Головна » 2013 » Грудень » 02

На українсько-польському кордоні новий пункт пропуску

На українсько-польському кордоні новий пункт пропуску

Новий митний пост Грушів - Будомєж відкрито на українсько-польському кордоні, також почав роботу митний пост Грушів Львівської митниці Міністерства доходів і зборів України. 


Згідно з повідомленням прес-служби міністерства в понеділок, митний пост обслуговуватимуть 79 його фахівців, які здійснюватимуть митні процедури і забезпечувати митний контроль на 17 смуга ... Читати далі »

02.12.2013

Глава МЗС РФ Лавров їде до Києва

Глава МЗС РФ Лавров їде до Києва

5 грудня в Києві глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров проведе двосторонню зустріч з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою в рамках Ради міністрів закордонних справ країн ОБСЄ. 


"Така зустріч планується", - повідомив заступник голови російського дипвідомства Григорій Карасін сьогодні, 2 грудня. 

... Читати далі »

02.12.2013

Профільний комітет

Профільний комітет

Проект постанови підтримала більшість членів комітету. 


Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому проект постанови про недовіру Кабінету Міністрів України. 

... Читати далі »

02.12.2013

Литвин: у вівторок Верховна Рада буде окупована

Литвин: у вівторок Верховна Рада буде окупована

Депутат парламенту та колишній спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ексклюзивному коментарі ВВС Україна заявив, що подальший розвиток політичної ситуації в Україні є непередбачуваним через неадекватну оцінку владою поточної ситуації. 


Депутат парламенту та колишній спікер Верховної Ради у часи П ... Читати далі »

02.12.2013

Катажина Пелчинська-Наленч

Катажина Пелчинська-Наленч

Польща упродовж останніх років найактивніше з усіх європейських держав працювала на те, щоб наблизити Україну до ЄС. 


Екс-президент Польщі Александер Кваснєвський, як член спостережної місії Європарламенту, близько 30 разів побував в Україні, діючий презид ... Читати далі »

02.12.2013

Рада Європи закликає владу та опозицію до діалогу

Рада Європи закликає владу та опозицію до діалогу

Рада Європи закликає українську владу та опозицію повернутися до діалогу та пропонує допомогу. 


Про це йдеться у заяві генерального секретаря Ради Європи Торбьорна Ягланда, яку його прес-секретар передав кореспондентові Укрінформу. 

... Читати далі »

02.12.2013

Через блокаду Кабміну засідання уряду під питанням

Через блокаду Кабміну засідання уряду під питанням

Перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов заявляє, що уряд навряд чи зможе зібратися завтра для того, щоб прийти до парламенту. Під будівлею уряду зібралися тисячі пікетників. 


Народний депутат фракції Партії регіонів Григорій Смітюх на засіданні погоджувальної ради висловив думку, що у вівторок можна було б запросити уряд до парламенту. 

... Читати далі »

02.12.2013

Допомога при народженні дитини перевищить 10 тис грн

Допомога при народженні дитини перевищить 10 тис грн

З 1 грудня одноразова допомога при народженні дитини збільшиться на 600 гривень і становитиме 10320 грн (замість нинішніх 9720 грн). Про це повідомляє Міністерство соціальної політики. 


Зросте також цілий ряд соціальних виплат у зв'язку з плановим підвищенням прожиткового мінімуму: 
02.12.2013

Новини УкрІнформ

Новини УкрІнформ

Студенти обв'язали стрічками бійців внутрішніх військ під АП 


Близько трьох десятків студентів провели під Адміністрацією Президента акцію під назвою "Плече до плеча".  ... Читати далі »

02.12.2013

У Китаї 5 чиновників усунули за сон на робочому місці

У Китаї 5 чиновників усунули за сон на робочому місці

За інформацією агентство Синьхуа, покарані працівники працювали в податковій службі у провінції Шаньсі. На який саме термін їх усунено від роботи, не уточнюється. 


Кампанія за підвищення трудової дисципліни має на меті нагадати чиновникам про те, що в робочий час вони не можуть залишати робочі місця, грати або займатися рекреаційною діяльністю, повідомляє агентство Рейтер. 

Працівникам китайського держапарату часто доводиться відвідувати довгі та нудні збори і вислуховувати великі за обсягом доповіді з Пекіна про теорію комунізму та на інші політичні теми.
02.12.2013

Новини ЗіБ

Новини ЗіБ

Про можливість введення банкноти в 1 тис грн. повідомив заступник голови НБУ Володимир Кротюк 


Чиновник пояснив, що поки це питання знаходиться на стадії вивчення і чи буде прийнято рішення про введення нової купюри - поки невідомо. 

