Головна » 2013 » Грудень » 2 » Новини УкрІнформ
19:25
Новини УкрІнформ

Студенти обв'язали стрічками бійців внутрішніх військ під АП 


Близько трьох десятків студентів провели під Адміністрацією Президента акцію під назвою "Плече до плеча". 


Як повідомляють кореспонденти Укрінформу, дівчата і юнаки пройшли по вул.Банковій до АП і пов'язали на щити бійців внутрішніх військ жовто-блакитні стрічки. 


Як пояснили організатори акції, вона має на меті показати, що протестувальники не хочуть силового протистояння з правоохоронцями. 


Зараз мітингувальники повернулися до будівлі Кабміну. 


Політологи проти масок на Майдані 


Лідери опозиції повинні вимагати у протестувальників не використовувати маски під час політичних акцій. 


Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова правління центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. 


"На мій погляд, зараз дуже важливо сформулювати чітку вимогу до протестуючих - ніяких масок на обличчі. Маска на обличчі - це ознака того, що ця людина буде вдаватися до протиправних дій і буде фактично провокувати насильство", - вважає він. 


На переконання політолога, така вимога сприятиме утриманню контролю над ситуацією. 


У цьому контексті він згадав про нібито вихваляння опозиції про розбиті шибки в адмінбудівлях: "Немає чим вихвалятися насправді, бо тут потрібна стриманість і послідовні політичні дії". 


Фесенка підтримав і науковий директор Школи політичної аналітики, професор Могилянки Олексій Гарань. "Треба кинути гасло, щоб люди були без масок, а хто в масках - це провокатори", - заявив він. 


Надзвичайний стан вводити ніхто не планує 


Голова Верховної Ради Володимир Рибак запевняє, що мав розмову з Президентом Віктором Януковичем, під час якої введення надзвичайного стану в Україні не обговорювалося. 


Про це спікер заявив на брифінгу журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу. "Питання (запровадження надзвичайного стану - Укрінформ.) на сьогодні не розглядалося на жодному рівні. Головне питання - це забезпечити роботу в адміністративних будівлях", - зазначив Рибак. 


За його словами, він обговорив із главою держави необхідність діалогу політичних сил і громадських активістів. "Так, розмовляв, він підтримав діалог, який повинен вестися серед політичних сил і представників громадськості. Ми повинні напрацювати алгоритм роботи для Президента, Верховної Ради і Кабінету міністрів", - сказав спікер. 


Рибак також запевнив, що готовий взяти на себе відповідальність щодо налагодження діалогу між усіма сторонами конфлікту. "Я запросив опозиційні сили у Верховну Раду, а також представників Партії регіонів і комуністів. Вони повинні прибути сюди, щоб ми розглянули ситуацію у країні в цілому, а потім обговорили деталі, щоб їх можна було сформулювати", - зазначив Голова ВР. 


Водночас, за словами спікера, на даний момент він не бачить бажання опозиції вести подібний діалог. 


Міністерська зустріч ОБСЄ відбудеться за планом 


Засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) має відбутися за планом. 


Про це Укрінформу повідомив заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич. "Наразі все залишається без змін. Підготовка до цієї події йде за планом", - сказав він. Засідання Ради міністрів ОБСЄ, в якій цього року головує Україна, має відбутися 5-6 грудня у Києві. Однак у зв'язку з останніми подіями в українській столиці з'явилися коментарі іноземних дипломатів з певними сумнівами щодо доцільності проведення цього заходу. Зокрема, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив: "Київ - навряд чи доречне місце для зустрічі в рамках ОБСЄ". 


Міліція нагадує мітингувальникам про кримінальну відповідальність за перекриття руху 


Міліція просить учасників акції у Києві звільнити проїжджу частину вулиць і не заважати руху транспорту. Про це йдеться у зверненні ГУ МВС України у Києві до мітингувальників, повідомляє Укрінформ. 


"Столична міліція звертається до учасників акції з проханням звільнити проїжджу частину і не заважати транспортним засобам пересуватися вулицями. В іншому випадку буде вжито заходів щодо відновлення руху в центрі міста", - зазначається у зверненні. 


У міліції також нагадали, що перекриття руху є "протизаконною дією" і карається штрафними санкціями у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років (ст.279 Кримінального Кодексу України "блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства"). 


Як повідомлялося,у центральній частині Києва /вул.Хрещатик, частково вул.Грушевського/ мітингувальники перекрили рух транспорту. 


Льовочкін продовжує працювати 


Сергій Льовочкін продовжує виконувати обов'язки глави Адміністрації Президента. Про це заявив на брифінгу у понеділок голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляє кореспондент Укрінформу. 


"Сьогодні Сергій Льовочкін знаходиться на роботі та виконує свої обов'язки", - зазначив Єфремов. 


Він нагадав, що останніми днями було дуже багато заяв щодо відставки Льовочкіна, які згодом не знайшли підтвердження. "Коли я розмовляв з людьми, від імені яких нібито ці заяви поширювалися, то вони мені їх не підтверджували", - підкреслив Єфремов. 


У зв'язку з цим він звернувся до ЗМІ з проханням ретельніше перевіряти інформацію перед публікацією. 


Як повідомлялося, у суботу і неділю ряд українських засобів масової інформації повідомили про відставку глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна. 


«Фракція Партії регіонів не бачить підстав голосувати за відставку уряду», - сказав Олександр Єфремов, додавши, що сьогоднішні події можуть остаточно добити економіку країни. 


Єфремов підкреслив, що опозиція "вже 3,5 року живе ідеєю відставки уряду", а тепер хоче скористатися моментом.

Переглядів: 597 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus