Головна » 2014 » Квітень » 12 » Благовіщення
10:22
Благовіщення
Як каже настоятель УПЦ Київського патріархату отець Богдан, день Благовіщення – початок Божого змилування. 
 
– Свято Благовіщення – одне із найбільших весняних свят. Слово «Благовіщення» означає добру, радісну звістку про те, що почалось звільнення роду людського від гріха і вічної смерті. Архангел Гавриїл був посланий Богом у місто Назарет до Пресвятої Діви Марії і повідомив, що Господь обрав її бути Матір’ю Божою. Ангел з’явився в будинок праведного Іосифа, коли Марія читала Священне Писання, і сказав: «Радуйся, благодатна! Господь з тобою! Благословенна ти між жонами». Далі ангел повідомив, що Марія народить сина і має назвати його Ісусом. Марія відповіла, що вона раба Господня і хай буде так, як хоче Бог, – розповідає отець Богдан.
 
У церкві в цей день святять проскури, а господарі в Україні випускають із хлівів тварин, щоб чули прихід весни. Суворо забороняється будь-яка праця.
 
На Благовіщення у церквах правиться святкова літургія і послаблюється піст. Можна їсти рибу.
 
 – Слід памятати, що церква – лікарня для душ та сердець людських. У складний період для нашої країни, усе більше і більше людей знаходять захист у церкві. Є надія, що Господь нас визволить, не треба думати, що ворог сильний, а ми безсильні, адже «по вірі вашій – буде вам», – каже отець Богдан.
 
Роль церкви у людському житті надзвичайно важлива. Господь приходить до кожного з нас, головне вчасно його почути та прислухатися до нього.
 
Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Категорія: Україна | Переглядів: 460 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus