Головна » 2014 » Травень » 24 » Фестиваль юних пожежних (відео)
11:21
Фестиваль юних пожежних (відео)
ДЮП – це круто,  ДЮП – це клас, ДЮП – об’єднує всіх нас. Саме під таким гаслом 16 травня у Вишгородському Центрі творчості дітей та юнацтва «Дивоствіт» пройшов фінальний етап обласного туру ХХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних.
 
Щорічно цей захід проводиться за сприяння Головного Управління ДСНС України у Київській області та Київської обласної державної адміністрації.
 
Гостей Фестивалю радо вітав оркестр Державної служби України з надзвичайних ситуацій міста Києва. Усі охочі мали змогу ознайомитись із пожежною технікою та спорядженням рятувальників як сьогодення так і раритетними експонатами: пожежним насосом «Густава Ліста» та «кінною лінійкою-діжкою» ХІХ століття.
 
Почесне право відкрити фінальний етап ХХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних було надано очільнику ДСНС у Київській області Володимиру Мусі. У своєму виступі він звернувся до підростаючого покоління зі словами подяки за внесок у популяризацію безпечного та здорового способу життя та такої благородної професії як рятувальник.
 
Цього року у фіналі за першість змагалися 7 найкращих команд Київщини з Бориспільского, Білоцерківського, Баришівського, Вишгородського, Володарського, Таращанського та Києво-Святошинського районів.
 
Не обійшлося і без почесних гостей, цьогоріч на Фестиваль ДЮП Київщини завітали Лариса Телятнікова та Олег Телятніков – дружина та син Героя Радянського союзу генерал-майора внутрішньої служби Леоніда Телятнікова та Володимир Максименко – радник Голови Київської обласної Державної адміністрації, в. о. голови райдерж­адміністрації Вячеслав Савенок та його заступник Валентина Духота.
 
 
У першому конкурсі учасники представляли свою команду упродовж 5 хвилин, аби глядачі могли познайомитися з командою, а конкурсанти розповісти про свою діяльність щодо профілактичної роботи в своїй школі. У другому конкурсі «Домашнє завдання» кожна команда протягом 10 хвилин повинна була розкрити тему: «Про безпеку пам’ятай – цінуй життя, в біду не потрапляй!».
 
Під час жеребкування кожна команда отримала завдання з темою для створення плакату соціальної реклами. Діти втілили своє бачення безпеки життєдіяльності на папері та презентували своє мистецтво членам журі та глядачам.
 
Усе дійство проходило динамічно та яскраво, наповнене було зичними пародіями і тонким гумором, дюпівці підкорювали своєю щирістю та молодим запалом, а окремі деталі режисерських задумів викликали справжнє захоплення у поважного журі.
 
Хвилююча мить Фестивалю – нагородження. Усі учасники з нетерпінням чекали результатів. За рішенням компетентного журі у номінації «За артистизм» почесною грамотою нагороджено команду «Екстрім», «За влучний гумор і сатиру» – команду Баришівського району «Веселий пожежник», у номінації «За досконалу хореографію» нагороджено команду Бориспільського району «Нон-стоп», «За вокальну майстерність» почесну грамоту отримала команда «Спалах» Таращанського району, «За найбільш наповнений виступ» нагороджено команду «Фаєр» Києво-Святошинського району, а в номінації «За вдалий творчий задум» журі відмітили команду Вишгородського району. І нарешті, переможцем обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників стала команда «Вогонь добра» Білоцерківського району.
 
Мить нагородження була хвилюючою, усі отримали почесні грамоти та цінні подарунки. А на завершення від організаторів та почесних гостей фестивалю для юних учасників було презентовано солодкий подарунок – величезний торт, на якому майоріли місця кожної команди.
 
Гарний настрій, усмішки на обличчях, задоволення від спілкування – усе засвідчувало, що змагання видались на славу.
 
Ігор РИБЕЦЬ,
інспектор Вишгородського РВ ГУ ДСНС України у Київській області
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Україна | Переглядів: 720 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus