Головна » Україна

"Україна належить до країн з ..."

Україна належить до країн з достатньо високим рівнем забезпечення прав дитини. Про це сказала голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо під час спільної прес-конференції з Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком до Дня спільних дій в інтересах дітей - Дня прийняття Конвенції ООН про права дитини, який у світі відзначається 20 листопада. 

 
«Дивлячись на всі ті високі зобов’язання щодо захисту прав дітей, які взяла на себе Адміністрація Президента України, Кабінет Міністрів України, ми констатуємо той факт, що питання захисту прав дитини в Україні справді на високому рівні. Це дуже хороша новина», - наголосила голова Ю ... Читати далі »

"Асоціація з ЄС - це стратегічний вибір України"

Всі зусилля керівництва України спрямовані на підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов у Берліні під час зустрічі з Федеральним міністром закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле. 

 
«Україна знаходиться на ключовому етапі свого шляху, яким повинен стати листопадовий саміт ЄС у Вільнюсі. Асоціація з Європейським Союзом - це наш цивілізаційний вибір. Сподіваємося на те, що Німеччина скаже своє вагоме слово на користь асоціації», - зазначив Сергій Арбузов. 
 
Він підкреслив, що сьогодні зусилля керівництва України спрямова ... Читати далі »

Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції надало 94 тисячам людей в Україні безоплатну первинну правову допомогу у І півріччі 2013 року. Для порівняння: у І півріччі 2012 року працівниками органів юстиції було надано такої допомоги 90 тисячам осіб. 

 
Найактивніше з надання безоплатної первинної правової допомоги діяли районні управління юстиції у Миколаївській області (в середньому кожним управлінням юстиції області було надано 328 консультацій при середньостатистичному показнику по Україні - 148), Львівській (292), Тернопільській (238), Хмельницькій (209), Черкаській (195), Закарпатській (190), Вінницькій (184), Дніпропетровській (181), Полтавській (173), Луганській (166) областях. 
... Читати далі »

У Збройних Силах України

У Збройних Силах України

Наполеон Бонапарт якось сказав: «Народ, який не хоче годувати свою армію, буде годувати чужу». Значення цієї фрази відчула на собі вся Європа під час Другої Світової війни. Актуальною вона залишається і сьогодні. Економити на обороноздатності – справа вкрай небезпечна. Саме тому сьогоднішнє керівництво держави приділяє неабияку увагу розбудові збройних сил, що втілилася у проекті Державної програми розвитку Збройних Сил України до 2017 року. Про заходи, які передбачають реформування і подальший розвиток Збройних Сил, розповів Вишгородський районний військовий комісар підполковник Микола ПРИБОРА: 

 
– У Збройних Силах України йде складний, багатогранний процес реф ... Читати далі »

Діти – майбутнє України

Діти – майбутнє України

Для кожної мами і тата дитина – найцінніший скарб, дарунок долі. Головним пріоритетом нашої країни, який визначено у соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича, – є підтримка обдарованих дітей, а також тих діточок, які потребують допомоги з боку держави. 

 
Реалізуючи ініціативи Президента України, у районі вже збільшена виплата соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, матеріальна допомога сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, поступово формуються фонди соціального житла для вирішення житлових проблем осиротілих дітей, вживаються невідкладні заходи для забезпечен ... Читати далі »

Україна починає реформувати місцеве самоврядування

Україна починає реформувати місцеве самоврядування

Після двадцяти років дискусій навколо моделі місцевого самоврядування, яка має бути впроваджена в Україні, нарешті зроблено конкретні та дієві кроки. 21 березня 2013 року на засіданні Ради Регіонів був презентований проект Концепції розвитку місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, а вже 8 квітня 2013 року Кабінет Міністрів розглянув та затвердив цю Концепцію, розробивши відповідний проект Указу Президента України. Про неї хочу поговорити з вами детальніше. Тож в чому суть Концепції та що означатиме її впровадження для Київщини і нас з вами? 

 
Чиї інтереси захищаємо? 
 

Земля – багатство України

Земля – багатство України

Селяни – чи не найзаможніші люди в Україні, адже їм належить найбільший український скарб – земля. Найактуальнішою сьогодні проблемою є її належне та уміле розмежування, належним чином оформлення і використання. У Вишгородському районі питаннями упорядкування землі, як приватного, так і сільськогосподарського призначення переймається державне земельне агентство, представники якого 12 березня відзначили своє професійне свято. Далі пропонуємо інтерв’ю з новопризначеним начальником відділу Держземагенства Дмитром ФУРМАНОМ та його підлеглою – державним кадастровим реєстратором Катериною ЛУЦЕНКО. 

 
– Дмитре Михайловичу, чим викликана необхідність створення служ ... Читати далі »

« 1 2 ... 18 19 20