Головна » Україна

Тепер це актуально і у нас. На жаль.

Тепер це актуально і у нас. На жаль.

Протягом багатьох років різні країни та регіони відзначали власні пам’ятні дні й навіть тижні, присвячені біженцям. Одним з найвідоміших вважається Все­світній день біженців, який відзначається 20 червня. Біженці – одна з найбільш гострих проблем сучасного світу.
 
Сьогодні на планеті тільки зареєстрованих близько 20 мільйонів біженців і 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Основна частина з них знаходиться в Африці, у зоні афганського конфлікту, на Балканах. Міжнародна спільнота консолідує свої зусилля щодо полегшення ... Читати далі »

«Хотят ли русские войны?»

«Хотят ли русские войны?»

22 червня 1941 року розпочалася Велика Вітчизняна війна… 
 
Нині щодень в українців сльози на очах. У будні і свята. Війна, на якій не співають «Катюшу» і «Землянку». Молоді стискають кулаки і беруть до рук зброю. Літні – плачуть і ковтають серцеві ліки. Особ­ливо боляче за ветеранів. Їхні уявлення про життя, дружбу народів та «старшого брата» зараз розтрощені вщент. Відновлювати руїну у них уже нема ні часу, ні сил. Думалось, що тільки на їхні плечі звалилася війна. І ніхто не забутий, ніщо не забуто… 
 
... Читати далі »

Ми виконуємо свою роботу

Ми виконуємо свою роботу

Солдатська праця – найважча. Військові це розуміють як ніхто. Ну і, звісно, будь-яка праця потребує відпочинку. А кращий відпочинок для бійця – побувати вдома.
 
Саме в цей момент мені й довелося зустрітися з  учасником Антитерористичної операції (АТО) нашим земляком Віктором ПАЛІЄМ (звідки він, з певних міркувань, не називаємо). Багато про що хотілося запитати, адже інформація зі Сходу краї­ни – занадто різноманітна. Але першим саме собою випливло запитання:
 

Єднання – запорука перемоги

Єднання – запорука перемоги

 «Разом нас багато!» – наголошував Майдан 2004 року. «Разом – сила!» – гасло Майдану 2013 року. Люди бажали не лише відсторонення від влади злодіїв та знищення корумпованої системи. Єднання стало рушійною силою перемоги Майдану. Люди вимагали від численних тодішніх опозиційних політиків єднання. І серед претендентів на звитягу у виборчій гонці перемогу здобули саме ті два політики, які поєднали свої зусилля.
 
Петро Порошенко та Віталій Кличко, не помітивши опонентів, в один тур прийшли до фінішу.  І мені здається – це дуже символічно. Адже громадяни У ... Читати далі »

Життя солдата – головне, що варто зберегти

Життя солдата – головне, що варто зберегти

28 травня вишгородський обранець до Верховної Ради Ярослав Москаленко разом зі своїми колегами народними депутатами Ігорем Єремеєвим, Степаном Івахівим та Сергієм Мартиняком (депутатська група «Суверенна європейська Україна») особисто відвідали 51-у окрему механізовану  бригаду, яка тимчасово дислокується в частині на межі Дніпропетровської та Донецької областей. Нагадаємо, що це саме ті військові, чиїх однополчан 22 травня розстріляли під Волновахою.
 
Після трагічних подій із значними втратами гостро стало питання передислокації бригади. Міністерством оборони України вирішено демобілізувати ... Читати далі »

Свято радості й надії

Свято радості й надії

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. 
 
Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров’я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності. 
 
« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 19 20 »