Головна » 2013 » Грудень » 2 » Помер Юрій Яковлєв
14:29
Помер Юрій Яковлєв
Видатний актор театру і кіно, народний артист СРСР Юрій Яковлєв помер у Москві на 86-му році життя. 

Про це повідомив директор театру им.Вахтангова, в якому артист пропрацював усе життя, передає ІТАР-ТАСС. 

"Юрій Васильович Яковлєв помер у лікарні, куди його доставили після того, як він втратив свідомість", - сказав Крок. 

Він також повідомив, що спектакль "Пристань", який буде показаний 4 грудня, присвятять пам'яті Яковлєва. Про час і місце похорону актора буде повідомлено додатково. 

Юрій Яковлєв народився 25 квітня 1928 року у Москві в сім'ї юриста. У 1952 році закінчив Театральне училище імені Б. Щукіна (курс актриси Цецилії Мансурової). З 1952 року - актор Державного академічного театру ім. Є.Вахтангова, на сцені якого зіграв більш як 70 ролей. 

У кіно актор почав зніматися з 1956 року, де зіграв близько 90 ролей, дебютировав у фільмі Костянтина Юдіна "На підмостках сцени". Зіграв також в таких фільмах, як "Ідіот" (князь Мишкін), знятий Іваном Пир'євим, картинах Эльдара Рязанова "Гусарська балада" (поручик Ржевський), "Іронія долі, або З легкою парою"! (Іполіт)комедії Леоніда Гайдая "Іван Васильович міняє професію" і багатьох інших. Видатний актор театру і кіно, народний артист СРСР Юрій Яковлєв помер у Москві на 86-му році життя. Про це повідомив директор театру им.Вахтангова, в якому артист пропрацював усе життя, передає ІТАР-ТАСС. "Юрій Васильович Яковлєв помер у лікарні, куди його доставили після того, як він втратив свідомість", - сказав Крок. Він також повідомив, що спектакль "Пристань", який буде показаний 4 грудня, присвятять пам'яті Яковлєва. Про час і місце похорону актора буде повідомлено додатково. Юрій Яковлєв народився 25 квітня 1928 року у Москві в сім'ї юриста. У 1952 році закінчив Театральне училище імені Б. Щукіна (курс актриси Цецилії Мансурової). З 1952 року - актор Державного академічного театру ім. Є.Вахтангова, на сцені якого зіграв більш як 70 ролей. У кіно актор почав зніматися з 1956 року, де зіграв близько 90 ролей, дебютировав у фільмі Костянтина Юдіна "На підмостках сцени". Зіграв також в таких фільмах, як "Ідіот" (князь Мишкін), знятий Іваном Пир'євим, картинах Эльдара Рязанова "Гусарська балада" (поручик Ржевський), "Іронія долі, або З легкою парою"! (Іполіт)комедії Леоніда Гайдая "Іван Васильович міняє професію" і багатьох інших.
Переглядів: 417 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus