Головна » Архів матеріалів

«Царський» міст у Вишгороді

«Царський» міст у Вишгороді

Чи перебував офіційно у Вишгороді цар Микола ІІ, чи відвідував майбутній святий мученик і страстотерпець храм, побудований на честь святих князів Бориса і Гліба, не відомо, але... Сьогодні зображення царської родини мучеників-страстотерпців Миколи ІІ, як і фрески житія та зображення одних із найперших та найшанованіших у світі святих страстотерпців – князів Бориса і Гліба знаходяться поруч – на стінах храму на горі, побудованого на їх честь. 
У 1914 році розпочалася одна з найжахливіших катастроф людства – Перша світова війна, яка забрала життя понад 15  мільйонів людей.  
У 2014 році людство теж стояло на межі третьої світової війни, загрозу якої і до сьогодні не ліквідовано. Глибока світова економічна криза XXI століття триває... Розумні люди г ... Читати далі »

Звіт голови Вишгородської райдержадміністрації

Звіт голови Вишгородської райдержадміністрації

Наприкінці минулого тижня за участі голів місцевих рад району, депутатів, керівників установ, організацій, підприємств району, громадськості, місцевих ЗМІ у великому залі адмінбудинку заслухано публічний звіт голови Вишгородської райдержадміністрації Вячеслава Савенка про результати роботи у 2018 році.
На початку виступу Вячеслав Савенок наголосив, що кожен мешканець району відчув ефективне реформування – децентралізацію владних і фінансових повноважень. 
 «У 2018 році практично всі місцеві ради стали мільйонерами. Надходження зведеного місцевого бюджету району перевищили минулорічні на 23% і становлять 1 млрд 245 млн грн. Щодо збільшення бюджетної складової та розбудови об’єктів соціальної сфери Вишгородський район посідає одне з перших місць не тіль ... Читати далі »

Обладнано два сучасних стоматологічних кабінети

Обладнано два сучасних стоматологічних кабінети

У зв’язку з численними зверненнями громадян голова Київської облдержадміністрації Олександр Терещук дав доручення обладнати в новозбудованих амбулаторіях Вишгородського району стоматологічні кабінети. 
У селах Старі Петрівці та Ясногородка в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини обладнано стоматологічні кабінети з новим сучасним обладнанням, де вже працюють кваліфіковані медики.
 Завдяки ініціативі Президента України щодо розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості якісні медичні послуги стали доступнішими для жителів сіл. Це значить, що більше немає необхідності долати великі відстані до лікарень і нарешті можна отримати необхідну медичну допомогу на місці, зокрема пройти обстеження у лікаря-стоматолога.
За попередній місяць на ... Читати далі »

Вишивані крила Лебедії

Вишивані крила Лебедії

«Господи, благослови тих, хто входить в цей дім. Окрили всіх, хто з нього виходить, і дай, Боже, мир навіки всім, хто в ньому залишається», – такі теплі, по-справжньому щирі та мудрі слова, що вишиті на полотні, зустрічають кожного, хто завітає на гостини до Валентини Казимирівни Осипової, людини, знаної не тільки на теренах Вишгородщини. 
Вони, неначе білі лебеді, що розкинули на дубовій лаві свої широкі, вишиті червоно-білими нитками, руки-крила. Із якої такої чарівної країни вони потрапили до нас, до науковців Вишгородського історико-культурного заповідника, що повернулися із чергової етнографічної експедиції втомленими, але із загадковими вогниками у очах? 
– Так це ж із Лебедії, із затоплених сіл, – залунало у вечірньому просторі музе ... Читати далі »

Інформаційна довідка по декларуванню

Інформаційна довідка по декларуванню

За результатами проведення кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2018року, до Вишгородського управління ГУ ДФС у Київській області платниками податків станом на 04.04.2019р. подано 247 декларацій про майновий стан і доходи за 2018р.
 Згідно поданих декларацій 118 громадянами задекларовано 150377,6 тис.грн.  одержаних доходів  та нараховано до сплати до місцевого бюджету податку з доходів фізичних осіб (ПДФО) 1513,7 тис.грн. та 165,5 тис.грн. військового збору, в т.ч.:  
-  за отримання інвестиційного прибутку задекларовано суму доходу 1796,6 тис.грн.,
- за отримання успадкованого чи отриманого в дарунок майна  задекларовано суму доходу 3138,0 тис.грн.,
-   по інших доходах  задек ... Читати далі »