Дизайн банкноти просочився в Мережу досить давно, українці ще в 2011 році могли побачити на купюрі зображення письменника Пантелеймона Куліша та символ Євросоюзу - кільце співдружності. Фінансові аналітики вважають, що введення нового номіналу гривні було б вигі ... Читати далі »

02.12.2013

Олександр Качний

Олександр Качний

Голова Київської обласної ради Олександр Качний під час пленарного засідання позачергової сесії прокоментував події, які відбулись в ніч з п’ятниці на суботу на Майдані Незалежності у місті Києві.

«Всі обставини подій, що відбулись в столиці, повинні бути ретельно перевірені Генеральною Прокуратурою. І лише на основі результатів цих перевірок правоохоронні органи та суспільство можуть зробити належні висновки. Але в будь-якому випадку ініціатори масових акцій мають усвідомлювати свою відповідальність. Ми не маємо жодних сумнівів, що лише консолідація суспільства допоможе нашій країні прокласти свій шлях до Європи. Всі політичні сили Киї ... Читати далі »

02.12.2013

Помер Юрій Яковлєв

Помер Юрій Яковлєв

Видатний актор театру і кіно, народний артист СРСР Юрій Яковлєв помер у Москві на 86-му році життя. 


Про це повідомив директор театру им.Вахтангова, в якому артист пропрацював усе життя, передає ІТАР-ТАСС. 

"Юрій Васильович Яковлєв помер у лікарні, куди його доставили після того, як він втратив свідомість", - сказав Крок. 

Він також повідомив, ... Читати далі »

02.12.2013

«Газпром» позбавили монополії на експорт

«Газпром» позбавили монополії на експорт

З 1 грудня 2013 року «Газпром» і його дочірні товариства позбавлені монополії на експорт скрапленого природного газу (СПГ). Про це повідомляє ІТАР-ТАСС. 


«Згідно із законом, що набуває чинності з 1 грудня 2013 року, право на експорт СПГ, окрім «Газпрому» і його дочірніх товариств, надається також компаніям, ліцензія на користування надрами яких станом на 1 січня 2013 року передбачає будівництво заводу з виробництву скрапленого природного газу або напрям видобутого газу для скраплення на такий завод», - йдеться у повідомленні. 

02.12.2013

Всі системи забезпечення країни працюють

Всі системи забезпечення країни працюють

Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов запевняє, що всі системи забезпечення країни наразі працюють.Про це він заявив у понеділок на Погоджувальній раді у ВР, передає кореспондент Укрінформу. 

«Всі системи забезпечення країни працюють... Сьогодні міністри звернулись до своїх підлеглих з проханням, щоб всі системи забезпечення роботи країни працювали ритмічно», - сказав Арбузов. 

Він закликав лідерів опозиції не заважати ... Читати далі »

02.12.2013

У Славутичі відкрили котельню

У Славутичі відкрили котельню

На Київщині за участю голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка відкрито найбільшу котельню на альтернативних видах палива. Інноваційний проект не забруднює навколишнє середовище і забезпечує мешканців двадцяти п’ятитисячного містечка екотеплом. 


- За рахунок втілення в життя енергоощадних технологій нам вдалося цього року на 35% знизити використання природного палива. Це більше 100 млн грн. Загалом ця котельня обійшлася в 7 млн дол., проте бюджетних коштів тут немає. Все зроблено завдяки інвесторам - українським і білоруським, - наголосив Анатолій Присяжнюк.

< ... Читати далі »

02.12.2013

Новини BBC

Новини BBC

Україна ще тільки починає відходити від шоку побачених в суботу вранці кадрів, на яких спецпідрозділи міліції розігнали і побили учасників Євро майдану 

Добре обмундировані міліціонери жорсткого розправлялися з молодими хлопцями та дівчатами, було багато крові, розбитих голів та навіть зламаних кінцівок. Пізніше в МВС заявили про провокації з боку протестувальників і сказали про необхідність встановити на майдані Незалежності новорічну ялинку. 
02.12.2013

Фото

Фото

Багатотисячна колона протестувальників у неділю, 1 грудня, рушила до Майдану Незалежності в центрі Києва. 


Люди протестують проти відмови президента Віктора Януковича підписати Угоду про асоціацію з ЄС, а також проти жорстокого розгону Євромайдану "Беркутом" в ніч проти суботи.

02.12.2013

Привітали працівників місцевого самоврядування

Привітали працівників місцевого самоврядування

За участю голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка відбулися урочистості з нагоди Дня працівників місцевого самоврядування. 


Під час вітальної промови губернатор Київщини подякував працівникам місцевого самоврядування Київщини за самовіддану працю та вірність обраній професії. 

- Сьогодні для громадянського суспільства важливе функціонування розвиненого інституту місцевого самоврядування, який діятиме в інтересах населення та допомагатиме у вирішенні суспільних справ громадя ... Читати далі »

02.12.2013

НАТО закликає утриматися від застосування сили на мітингах

НАТО закликає утриматися від застосування сили на мітингах

У НАТО поважають право українців на мирні акції на підтримку зближення з ЄС і закликають політичні сили утримуватися від застосування сили. 


Про це йдеться у заяві генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, оприлюдненій у зв'язку з останніми подіями в Україні. 

"Увечері у Києві багато українців продовжили виявлення своєї міцної підтримки більш тісних відносин країни з Європейським Союзом. Висловлювати свої думку демократичним шляхом - це право людей. Я закликаю усі партії максимальн ... Читати далі »

02.12.2013

Апаратна нарада

Апаратна нарада

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провів апаратну нараду, в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 


Під час наради розглядалися ряд важливих питання щодо суспільно-політичної ситуації в області, реалізації в регіоні завдань Президента України щодо обговорення на місцевому рівні Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в країні. 

02.12.2013

Опозиція відхрещується від штурму на Банковій

Опозиція відхрещується від штурму на Банковій

Лідери опозиції відмежовуються від учасників штурму на Банковій. 


Зокрема, під час прес-конференції у захопленому Будинку профспілок глава політради "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив: "Ми не маємо нічого спільного з побиттям на Банковій. Це "тітушки"... Наша акція суто мирна". 

Яценюк заявив, що відповідальність за конфлікт на Банковій лежить на чинній владі, і закликав Президента "забрати "тітушків" і забезпечити охорону правопорядку". ... Читати далі »

02.12.2013

Україна і ЄС парафували угоду про єдиний авіапростір

Україна і ЄС парафували угоду про єдиний авіапростір

Парафування відбулося у четвер у Вільнюсі напередодні саміту "Східного партнерства", повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 


"Домовленості, досягнуті у Вільнюсі, дозволять ЄС і Україні стати партнерами у галузі авіації через поступову інтеграцію на цьому ринку", - заявив віце-президент Єврокомісії з питань транспорту Сіім Каллас. 

З українського боку парафування здійснив глава державної авіаційної служби Анатолій Колісник. 
02.12.2013

Янукович засудив силове протистояння на Майдані

Янукович засудив силове протистояння на Майдані

Президент України Віктор Янукович обурений подіями, що сталися в ніч у суботу на Майдані Незалежності у Києві. 


На цьому він наголосив у своєму зверненні до українського народу, розміщеному на офіційному сайті Глави держави, повідомляє Укрінформ. 

"Я глибоко обурений тими подіями, які сталися в ніч у суботу на Майдані Незалежності, та засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей. Кілька днів тому я перед усією країною заявив про підтримку громадянських ненасильницьк ... Читати далі »

02.12.2013

Угода з ЄС може бути підписана у березні 2014 року

Угода з ЄС може бути підписана у березні 2014 року

Радник Президента України Андрій Гончарук 


Найближчою можливістю підписати Угоду про асоціацію стане саміт Україна - ЄС, який заплановано на березень 2014 року. 

Про це повідомив радник Президента України Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба Глави держави. 

«Найближчою можливістю буде Саміт Україна - ЄС, запланований на початок березня 2014 ... Читати далі »

02.12.2013

Україна в найближчі дні відновить переговори з ЄС

Україна в найближчі дні відновить переговори з ЄС

Українська делегація в найближчі дні вирушить до Брюсселя, щоб відновити діалог з Євросоюзом про підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це в неділю заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара. 


За його словами, "планується обговорення вартості газу і питань фінансової допомоги з боку міжнародних організацій". 

"Сторони також повинні розглянути проблему зниження товарообігу між Україною і ЄС", - вказав міністр. 
02.12.2013