Головна » Архів матеріалів

Будівничі Вишгородського краю

Будівничі Вишгородського краю

Районний спорткомітет, районна організація республіканського товариства «Колос» (голова Олександр Володимирович Волкотруб) провели серйозну роботу по оздоровленню спортивного руху в районі, залучаючи до нього трудові колективи, школи, громадські організації. Організували спортивні колективи з легкої атлетики, спортивної гімнастики, водного спорту, волейболу, фехтування, тенісу. Разом із сільськими радами, радгоспами, приводили в порядок спортивні майданчики, стадіони, інші спортивні споруди. Успішно діяв яхт-клуб спортивного товариства «Водник» на Київському водосховищі. У Вишгороді було відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу (директор Олександр Тихонович Когут), спортивна організація будівництва Київської ГЕС привела в порядок міський стадіон. Під безпосереднім керівництвом голови рай ... Читати далі »

12.01.2013

Гумати – добриво і стимулятор

Гумати – добриво і стимулятор

Гумати – натрієві та калієві солі гумінових кислот, хімічна основа гумусу грунтів, його концентрат. А гумус – основа активності і стабільності більшості біохімічних грунтових процесів. 


Гумус утворюється при розкладанні грунтової органіки мікробами грунту. Нагромаджується при нестачі кисню (анаеробний процес). При надлишку кисню – окислюється і вивітрюється (результат постійної оранки). Природно, чим більше рослинних залишків, тим швидше нагромаджується і гумус. Головні умови накопичення гумусу – маса органіки і достатній анаеробний шар. Саме така компостна купа або висока грядка. Такий і грунт, постійно мульчований органікою і оброблюван ... Читати далі »

12.01.2013

Як народжувалася «Снігова Королева»

Як народжувалася «Снігова Королева»

Після тріумфальної районної ялинки мені захотілося розпитати основних магів цього чарівного дійства – головного режисера казки «Снігова Королева» і майстра по костюмах, як їм вдалося створити таку дивовижну виставу. Першою мені зустрілася художник-модельєр Світлана Матюк. 

– Вбрання, в яке одягнені діти, має якусь магічну силу. Воно заворожує і дія сприймається, як справжня. Як Вам це вдається, де знаходите образи для своїх костюмів? 

– Натхнення приходить згори, з космосу, наче осяяння. Вигадуєш тему, ходиш вулицею чи сидиш удома, дивишся, думаєш, інколи з цим ляг ... Читати далі »

12.01.2013

Нова шопка і розкішний концерт – для старопетрівчан

Нова шопка і розкішний концерт – для старопетрівчан

На Різдво у храмі Казанської ікони Пресвятої Богородиці, що у селі Старі Петрівці, відбулося урочисте богослужіння на чолі з настоятелем храму протоєреєм Святославом Іванцівим. Прихожани храму також оглянули нову шопку. А після літургії вони мали змогу послухати святковий концерт у виконанні учасників художньої самодіяльності й церковного хору. За словами глядачів та настоятеля храму, такий професійний урочистий церковний спів вони почули вперше. 

 
P.S. Можливо, хтось і досі не знає, що таке шопка. Це скульптурна композиція, що зображає віфлеємську стайню у ніч Різдва Христового. Вона може бути виконана як в мініатюрі, так і в реальному розмірі. Обов’язковими елементами шо ... Читати далі »

«Краєвиди Київщини» – в акварелях

«Краєвиди Київщини» – в акварелях

У приміщенні Київської обласної державної адміністрації розгорнуто виставку акварелі заслуженого художника України Анатолія Марчука, присвячену 80-річчю утворення Київської області. Виставка талановитого митця триватиме до 1 лютого. 