Підсумки першого туру виборів Президента України

Підсумки першого туру виборів Президента України

Тридцять першого березня відбувся перший тур виборів Президента України. Останнім часом голосування все частіше приносять більш ніж несподівані результати. Референдум у Великій Британії і вибори президента у США… Вибори-2019 в Україні цілком обґрунтовано потрапляють у цей список світових несподіванок. 
Українці прекрасно розібралися у тому, що конституційні повноваження Президента України включають дві основні зони відповідальності: оборону і міжнародні відносини. Тож закономірно, що вони оминули увагою обіцянки кандидатів-популістів, які чого тільки не пропонували: і газ вдвоє-вчетверо дешевше, і мінімальні пенсії у 5000 грн. 
За опрацьованими даними Центральної виборчої комісії лідирує Володимир Зеленський – за нього свої голоси віддали 30,24% виборців. ... Читати далі »

Ветеран підкорює вершини

Ветеран підкорює вершини

У нашому районі є добра традиція – на сесії районної ради відзначати кращих спортсменів, котрі представляють Вишгородщину на міжнародних, республіканських, обласних та районних змаганнях. 
Ось і на останній сесії райради керівники району нагороджували юних гандболістів Вишгородської ДЮСШ, які в нелегкій спортивній боротьбі завоювали золоті медалі на турнірі у Запоріжжі. Будемо сподіватися, що юні таланти не загубляться і на змаганнях серед дорослих команд.
Але не тільки юні спортсмени прославляють наш район. Нещодавно я прочитав у газеті «Вишгород» замітку про ветерана спорту Олександра Володимировича Волкотруба, який також дуже часто виступає на змаганнях з легкої атлетики. На правах  давнього приятеля, якого я знаю вже десятки років, вирішив узяти у ... Читати далі »

Море українського горя

Море українського горя

У ХХ столітті історія України, на жаль, має чимало віх національних трагедій – громадянська війна, голодомори, жахливі репресії комуністичного режиму, Друга світова війна, афганська війна, Чорнобиль... На цьому кривавому тлі побудови соціалізму для багатьох наших співвітчизників є періоди, які, так би мовити, мають привабливий вигляд – як часи конструктиву і творення.  Але будівництво Кременчуцької ГЕС стало ще однією формою знищення потенціалу нації, стиранням цілого пласту її історії та культури, одвічних природних зв’язків.
Це був справді грандіозний геростратівський проект, подібного якому історія України чи Радянського Союзу, та й усього світу, доти не знала! Було затоплено 186 населених пунктів, майже 200 тисяч гектарів родючого чорнозему, 47 тисяч гектарі ... Читати далі »

Бережіть себе і довкілля!

Бережіть себе і довкілля!

Щорічно з приходом весни в населених пунктах, на полях, на пагорбах та вздовж доріг виникають вогняні «дракони», які знищують на своєму шляху все живе. Внаслідок необережного поводження з вогнем чи звичайної людської халатності й необачності горить суха рослинність. Кількість таких пожеж постійно зростає. Шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків різностороння й таїть у собі велику небезпеку. 
Вогнем знищується не лише сухостій, а й живі рослини, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності, гинуть звірі та птахи. Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей.
Обговорення цієї проблеми ... Читати далі »

Культура: важлива складова нашого розвитку

Культура: важлива складова нашого розвитку

На Вишгородщину з робочим візитом завітав міністр культури України Євген Нищук, який 22 березня відвідав Вишгородську районну центральну бібліотеку, Музей давньоруського гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника та зустрівся з керівниками району та міста, працівниками галузі культури, громадськими діячами. Високого гостя зустрічали голова райдерж­адміністрації Вячеслав Савенок, Вишгородський міський голова Олексій Момот, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Волотовська, заступник голови районної ради Марина Ганіцька, начальник відділу культури, національностей та релігій райдерж­адміністрації Юлія Іванова.
Працівники бібліотеки ознайомили міністра із фондом дорослої та дитячої літератури, похвалилися книжковими новинками. «Бібліотеку дуже люблять ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 »