Головна » 2013 » Грудень » 2 » Янукович засудив силове протистояння на Майдані
11:47
Янукович засудив силове протистояння на Майдані
Президент України Віктор Янукович обурений подіями, що сталися в ніч у суботу на Майдані Незалежності у Києві. 

На цьому він наголосив у своєму зверненні до українського народу, розміщеному на офіційному сайті Глави держави, повідомляє Укрінформ. 

"Я глибоко обурений тими подіями, які сталися в ніч у суботу на Майдані Незалежності, та засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей. Кілька днів тому я перед усією країною заявив про підтримку громадянських ненасильницьких акцій. Ті, хто не почули слова Конституції та Президента і своїми рішеннями та діями спровокували конфлікт на Майдані, будуть покарані. Я вимагаю від Генпрокуратури терміново надати мені та українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних і підтверджую - ми єдині у виборі нашого спільного європейського майбутнього", - зазначив у своєму зверненні Президент. Він підкреслив, що Вільнюський саміт "Східного партнерства" засвідчив: в українців з європейськими колегами є спільне розуміння проблем, що існують, і є спільне бажання працювати над їх подоланням. На переконання Президента, сьогодні потрібна спільна робота над програмою заходів, що зробить економіку України менш вразливою, захистить робочі місця, зарплати, пенсії та у перспективі дозволить їх підвищувати, про що, зокрема, і йшлося у Вільнюсі. 

В. Янукович запевнив, що всі зусилля влади спрямовані на подолання кризових процесів, зміцнення економіки України, покращення життя людей, і закликав кожного з українців долучитися до цього відповідального завдання. "Кожен має докласти максимальних зусиль до зміцнення нашої держави та об’єднання нашого суспільства", - відзначив Президент, наголосивши, що саме такий підхід дозволить досягнути бажаних цілей і не допускати більше конфліктів та протистояння в суспільстві. 

Глава держави також висловив віру в мудрість і готовність українців до спільної роботи заради європейського майбутнього. 

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 30 листопада на столичному Майдані Незалежності бійці "Беркута" застосували силу стосовно учасників акції проти призупинення підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. 

У МВС це пояснили агресивною поведінкою мітингувальників, які не дозволяли комунальникам готувати майдан до новорічних свят. 

via ukrinform.ua
Переглядів: 442 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus