »

Важливо стабілізувати економічну ситуацію в Україні

Важливо стабілізувати економічну ситуацію в Україні

Досягнуті домовленості нашої держави з російським сусідом, в першу чергу це покращення для України. Сьогодні важливо стабілізувати економічну ситуацію та рівновагу, а сплачуючи впродовж 3,5 років кабальну ціну на енергоносії цього досягнути було просто неможливо. 
 
Угоди, що були підписані вищим керівництвом України та Росії це вже перший крок у справі забезпечення добросусідських відносин із східним сусідом. Варто зауважити, що ці документи ніяким чином не будуть впливати на зміну зовнішньополітичного курсу обраного Україною. Адже Віктор Янукович неодноразово наголошував  на тому, що наша держава вже давно визначилася із пріоритетами зовнішньої політики.  ... Читати далі »

Обговорити ситуацію в Україні за столом

Обговорити ситуацію в Україні за столом

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко вважають, що рішення призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС привело країну в глибоку політкризу. 

 
Про це Кравчук заявив у коментарі Сегодня.ua за підсумками зустрічі з Ющенком і Кучмою. 
 
"В Україні сталася глибока політична криза. Причиною кризи стало непослідовне вирішення питання реалізації курсу на євроінтеграцію... Швидка зміна позиції призвела до протестів людей. І ці протести на сьогодні є загрозою, що може стати загрозою дестабілізації України, причиною розколу країни і привести до тяж ... Читати далі »

Україна зацікавлена в співробітництві з Китаєм

Україна зацікавлена в співробітництві з Китаєм

Україна зацікавлена у розвитку ефективного міжрегіонального співробітництва з Китаєм, заявив президент України Віктор Янукович сьогодні, 4 грудня, під час зустрічі в місті Сіань з губернатором китайської провінції Шеньсі Лоу Ціньцзяном. 

 
"Ми дуже багато уваги приділяємо міжрегіональному співробітництву і вважаємо, що саме воно створює механізми, які дуже швидко вирішують питання торговельно-економічних відносин. І саме у міжрегіонального співробітництва завжди є глибокий гуманітарний аспект, така взаємодія зближує народи", - сказав президент. Він зазначив, що актуальними питаннями для обговорення є шляхи взаємодії рег ... Читати далі »

Шлях України - ЄС

Шлях України - ЄС

За результатами Вільнюського саміту можна зробити досить позитивні висновки для України. 

 
На сьогодні для України двері у ЄС залишаються відкритими – це підтвердили глави держав та урядів країн Євросоюзу, а саме Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, Прем'єр-міністр Італії Енріко Летта, а також Президент Франції Франсуа Олланд. Найголовнішим є те, що Президент України Віктор Янукович на засіданні Саміту Ініціативи «Східне партнерство» у Вільнюсі підтвердив європейський вибір України та назвав це стратегічним напрямом подальшого цивілізаційного розвитку, зміцнення місця і ролі країни в сучасному конкурентному світі. Тому не підписання Угоди про асоціацію 2 ... Читати далі »

« 1 2 ... 17 18 19 20 »