Головна » Україна

Фестиваль юних пожежних (відео)

Фестиваль юних пожежних (відео)

ДЮП – це круто,  ДЮП – це клас, ДЮП – об’єднує всіх нас. Саме під таким гаслом 16 травня у Вишгородському Центрі творчості дітей та юнацтва «Дивоствіт» пройшов фінальний етап обласного туру ХХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних.
 
Щорічно цей захід проводиться за сприяння Головного Управління ДСНС України у Київській області та Київської обласної державної адміністрації.
 
Гостей Фестивалю радо вітав оркестр Державної служби України ... Читати далі »

Як реалізувати своє право голосу

Як реалізувати своє право голосу

 
У попередньому номері ми говорили про особливості проведення позачергових виборів Президента України. Сьогодні, упродовж теми, розглянемо організаційні, правові і соціально-політичні аспекти, пов’язані з виборами, що мають відбутися 25 травня 2014 року. Нагадаю, що наш співрозмовник начальник юридичного відділу Вишгородської районної ради Віктор Стукач.
 

Свято перемоги чи скорботи?

Свято перемоги чи скорботи?

За декілька років Великої Вітчизняної війни наша українська земля практично перетворилася на велику руїну. Скільки поту і крові треба було, щоб відновити життя у цій пустелі...
 
У цей день чомусь не святкується. У День Перемоги хочеться пом'янути всіх земляків наших, які загинули у кривавій круговерті війн та революцій. Зникли у чорториї військових конфліктів на різних кінцях планети, померли через техногенні катастрофи. 
 
«Світе мій убогий! Покажи мені, де на тобі про ... Читати далі »

Індексація пенсій у травні 2014 р.

Індексація пенсій у травні 2014 р.

Питання індексації пенсії врегульовано Законом України «Про індексацію грошових доходів населення” та Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078.

Згідно зазначених нормативних документів індексації підлягають грошові доходи громадян, одержані ними в гривнях на території України, які не мають разового характеру, в тому числі і пенсії.

Індексації підлягають грошові доходи населення у межах прожиткового мінімуму, встановлено ... Читати далі »

Як реалізувати своє право голосу

Як реалізувати своє право голосу

(Початок. Продовження у № 21 від 24.052014р.)

Як реалізувати українцю закріплене за ним Конституцією право вибору Президента Украї­ни на виборах, призначених на 25 травня 2014-го року? Що залежить від виборця, а що від організаторів виборчої кампанії?

Адже від виваженої громадянської позиції кожного українця зараз повною мірою залежить існування України як держави на сучасній мапі світу. Ці питання і розглядалися під час бесіди кореспондента газети «Слово» з начал ... Читати далі »

Зміни в пенсійному забезпеченні

Зміни в пенсійному забезпеченні

Зміни, які відбулися в пенсійному забезпеченні, у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України від 27.03.2014 року № 1166- VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

Зміни внесено до:

ст. 50-1 Закону України «Про прокуратуру»;

... Читати далі »

Слово про Берегиню

Слово про Берегиню

Мама… Чи є у світі слово більш прекрасніше і ніжне, ніж це? Мама! Чи є у світі серце більш чутливіше і вірне, ніж материнське? У ньому ніколи не згасає любов, воно ніколи не буває байдужим. Жінка – Берегиня домашнього вогнища і духовності, основа соціальної стабільності, соціальної моралі, душевної рівноваги і стійкості, а значить і соборності, єдності нації. Жінка – Берегиня – найглибший і найзначущіший символ України.
 
Про теплі мамині руки, її лагідну посмішку ми пам’ятаємо все життя. Найвагоміша присяга – заприсягання матір’ю, найпринизливіша образа – лихе ... Читати далі »

Пенсійне забезпечення чорнобильців у 2014 році

Пенсійне забезпечення чорнобильців у 2014 році

З дня Чорнобильської катастрофи минуло 28 років. Щороку 26 квітня Україна згадує тих, хто ціною власного здоров’я, а часом життя, протистояв страшному лиху. Серед усіх трагедій, яких зазнало людство, аварія на ЧАЕС не має аналогів за масштабами негативного впливу на здоров’я людей. Найбільше постраждали від аварії жителі України. На сьогодні статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи в нашій державі мають понад 2,1 млн. осіб.

У Вишгородському  районі на 1 квітня 2014 року на пенсійному обліку перебуває 19856 осіб з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; з них до І категорії віднесено 20 ... Читати далі »

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 20 »