Анатолій Марчук – один із провідних художників України. Його мистецтво базується на міцній реалістичній основі, на вправному рисунку. Підвалини його професіоналізму сягають ще періоду навчання в майстерні книжкової графіки професора Василя Чебаника в Київському художньому інституті. Окрім малярських технік, йому підвладні техніки графічні: малюнок, гравюра, офорт тощо. В експозиції представлено 30 графічних т ... Читати далі »

12.01.2013

Різдвяні колядки в Національній філармонії

Різдвяні колядки в Національній філармонії

«…Близько сотні школярів у бордових накидках, дзвіночками лунають різдвяні к олядки...». Це не уривок із сімейної різдвяної комедії «Один вдома 2», а американський диригент-волонтер Констанція Фортунато разом із дітьми знову створює музичні дива на сцені Національної філармонії України з концертною програмою «Різдвяні співи». 


Напередодні Святого вечора вишгородські дітлахи знову співали різдвяні колядки на підмостках однієї з головних сцен України. Урочистий концерт відбувся за сприяння благодійного фонду «Джерело надії» та народного депутата України Ярослава Москаленка. 

Готувалися до ви ... Читати далі »

12.01.2013

«Дивосвітні» кораблі

«Дивосвітні» кораблі

Сьогодні судномоделювання і судномодельний спорт є одним із найцікавіших напрямків науково-технічної творчості вихованців ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» і реалізується на базі спеціалізованої школи «Сузір’я» у гуртку судномоделювання. 


Уже 11 років поспіль керівником гуртка є Віктор Мануков – людина щирої душі і фанат своєї справи. Вихованці гуртка із цікавістю поспішають на заняття, охоче переймають досвід керівника, цікавляться усіма деталями виготовлення моделей, старанно виконують поставлені завдання. На заняттях учні вчаться виготовляти моделі різних класів суден, моделі власної конструкції. Свої роботи гуртківці продемонстрували на обласних зм ... Читати далі »

05.01.2013

Прополіс: ліки універсальні

Прополіс: ліки універсальні

Прополіс – це клейка запашна смолиста речовина, зібрана бджолами з бруньок і молодого листя тополі, берези, осики, каштана, ясена і інших дерев, а також ряду трав’янистих рослин. 


Він може бути різного кольору: темно-коричневого, червонуватого, коричнево-жовтого і зеленого. У воді не розчиняється, але добре розчиняється в спирті, гіркуватий на смак. 

Він має унікальні цілющі властивості – бактеріостатичну, бактерицидну, протигрибкову і противірусну дію, заспокоює болі, стимулює регенерацію т ... Читати далі »

05.01.2013

Насолода неповторної дитячої гри

Насолода неповторної дитячої гри

Дитина творить Світ. Дитина творить себе у Світі. Що зробить Світ дитини яскравим та змістовним? Безумовно, творчість, свято творчої праці. А відчути щасливі миттєвості від радості творчості допомагає дитині її позашкільна діяльність, яку направляє педагог-позашкільник. 


На керівниках гуртків позашкільного закладу лежить велика місія допомогти дитині в її становленні. Така місія під силу тільки творчому педагогу, особистість якого характеризується високим рівнем креативності та професіоналізму. Свобода і можливість вибору улюб лених занять у позашкільних закладах допомагають дітям знайти ідеальну модель майбутньої діяльності з урахуванням ... Читати далі »

05.01.2013

Будівничі Вишгородського краю

Будівничі Вишгородського краю

Район започаткував свою діяльність при дуже поганому забезпеченні населених пунктів дорогами з твердим покриттям. На Лівобережжі було загальне бездоріжжя, лише до Лебедівки діяла капітальна бетонна дорога по дамбі Київського водосховища. Наприклад, до Хотянівки і Осещини на автомобілі можна було добратися від Лебедівки, через Вищу Дубечню, Новосілки по пісках і глинозему за годину. На Правобережжі мережа доріг з твердим покриттям становила 25 відсотків від загальних потреб. Виконком райради на початку 1974 року затвердив програму шляхового будівництва в районі на п’ять років за рахунок державного фінансування. В ті часи діяв Указ Президії Верховної Ради УРСР про участь суб’єктів народного господарства республіки у шляховому будівництві. Був встановлений порядок, при якому в обов’язковом ... Читати далі »

05.01.2013
« 1 2 ... 239 240 241 242 »